Nemet mondtam egy kislánynak valamire, amit a szülei nem értettek teljesen, viszont az én privát szférámmal kapcsolatos. Rosszul tettem?
Természetesen szeretettel, kedvesen, a kislány sem sértődött meg nagyon, bár kicsit sérelmezte a dolgot, de utána is sokat játszottunk, igényelte a társaságomat, elvoltunk.
Tudom, hogy a fentiek nem adnak elég támpontot, de ha a konkrét helyzetet leírnám, akkor minimum az ismerősök rám/rájuk ismernének. Privátban szívesen megírom az esetet, ha szükséges.
Véleményt szeretnék kérni, elsősorban kisgyerekes szülőktől, hogy mit gondoltok, ha valaki nemet mond a gyereketeknek, nehezteltek rá utána, vagy teljesen normális számotokra, hogy más is szab a gyereketeknek saját, adott esetben a tiétektől eltérő határokat? (Megint hangsúlyozom, hogy kedvesen, szeretettel.)
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Senkinek nem kell èrtenie, ki miért mond valamire nemet. A nem az nem, akkor is ha 1 èvesnek, akkor is, ha 99 èvesnek mondod. Egy nagyon fontos dolgot hosszú tàvonegtanul a gyerek; mindenkinek joga van a privàt szférájàhoz, és nem a más igènyeihez kell a határainkat alakítani.
Jól tetted.
Köszi a válaszokat! #9, kicsit ahhoz hasonló a helyzet, mintha vendégségbe jőve akarná a hálószobámat megnézni. De nem teljesen, ennél kicsit komplexebb...
Ő kb 5 éves, én 22 vagyok, ha ez számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!