Mennyire kell "spórolnotok" a gyereken, mióta beütött az infláció? Változtattatok valamin?
Nem, még nem.
Egyedül annyi, hogy eddig Pampers Premium pantset használtunk és most ajánlásra kipróbáljuk a Dm saját márkásat.
Étkezés maradt a régi (nekünk is), programokat még sokat csinálunk, mert úgyis jön lassan az őszi rossz idő. Cipő minőségéhez ragaszkodom, játékból eddig sem vettünk drágát.
Én éppen akkor mentem vissza gyedről, amikor elkezdődött ez a nehezebb gazdasági helyzet.
Én emiatt nem érzem meg, mert nyilván a keresetem jóval több, mint a gyedem.
Viszont, nekem az inflációtól függetlenül sokkal több lett a kiadásom amiatt, hogy óvodások lettek a gyerekeim. (ikreink vannak) Úgy fogynak a ruhaik, mint másnál a wc papír kb... borzalmas koszgombóc mindkettő.
Most vegyük csak a cipőt. Megvettem nekik tavasszal a szipi-szupi cipőket.. egyenként majdnem 20e Ftba kerültek. Aztán ment a -40e Ft a kukába, miután 2 hét alatt szétbarmolták az oviban a cipő orrát. En vagyok a hülye, mert oda egy játszós szart kellett venni, azóta azt is veszek, mert jogos.. az óvónőnek nem dolga arra figyelni, hogy a gyerek ne motorozza le a cipőt, van annak más baja.. Nyilván amíg én voltam velük otthon én figyeltem erre... na szóval összefoglalva én pl azért veszek mostanában kevésbé minőségi ruhákat nekik, mert ha minőségi, ha nem, tönkre van téve pikk-pakk. Múltkor a fiam pl a HÁTÁT ette le valami paprikás pörköltes kajával. Nyilván nem jött ki..
Másik meg, hogy ez volt az első évük. Nem voltak bölcsisek... persze, hogy csomó pénz elmegy gyógyszerre mert állandóan betegek. Még az a szerencse, hogy nagyszülők tudnak segíteni vigyázni rájuk, mert akkor megérezném ha egész hónapban táppénzen lennék velük.
Hú, 4-es öröm volt olvasni a hozzászólásod. Nem kritizálod az óvónőket és értékeled a nagyszülők segítségét!
Muszáj volt leírnom, ne haragudjatok! Általában az örökös elégedetlenség, hibáztatás megy itt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!