Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A magas babákat, gyereket...

A magas babákat, gyereket mindig idősebbnek nézik?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 kiló felett született, pici baba kora óta mindig nagyobbnak nézik, most 14 hónapos, és már kezd bosszantani a dolog. 11 kg és 85 cm, szóval nagy, a többség 2 év körülinek tippeli. Viszont így gyakran kapjuk a rosszaló tekinteteket, hogy ennyi idősen még ilyen bizonytalanul jár (pár hete megy még csak), nem tud úgy játszani másokkal és a játékokkal, nem beszél, stb. Utána meg jön a döbbent arc, mikor mondom hogy ő még amúgy csak 14 hónapos.

Tudom, ez ellen nem sokat tudok tenni, de mást is bosszantott, aki ilyen helyzetben volt? Ez később is megmaradt vagy óvodában már kicsit csökkeni fognak a különbségek?

2023. aug. 2. 08:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%

4250 grammal szuletett a lanyom.nagycsoportos ovis volt mikor megkérdezték elsős -e vagy másodikos.Mikor mondtam,hogy ovis nem akarták elhinni.

Fiam 3600 grammal szuletett de olyan szinten növekszik,hogy sokan megkérdezik,hány éves kettő?mikor mondom,hogy csak 16 hónapos csak néznek mint a moziban.

2023. aug. 2. 08:45
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem átlagos súllyal született a kislányom , 3110 grammal és 52 centivel. Most 2 hónap múlva lesz 2 éves és 95 cm magas, 13 kg, mindenki óvodásnak, 3 évesnek nézi.

Engem nem bosszant egyáltalán, mi is magasak vagyunk apukaval.

2023. aug. 2. 08:51
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem beképzeled, hogy bárki azzal foglalkozik, hogy a te gyereked hogyan jár, meg nem beszél.

Az én lányomat is mindig idősebbnek hiszik, 3 évesen 106 centi, de soha az életben egy rosszalló nézést nem láttam felé.

Szerintem engedd el a dolgot, senkit nem érdekel, hogy igazából hány hónapos a gyereked. ☺️

2023. aug. 2. 08:59
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is elég nagy most a kisfiam, még nincs 11 hónapos, 77 cm és 10 kg feletti, aztán járunk úgy, hogy "haverkodik" hasonló paraméterekkel rendelkező babákkal, akikről kiderül, hogy több hónappal idősebbek. Itt inkább én szoktam megnyugodni kicsit belül, mikor anyuka mondja a korát, hogy "ja jó, akkor azért ilyen ügyes", ha mondjuk a másik már stabilan jön-megy :) Viszont ezt nem mondom, és fordított esetben sem nézek rosszallóan, ha idősebb baba esetleg nem tud annyit, mint a kisfiam. Az szerintem jó nagy bunkóság, szóval szerintem te is csak képzeled. De akkor se foglalkozz vele, ha tényleg úgy van :)
2023. aug. 2. 09:09
 5/19 anonim ***** válasza:
47%

3-as, van az a beszólás, amit nem lehet félreérteni.

Pl: "ekkora gyerek miért ül még babakocsiban?

-Mert nem tud még járni.

-Mi az, hogy még nem jár??? Fogyatékos?

-Nem, 11 hónapos."

S mivel megkésett mozgásfejlődésű volt, elég sokáig hallgathattam ezeket, a végére már nem volt "kedvem" türelmesen magyarázni és kaptunk ennél rosszabbakat is. 18 hónaposan indult el, akkor bőven 3 körülinek hitték a hosszú hajával.

2023. aug. 2. 09:26
 6/19 anonim ***** válasza:
55%
Soha az életben nem találkoztam még olyan emberrel, aki ilyet mond más anyukának. Ne mondd már, hogy ez az átlagos kommunikáció egy játszótéren... Ha meg igen, akkor a kérdező menjen másik játszótérre, ahol az embereknek magasabb az IQ szintje 80-nál.
2023. aug. 2. 09:29
 7/19 anonim ***** válasza:
57%

Ha ez az általános kommunikáció, az tényleg sajnálatos, be kell venni a lesz*rom-tablettát.

Én még annyival zàrnàm rövidre, hogy már az első vàlasznàl se ragoznám:

-Ekkora gyerek miért ül még babakocsiban?

-Mert még csak 11 hónapos.

Kész. Aztán mosolyognék, ő meg sápítozhat kedvére :)

2023. aug. 2. 09:36
 8/19 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is nagyobb volt mindig az átlagnál, 60 cm-vel született. Oviban voltak közel vele egymagasak, iskolában már volt nála magasabb is, pedig nem alacsony. Apa 2 m, ő most 196 cm és 15 éves, a lába 47es!

El fog múlni. Ahogy nő, egyre kevesebb lesz a megjegyzés. Engedd el!

2023. aug. 2. 09:37
 9/19 anonim ***** válasza:
Nyugi, az én lányom meg kicsi (20 hónapos, 81 centit mértek utoljára) , mi ezért szoktunk megjegyzéseket kapni. Az apja is picike volt gyerekként, kamasz korában nőtt meg. A nővére is pici, nem aggódom miatta. A megjegyzéseket meg letojom.
2023. aug. 2. 10:00
 10/19 anonim ***** válasza:
37%
Az én fiam aránylag kicsi volt, és későn indult el (18 hosan) viszont akkor már sok szót mondott, szerintem sok mindenkinek nehezen értelmezhető volt hogy most akkor mekkora gyerek lehet. .. sokszor kérdezték mi baja hogy még nem jár, vagy hogy milyen ügyes hogy 1 éves és már beszél 😀 néha rosszul esett mikor idegenek firtatták hogy beteg e amiért nem jár, de annyira nem foglalkoztam vele, minden gyereknek más a tempója.
2023. aug. 2. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!