Mit tegyek vele?
Van egy 4 éves fiam.
Ovis volt, most nyáriszüneten van (lassan 2 hónapja)
Kb 3 hete elkezdte azt, hogy reggelire eszik 2 falatot. Semmi többet, ha szépen kérem, ha összeveszek vele sem.
Elpakolom a reggelit, nekiállok a teendőimnek, nem telik el 1 óra jön, hogy éhes. Megterítek újra neki. Eszik 5 falatot.
Utána ebéd. Megint 3 falat. Rá 2 órára éhenhal.
Adok neki, megint 2 falat otthagyja.
Másból sem all a napom, mint neki kaját adjak, elpakoljak utána.
Próbáltam előrebbhozni a reggelit. Próbáltam tolni rajta. Az ebéddel ugyan ez. Nem volt megoldás. Ha nem adok neki, mondván mindjárt ebéd, akkor addig bőg, míg nem kap.
Van egy 2évesem is, így nem tehetem meg, hogy össze vissza együnk.
Próbáltam a kaját váltogatni, a kedvencét csinálni. Az sem segített.
Tényleg mást se csinálok, mint 2 óránként kaját adok neki azért, hogy 3 falatot egyen.
Az oviba nem csinálta ezt. Meg a nyáriszünet elején sem. Nem értem.
Valami ötlet, hogy hogy tudnám ritkítani az étkezéseket, illetve hogy több mennyiséget egyen?!
Nem azzal van a baj, hogy sokáig eszik. Szoval ezt a megmutatom az órán dolgot nem értem.
Leül, eszik par falatot és már menne is.
Ja és kézbe sem kap sosem.
Nálunk csak az asztalnál ülve van evés, menetközbe, egész lakasba nincs.
Nem is azért írtam, hogy lassan eszik.
"Kb 3 hete elkezdte azt, hogy reggelire eszik 2 falatot. Semmi többet, ha szépen kérem, ha összeveszek vele sem.
Elpakolom a reggelit, nekiállok a teendőimnek, nem telik el 1 óra jön, hogy éhes. Megterítek újra neki. Eszik 5 falatot."
Tehát az órán meg kell mutatni, hogy van rá tudom is én fél órája, hogy egyen. Ha lejar az idő, legkozelebb akkor kap, amikor q kismutato oda ér x számhoz. Nem egy órával később, nem két óra múlva, hanem adott időpontban. Nem kell gyorsan ennie. Ha ,oldjuk fél órát adsz az étkezési, akkor fél órán át akkor is ott hagyod az ételt, ha két falat után már nem kell neki. Mielőtt elpakolnal, megkerdezed, kész van e, mert legközelebb csak ebedkor kap enni. És tartod magad hozzá.
Igaz órán még nem mutattam, de ez minden evés után el van mondva neki, hogy ebédig pl semmi (10órai nincs nálunk, mert fél9fele kelnek így a nyáron, 9fele reggeli, délbe meg már ott az ebéd).
Oké, érti, nem lesz éhes. Aztán nem telik el 2 ora és ott sír.
Én meg nem tudom elhallgatni órákig a sírását.
Akkor elmondom, hogy telik egy nap az oviban évközben.
Reggel anyuka/apuka megeteti otthon a gyerkőcöt (jó esetben).
Megérkezik a gyerek az oviba és 1 órán belül màr eszik, mert tízórai van.
Aztán egy kis játék, foglalkozás...
Egy órán belül pedig megint eszik, mert a dajka néni behozta a megpucolt gyümölcsöt.
Kimegyünk az udvarra játszani 1 órácskát, aztán a gyerekek megint esznek, mert ebéd van.
Alszanak a gyerekek 2 órát, aztán megint esznek, mert uzsonna van.
Szóval a felháborodásod nem jogos!
"Akkor elmondom, hogy telik egy nap az oviban évközben.
Reggel anyuka/apuka megeteti otthon a gyerkőcöt (jó esetben).
Megérkezik a gyerek az oviba és 1 órán belül màr eszik, mert tízórai van.Aztán egy kis játék, foglalkozás...
Egy órán belül pedig megint eszik, mert a dajka néni behozta a megpucolt gyümölcsöt.Kimegyünk az udvarra játszani 1 órácskát, aztán a gyerekek megint esznek, mert ebéd van.
Alszanak a gyerekek 2 órát, aztán megint esznek, mert uzsonna van.Szóval a felháborodásod nem jogos!"
Nálatok. Nálunk meg reggel 8ig kell beerni és 10kor van tízórai, ami gyumolcs, vagy gyümölcslé. 12kor ebédelnek, kettőig alszanak, háromkor uzsonnaznak.
Az én gyerekem világ életében, amíg csak itthon volt, fél 9 körül evett és fél 11 körül már igényelte a tízórait aztán délben jött az ebéd.
Nálunk az oviban 9 kor reggeliznek és 10 után már kapnak is tízórait aztán jön az ebéd délben majd 3 kor uzsi.
Én nem értem miért baj ha eszik. Egyébként is a napi 5x étkezés a normális. 9 kor reggelizik a fiad aztán 10 után ebéd előtt miért ne kaphatna egy kis nasit? Gyümölcs, joghurt vagy bármi.
Nálunk most 9 körül esznek a gyerekek. Fél 11 körül tízórai. Dél- fél 1 ebéd. 4kor uzsonna. 7 kor van vacsi .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!