Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves fiam.

Ovis volt, most nyáriszüneten van (lassan 2 hónapja)

Kb 3 hete elkezdte azt, hogy reggelire eszik 2 falatot. Semmi többet, ha szépen kérem, ha összeveszek vele sem.

Elpakolom a reggelit, nekiállok a teendőimnek, nem telik el 1 óra jön, hogy éhes. Megterítek újra neki. Eszik 5 falatot.

Utána ebéd. Megint 3 falat. Rá 2 órára éhenhal.

Adok neki, megint 2 falat otthagyja.

Másból sem all a napom, mint neki kaját adjak, elpakoljak utána.

Próbáltam előrebbhozni a reggelit. Próbáltam tolni rajta. Az ebéddel ugyan ez. Nem volt megoldás. Ha nem adok neki, mondván mindjárt ebéd, akkor addig bőg, míg nem kap.

Van egy 2évesem is, így nem tehetem meg, hogy össze vissza együnk.

Próbáltam a kaját váltogatni, a kedvencét csinálni. Az sem segített.

Tényleg mást se csinálok, mint 2 óránként kaját adok neki azért, hogy 3 falatot egyen.

Az oviba nem csinálta ezt. Meg a nyáriszünet elején sem. Nem értem.

Valami ötlet, hogy hogy tudnám ritkítani az étkezéseket, illetve hogy több mennyiséget egyen?!

2023. júl. 30. 11:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%
Arra nem gondolsz hogy nyár van, meleg van és nem kíván többet? Én is szinte egész nap csak csipegetek, nem bírok mennyiséget enni a melegekben. Hagyd kint, nem pakold el folyton a kaját csak magadnak csinálod a plusz munkát.
2023. júl. 30. 12:55
 12/16 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk is játszotta ezt, hogy ő nem ér rá ott ülni, aztán fél óra múlva megint 2 falat, és így tovább. Hát nem. Beszüntettük ezt, ha nyíg, akkor nyíg. Nem úgy működik. Meg kell érteni, meg kell tanulni. Milyen kitartása lesz így? Nehéz, vagy akadály van benne, vagy unalmas és akkor mindjárt szaladok tovább? Nem, nem. A suliban sem fog felállni 2 matek példa után, hogy jó, elég volt. Ilyenekre készítjük fel ezzel a gyereket. Normális viselkedésre, szabálykövetésre, mások munkájának tiszteletére. Ha kiborít egy doboz játékot, és fél órát nyíg, ahelyett, hogy 2 perc alatt összeszedné, akkor azt sem kell? Szülők vagyunk, neveljünk szerintem...
2023. júl. 30. 13:11
 13/16 A kérdező kommentje:

Oviba nálunk nem igy van.

8kor van reggeli (itthon az enyém nem eszik).

10órai nincs. Meg csak kicsi alma sem

12kor ebéd

3fele uzsi és ennyi.

Szoval átlag 3 órát simán kibírnak, nem kettőt sem.

Ebben igazatok van, erélyesebbnek kell lennem. Ha csettint, nem kap egyből, mert nincs kajaidő.

Meg kellene valóban tanulnia.

Csak reggeltől estig én vagyok velük. A kicsi is problémás, nincs türelmem még a nagyot is hallgatni sokszor, ez itt a legnagyobb baj talán.

2023. júl. 30. 13:18
 14/16 anonim ***** válasza:
42%
Jó, de senki sem mondta, hogy nem lesz melós egy, meg két gyerek. Attól még nevelni kell. Nem ráhagyni a hülyeséget, hogy aztán majd te szívjál még nagyobbat, meg aztán ő is, ha szembesül azzal, hogy máshol meg viselkedni kell. Értem, hogy fáradt vagy, más is az. Nem ezen múlik
2023. júl. 30. 13:36
 15/16 anonim ***** válasza:
39%
Hát itt max te vagy a hülye hogy hagyod csicskáztatni magad, ahelyett hogy következetes lennél
2023. júl. 31. 11:35
 16/16 anonim ***** válasza:
58%

Úr isten😺 ha mindig pakolsz, hátba döföd magad…

Rakd ki neki és egye meg. Ha egész nap pakolsz és meg kaja sincs előtte akkor az el van cseszve.

2023. aug. 3. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!