Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 15 hónaposan tényleg többet...

15 hónaposan tényleg többet kellene aludnia? Vagy legalábbis jobban?

Figyelt kérdés

Fiam 15 hónapos. Volt pár hét az elején, amikor aludt, mint a kisangyal, ébredés nélkül 12 órát. Ez tartott 3 hónapos koráig. Onnantól nem aludt olyan jól. Aztán persze jött a foga, szeparációs szorongás, satöbbi, mindig volt valami, ami miatt nem aludt.

De még mindig nem alszik. És nem is az, hogy nem alussza át az éjszakát, hanem hogy 3 órát se alszik egyhuzamban. Nap közben se, éjszaka se. Általában 2,5-3 óránként ébred, de van, hogy gyakrabban. Rosszabb éjszakákon óránként is akár.

Olvasgattam a témában, és több helyen olvastam, hogy ennyi idősen már azért egyhuzamban többet kellene aludnia. Ez tényleg így van?

2023. aug. 23. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Normális.
2023. aug. 23. 17:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Normális,de vannak gyerekek akik jó alvók és akik kevésbé.

Minden gyerek mas.

2023. aug. 23. 18:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem 2 van, az egyik jól aludt 2-3 hónapos korától, a másik pocsék alvó lett 4 hónaposan és 1,5 éves korig így maradt. Bár nála nem a gyakori ébredés volt a gond, hanem felkelt éjfélkor és 3-kor aludt vissza. Ráadásul 5-nél tovább sose aludt fél éves kortól kezdve. Ébredni nem mindennap, de heti 2-3 éjszaka így telt. Na de magától rendeződött, nekem akkor erre azt mondták normális, ha ennyi idősen még rosszul alszanak.

Korán kelő viszont maradt, 7 évesen jó, ha 6-ig alszik.

2023. aug. 23. 18:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Lányom 23hónapos.

Éjjel 5-6x kel születése óta. Nappal sosem aludt 1óránál többet.

2023. aug. 23. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!