Az igaz, hogy a dackorszak alatt a szülők leamortizálódnak és depressziósak lesznek a rengeteg hisztitől?
A dackorszak egy kemény, és idegőrlő időszak a szülők, főleg az anyuka számára, viszont a kisgyereknek meg hozzájárul a fontos idegrendszeri fejlődéshez.
De mégis, hogyan lehet ezt ép ésszel bírni, ráadásul ha egynél több gyerek van, vagy éppen a "nagyobb" dackorszaka közepette születik a baba?
Igen, sokszor nagyon nehéz.
Jó, ha van segítség a környezetedben, akkor időnként tehermentesítenek.
A dackorszak elég jelentős részben egybeesik az óvodás korral, ami szerintem a legszebb időszak a gyerek (és a gyerekét szerető szülő) életében.
Már értelmes, szobatiszta, tehát könnyű vele kimozdulni, de tele van játékossággal, nyitott mindenre, érdeklődő, tiszta lelkű.
Mindegyik gyerekünknél imádtam ezt az időszakot.
Kérdező, ha te ennyire rinyálsz ettől, akkor ne vállalj gyereket. Jobb is...
#13-as, attól, hogy a kérdező fél a dackorszaktól, miért ne vállalhatna gyereket?
Egyébként meg nem csak ő egyedül gondolja ezt, amit én, de már nagyon sok szülőtől olvastam sok netes fórumon, hogy (általánosságban értem) az anyukák ebben az időszakban teljesen becsavarodnak, mert a gyerek állandóan mindenért kicsapja a balhét, és 10x infarktust kap az anyuka hogy a gyerek már megint mit ránt magára mibe ivott bele, mihez nyúlt hozzá.
De ettől függetlenül lehet imádni az anyaságot, szóval én sem tudom, hogy miért viszik túlzásba a nehézségeket, holott ezek csak egyfajta megoldandó dolgok.
Az "amit én" után nem de, hanem viszont akart volna lenni.
14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!