Nemet mondtam egy kislánynak valamire, amit a szülei nem értettek teljesen, viszont az én privát szférámmal kapcsolatos. Rosszul tettem?
Természetesen szeretettel, kedvesen, a kislány sem sértődött meg nagyon, bár kicsit sérelmezte a dolgot, de utána is sokat játszottunk, igényelte a társaságomat, elvoltunk.
Tudom, hogy a fentiek nem adnak elég támpontot, de ha a konkrét helyzetet leírnám, akkor minimum az ismerősök rám/rájuk ismernének. Privátban szívesen megírom az esetet, ha szükséges.
Véleményt szeretnék kérni, elsősorban kisgyerekes szülőktől, hogy mit gondoltok, ha valaki nemet mond a gyereketeknek, nehezteltek rá utána, vagy teljesen normális számotokra, hogy más is szab a gyereketeknek saját, adott esetben a tiétektől eltérő határokat? (Megint hangsúlyozom, hogy kedvesen, szeretettel.)
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Jól tetted. Nekem ugyan van gyerekem, és igyekszem figyelni hogy ne akarjon olyat, ami másnak terhes/fárasztó/kellemetlen lehet. Nem sértődök meg, ha valaki finoman határt szab neki. Nem találkoztam még olyannal, aki ezt rosszul fejezte volna ki. Szerintem olykor külön jó-a gyereknek is-ha mástól is hallja hol a határ/van határ.
A szülőnke max csak kellemetlen érzés lehet, hogy hú de neveletlen a gyerekem, hogy ilyet akar. Én pl ezért is figyelek oda, nem szeretném ezt érezni. Másrészről, én se szeretném ha más gyereke traktálna/fárasztana csakazért is, erőszakosan valamivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!