Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A magas babákat, gyereket...

A magas babákat, gyereket mindig idősebbnek nézik?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 kiló felett született, pici baba kora óta mindig nagyobbnak nézik, most 14 hónapos, és már kezd bosszantani a dolog. 11 kg és 85 cm, szóval nagy, a többség 2 év körülinek tippeli. Viszont így gyakran kapjuk a rosszaló tekinteteket, hogy ennyi idősen még ilyen bizonytalanul jár (pár hete megy még csak), nem tud úgy játszani másokkal és a játékokkal, nem beszél, stb. Utána meg jön a döbbent arc, mikor mondom hogy ő még amúgy csak 14 hónapos.

Tudom, ez ellen nem sokat tudok tenni, de mást is bosszantott, aki ilyen helyzetben volt? Ez később is megmaradt vagy óvodában már kicsit csökkeni fognak a különbségek?

2023. aug. 2. 08:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

A fiam tök átlagos, most lesz 15 hónapos, 79 centi és 9250 gramm. Mégis mindig idősebbnek nézik, mert úgy szalad, mintha kergetnék. Elég korán elindult, 1 évesen full stabilan járt már. Éppen ezért mindig azt hiszik, idősebb.

De pont nem mindegy, ki mennyi idősnek nézik? Nem kell foglalkozni velük.

2023. aug. 2. 11:37
 12/19 anonim ***** válasza:
57%
Túl sokat "unatkozol, gyereknevelés ingerszegeny. És elkezdtél kepzelodni. Senkit nem érdekel mekkora a fiad és mit csinál. Bocs, de ez az igazság. Játszótérre mindenki azért megy, hogy kifutassa a saját gyerekét. Neha beszélünk pár szót, hogy ne unjuk szét magunkat. De igazából rohadtul nem érdekel szerintem senkit más gyereke.
2023. aug. 2. 11:43
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
Lányom 3 évesen se beszélt és azért se szólt be senki, meg nem is figyelt rá senki.
2023. aug. 2. 11:44
 14/19 anonim ***** válasza:

Ez mindig így lesz. Fiam 90 cm volt 1,5 évesen, 1m 2 évesen. Azóta is mindig megkapjuk a hasonlókat.

Most 12 éves 175 cm, pelyhedzik a bajsza. 15-16 évesnek nézik mindenhol.

2023. aug. 2. 11:54
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

Ugyanez, 2 éves múlt, 97 centi, 16,5 kiló, kislány. Mindenki azt hiszi, hogy 3- 3,5 körüli, ugyanakkora, mint a 4,5 éves unokatesója (nyilván ő a percentilis görbe alján van, másik véglet). Szoktak beszólogatni, hogy ,,ekkora gyereket még babakocsiban kell tolni?", de nem érdekel, ha kell a babakocsi, akkor kell.

Sokszor érzem viszont azt, hogy mivel okos-értelmes is, a bölcsiben többet várnak el tőle, mint a korosztályától, gondolok itt érzelemkifejezésre, dühkezelésre, a többi gyerekhez való kapcsolódásra, mert amúgy ebben pont ott tart, ahol egy átlagos 2 éves. Pl. megjegyezték egyszer, hogy nem játszik a gyerekekkel, elvan magában az udvaron (ami ennyi idősen amúgy nem baj).

2023. aug. 2. 13:32
 16/19 anonim ***** válasza:

4,5 kilós gyerek anyukája jelen! Nekem is volt “miért ül még babakocsiban” és “miért cumizik még” kérdéseim 😂 Eleinte zavart, de hamar rájöttem, hogy ez van. Második gyerekkel már tudom, hogy ezek az időszakok olyan gyorsan elmúlnak, hogy időpocsékolás ilyeneken agyalni.

Nekem az is zavaró volt, hogy a fiam elég talpraesett, masszív testalkatú és hamar beszélt (1 évvel korábban mint a tesó) és amikor 3-4 évesekkel találkoztunk és elismerően példázták, hogy de jó, az X Y is most tanult meg mondókákat, majd kiderült hogy 2,5 éves az enyém, akkor láthatóan csalódás volt az arcukon hogy gond van-e a gyerekükkel. Én pont emiatt a korát se szerettem hangoztatni, mert tudom milyen amikor valaki sok sok idézőjellel “megkésett” fejlődésű (pl a nagyobbik gyerekem) és aggódik a szülő hogy minden rendben van-e a fejlődéssel..

2023. aug. 2. 14:22
 17/19 anonim ***** válasza:
4,5 kiló = születési súly. Lemaradt..
2023. aug. 2. 14:22
 18/19 anonim ***** válasza:

#12, attól, hogy te nem találkozol ilyennel, még előfordul.

Egy részük azért csinálja, hogy önigazolást keressen, hogy jobban, vagy elég jól csinálja. Vagy szimplan csak a másikat akarják lenyomni.

2023. aug. 2. 15:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, a gyerekem 7 éves korában ment suliba, de oviban már 2.-3. osztályosnak nézték. Nagyon magas volt.
2023. aug. 2. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!