Hogy bírjátok vezetni a háztartást, kertet két kicsi gyerek mellett?
Nyilván olyanok válaszára lennék kíváncsi, aki hozzám hasonlóan nagyobb (100+ nm-es) házban él, tehát van kert is. Otthon főz, nem rendel. Nem tisztaságmániás, de szereti a rendet.
Szóval, ti hogy csináljátok, hogy bírjátok? :)
Nálunk 2 kicsi van, egy 2,5 éves meg egy 3 hónapos. Amíg csak a nagy volt meg, nem volt gond, ha el is maradtam ezzel-azzal, azért többnyire sikerült beérnem magam, de most, huh, az egyik mindig ébren van...
Főzni most már abszolút nem tudok melettük, hétvégén főzök előre, de amúgy mindig szalad a ház. Rakom a rendet, pakolászok mellettük, de a melósabb dolgokra, pl. fürdőszobatakarítás, portörlés, felmosás, ezekre nincs vagy alig akad lehetőségem. Mindig van egy kosár ruha, amit el kell mosni, mindig fel lehetne porszívózni, mindig kupis a gyerekszoba, hiába rakjuk rendbe együtt kétnaponta.
És akkor ott a kert, mármint kertépítésben vagyunk, nem tudom, hogy lesz alkalmam ősszel megcsin@lni az ágyásokat, amiket tervezek, le kellene festenem a kerítést is, ezt muszáj megoldani, mert rozsdásodik. Ja, és veteményes is van, az már el van hanyagolva, de összel azt is rendbe kéne tenni következő évre... :/
Sok a feladat, semmi idő, nem vagyok ehhez szokva :/
Bocsánat, hogy panelból írok, de ha életben tudsz maradni egy akkora házban kerttel, akkor egy hős vagy.
Múlt héten takarítókat kellett hívnom, mert egyszerűen nem jutottunk el a borzalmasan alvó, egyedül el nem maradó másfél éves mellett, addig h rendesen ki legyen takarítva a lakás.
40ezer forintot fizettünk úgyhogy életcélom lett a rend, nehogy kárba vesszen a pénz :D
De hát az a helyzet h gyök kettővel mozgok a kimerültség miatt(férjem már kivan attól h tetű lassú vagyok), + 3 másodpercenként oda kell ugrálnom a gyerekhez...
Most is mielőtt kész lettem volna a konyhával, vinni kellett altatni a gyereket. Ha a férjem nincs szabin, az egész úgy marad,mert én alvásidőben egy szalmaszálat se vagyok hajlandó alrébb rakni, különben még jobban kikészülök.
Hatalmas házban nekem végem lenne, így is az egész napom pakolásból áll és muszáj volt takarítót hívni....
Szóval még a kisebb lakásokban is nehéz sokszor a teendők végére jutni (szekrények átpakolását majd ha iskolába megy.....), nehogy egy hatalmas házban, kerttel.
U.i.: Én nem házimunkázom az helyett a kevés alvás és kevés pihenés helyett ami jut, ill. a gyerek az első, ha választani kell mosdó pucolás vagy kismotorozás között, mindig a gyerek nyer. Mondjuk így nehéz is háztartást vezetni, ha nagyon nem az a prioritás
Azért ahol mindkét gyerek elvan egyedül egész délelőtt, a fél éves el nézeget magában ott meg nézném mennyit van velük foglalkozva. Mert egy fél éves baba nem nézeget el órákat magában, csak ha hozzá van szoktatva hogy hiába sírsz, nem érek rá veled foglalkozni.
Nekem a nagy 2,5 éves, a kicsi 5 hetes. Konkrétan ma addig jutottam hogy majdnem 😅 sikerült összehajtogatni az elmúlt 5 nap mosását. Kaját rendelem míg ilyen kicsi a kissebbik. Hétköznap mikor a kicsit véletlen le tudom tenni 10 percre akkor kapkodok, tűzoltást csinálok. Takarítás pedig hétvégén van , mikor férjem itthon van és q gyerekekkel van. Hétköznap 7kor ér haza, akkor inkább együtt vagyunk, és már úgyis jön az esti rutin. Nem mondom hogy hatalmas kupiban és koszban élünk, de jobban szeretem a nagyobb tisztaságot ennél. Viszont nekem fontosabb q gyerekeimmel töltött idő, hisz hosszútávon többre megyek vele,mint egy patyolat házzal. Tapasztalatból mondom, már van egy kamasz lányom, és megérte vele sokat foglalkozni kiskorában. Szóval szarok a kertre és a tipp-topp háztartásra, ők csak most kicsik, a ház lehet később is csilli-villi.
Nekem brutál pörgös gyerekem van, de mégse gondolom h csak az a gyerek van el, akit betörtek.
Sehogy! Vagy a ház néz ki jól vagy a kert vagy a gyerek vagy én. Vagy egyik se :D
Viccen kívül, nálunk még csak egy gyerkőc van, de tervben van a második. Nagy 100nm-es családi ház, óriási udvar+kert. (+dolgozok is) Én a kert egy részébe ültetek zöldséget ilyesmit. De van hogy a fű nagyobb benne mint a zöldség, van hogy meglocsolni sincs idő. Az udvar részen meg szintén néha már ellep a fű. Én egy kisebb fűnyíróval szoktam vágni általában míg a kisfiam oviban van, a férjem meg nagy fűkaszával a ház körül meg a kert körül. (Hozzáteszem mi direkt azért akartunk családi házat mert érdekel a kertészkedés mindkettőnket, szeretünk befőtteket, savanyúságokat csinálni, a férjem pálinkát főz stb)
Főzni kb 2szer szoktam+hétvégén és hétvégén van általában valami süti.
A takarítás meg ilyen tűzoltó jelleggel megy, mindig ami a legsürgősebb meg ami a legszembetűnőbb. A férjem mindenben segít, csak főzni nem tud, de pakol, takarít, bármit rá lehet bízni.
Én már ezt elengedtem, hogy minden 100%os legyen. Nem őrülhetek bele. Teljesen jól elvagyunk néha a kupiban is, nem hagyom hogy a rendmánia a gyerek rovására menjen pl. Ha úgy van leülünk a kupi közepén társasozni, ennyi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!