Mit tegyek, ha a nyolc éves kislányom osztályában van egy kisfiú, aki egymás ellen fordítja a többieket, kibeszéli az osztálytársait?
Gyerekek vesz kedeseibe én soha nem szólok bele(persze ha eldurvulna akkor igen,de szerencsére ez még eddig nem fordult elő)egyszer szóltam a tanárnak amikor a lányomat ciganyozták(férjem anyja roma,tehát nincs velük bajom,csak a lányom sírt,hogy csunyakat mondanak rá)
Ez a problema meg is szűnt.
A gyerekek ahogy összevesznek úgy ki is bekulnek(én ezt tapasztaltam az évek alatt,)
Én nem értek ezzel egyet, hogy a visszatámadás nem jó taktika. Ha egyszer olyan a támadó gyerek, akkor csak abból fog érteni, amit ő maga is csinál. A "kedvességet", empátiát nem fogja érteni mi az, ha egyszer nincs benne.
Borzasztó fordított világban élnek egyesek sajnos. Amikor köcsög valaki veled, mert zsigerileg gonosz, akkor te mosolyogsz, és kedves vagy vele? Hát legyél. De nem fogja érteni, mert nem tudja magának megengedni, hogy megértse.
Mindig is voltak klikkesedések, bandavezérek és kirekesztettek mióta világ a világ.
Arra neveld a lányodat, hogy merjen szólni és segítséget kérni a tanáraitól. Akkor is, ha őt piszkálják és akkor is, ha valamelyik osztálytársát piszkálják.
Egy 8 éves kislány még nem tudja megvédi önmagát, pláne ha csoportosan esnek neki.
Viszont a tanárnak megvannak a módszerei, eszközei, hogy leállítsa ezt a folyamatot, akár a gyerekek érzékenyítésével, akàr a zsarnokoskodó gyerek szüleinek felkeresésével, ellenőrzőbe való beírással, stb.
Te egyelőre ne intézkedj, csakis akkor ha komolyra fordul a dolog! A tanár úgyis egyből azt fogja kérdezni, hogy miért nem neki szól a gyerek, ha baj van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!