A magas babákat, gyereket mindig idősebbnek nézik?
Kisfiam 4 kiló felett született, pici baba kora óta mindig nagyobbnak nézik, most 14 hónapos, és már kezd bosszantani a dolog. 11 kg és 85 cm, szóval nagy, a többség 2 év körülinek tippeli. Viszont így gyakran kapjuk a rosszaló tekinteteket, hogy ennyi idősen még ilyen bizonytalanul jár (pár hete megy még csak), nem tud úgy játszani másokkal és a játékokkal, nem beszél, stb. Utána meg jön a döbbent arc, mikor mondom hogy ő még amúgy csak 14 hónapos.
Tudom, ez ellen nem sokat tudok tenni, de mást is bosszantott, aki ilyen helyzetben volt? Ez később is megmaradt vagy óvodában már kicsit csökkeni fognak a különbségek?
4250 grammal szuletett a lanyom.nagycsoportos ovis volt mikor megkérdezték elsős -e vagy másodikos.Mikor mondtam,hogy ovis nem akarták elhinni.
Fiam 3600 grammal szuletett de olyan szinten növekszik,hogy sokan megkérdezik,hány éves kettő?mikor mondom,hogy csak 16 hónapos csak néznek mint a moziban.
Nekem átlagos súllyal született a kislányom , 3110 grammal és 52 centivel. Most 2 hónap múlva lesz 2 éves és 95 cm magas, 13 kg, mindenki óvodásnak, 3 évesnek nézi.
Engem nem bosszant egyáltalán, mi is magasak vagyunk apukaval.
Szerintem beképzeled, hogy bárki azzal foglalkozik, hogy a te gyereked hogyan jár, meg nem beszél.
Az én lányomat is mindig idősebbnek hiszik, 3 évesen 106 centi, de soha az életben egy rosszalló nézést nem láttam felé.
Szerintem engedd el a dolgot, senkit nem érdekel, hogy igazából hány hónapos a gyereked. ☺️
3-as, van az a beszólás, amit nem lehet félreérteni.
Pl: "ekkora gyerek miért ül még babakocsiban?
-Mert nem tud még járni.
-Mi az, hogy még nem jár??? Fogyatékos?
-Nem, 11 hónapos."
S mivel megkésett mozgásfejlődésű volt, elég sokáig hallgathattam ezeket, a végére már nem volt "kedvem" türelmesen magyarázni és kaptunk ennél rosszabbakat is. 18 hónaposan indult el, akkor bőven 3 körülinek hitték a hosszú hajával.
Ha ez az általános kommunikáció, az tényleg sajnálatos, be kell venni a lesz*rom-tablettát.
Én még annyival zàrnàm rövidre, hogy már az első vàlasznàl se ragoznám:
-Ekkora gyerek miért ül még babakocsiban?
-Mert még csak 11 hónapos.
Kész. Aztán mosolyognék, ő meg sápítozhat kedvére :)
Nekem is nagyobb volt mindig az átlagnál, 60 cm-vel született. Oviban voltak közel vele egymagasak, iskolában már volt nála magasabb is, pedig nem alacsony. Apa 2 m, ő most 196 cm és 15 éves, a lába 47es!
El fog múlni. Ahogy nő, egyre kevesebb lesz a megjegyzés. Engedd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!