Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyereket már nem kell...

2 éves gyereket már nem kell vinni gyerekorvoshoz ?

Figyelt kérdés

Nyilvan betegseg eseten igen. De ha nem beteg akkor mar nem?

Eddig vinni kellett oltasokra (ezek mar befejezodtek,mindent megkapott)

Státuszra is vittem

Most junius elején lett 2 éves de a gyerekorvos nem keresett minket 🤷‍♀️

(Mindig kitett egy listat hogy kiknek kell megjelenni)

2023. aug. 6. 21:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
28%
Nálunk orvoshoz sose kellett menni.
2023. aug. 7. 07:10
 12/21 anonim ***** válasza:
61%
Státuszra nálunk csak a védőnőhöz kell menni. Csak akkor irányít át az orvoshoz, ha mondjuk úgy látja, vmi nincs rendben (mondjuk a fejlődésben).
2023. aug. 7. 08:03
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
9: ez mindegyiknél ott van, bár lehet a megfogalmazás más. Nálunk természetesnek vette a doki hogy ott vagyunk és a védőnő is. Egészségesek a gyerekeim. Fura.
2023. aug. 7. 08:20
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Mindkét helyre menni kell. A státusz a védőnőnél kezdődik,és a dokinál fejeződik be egészséges gyereknél is.

Ezt úgy hívják, nyomon követés. Ugyanis a védőnő NEM orvos!

2023. aug. 7. 09:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kell vinni minden évben 6 éves korig, mondjuk itt a védőnő ad időpontot dokihoz státuszra, mikor ugye a védőnői státuszra megyünk, de sosem a doki keresett. Inkább hívd fel, kérdezz rá, abból baj nincs. Nálunk oltás is van mindig, de már nem emlékszem, hogy 2 évesen kötelező volt, vagy csak választott.
2023. aug. 7. 10:20
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

15!

"Nálunk oltás is van mindig"

Az oltási rend országosan egységes!!!

2023. aug. 7. 10:31
 17/21 anonim ***** válasza:
Hm.:D Nálunk két külön helyen vannak és az orvos se a körzeti,mert mást választottunk. Nem egymáshoz tartoznak ennél fogva. Védőnő adja az időpontot a státuszra,a lányunk még csak 13 hónapos. Viszont volt olyan státusz, aminél azt mondta a doki,hogy ha úgy érzem elvihetem és ránéz,akkor kérjek majd időpontot,ha nem meg nem. :D Én ott kértem telefonon időpontot,hogy azért csak nézze at, beszéljük át. Most hogy azért mert szakmabeli vagyok vagy mert mindenkivel ilyen laza,nem tudom. De ennélfogva nem csoda,hogyha sok helyen elsiklanak dolgokon,sajnos. Ahogy elnézem orvosa válogatja.
2023. aug. 7. 11:17
 18/21 anonim ***** válasza:
52%
16, tudom, mit írtam, ami ezt cáfolja? Vannak nem kötelező oltások IS, arra értettem. Nem emlékszem, hogy PONT 2 ÉVESEN kötelező van, vagy valasztható van "csak". Emiatt is írtam, hívja fel a dokit.
2023. aug. 7. 11:18
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja a nálunk szó kavart meg. Hát a gyerekemnek 3 évesen is volt szűri, az csak választható volt. Arra értettem, hogy "nálunk". Bocs, ha megkavart. Nem a városra gondoltam abban a szóban.
2023. aug. 7. 11:20
 20/21 anonim ***** válasza:
56%
Megnéztem közben a kiskönyvet, egyik helyen sem opcionális az orvosi vizsgálat. Persze valószínűleg egy pici baba esetén jobban odafigyelnek hogy elviszik-e orvoshoz vagy sem. Az tuti, hogy egy gyerekorvosi rendelőben nem tartják számon feltétlenül hogy juci gyerekének mikor esedékes a státusz. A védőnő szól, a doki sosem. Igaz itt erősen túlterheltek a körzetek.
2023. aug. 7. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!