Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik, hogy egy 8 éves...

Létezik, hogy egy 8 éves kislány gonosz? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Nem rég ismerem, de sajnos ez is több mint szeretném. Próbáltam az elején a lehető legkedvesebben viszonyulni hozzá, elváltak a szülei, féltesója született stb. Minden lehetséges módon mentegettem még magam előtt is a viselkedése miatt, de már látom, hogy ez nem csak ennyi.

Folyamatosan azt nézi, hogy másnak hogyan okozhat kárt, fájdalmat (lelkit vagy fizikait).

Én ezzel nem tudok mit kezdeni. Az apja szerint régen is ilyen volt, az óvodában is folyamatosan baj volt vele és a suliban is, de elméletileg semmi baja nincs.

A férjemmel teljesen tanácstalanok vagyunk. Nem örülünk neki, hogy egy fedél alatt van a mi gyerekeinkkel, de mivel az apja nálunk lakik, őt is el kell viselnünk a láthatások alatt.

2023. júl. 20. 11:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Viszi őt programokra, de elég behatároltak a lehetőségei, mert éppen munkanélküli és nem élheti fel minden megtakarítását pár hónap alatt. Egész nap nem lehetnek házon kívül, a gyerekeimet pedig nem zárhatom ezekre az időszakokra a szobájukba és az állatainkat sem rejthetem el addig. Heti 2 napot lesz nála, illetve most nyáron heti váltásban lenne de az anyja már azt se bánná, ha maradna. Sajnos a kistesóval sem kompatibilis.

Nem tudom, hova lehetne ilyen esetben fordulni. A pszichológus szerint nincs semmi baja. Persze, hogy ezt mondta ezt egy 15 perces beszélgetés után. Annyi után itt sincs, de várjon pár órát.

2023. júl. 20. 17:09
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

Őszinte leszek. Igazából te is tudod hogy akkor vagy a pasit teszed lapátra, vagy ő a gyerekét.

Más megoldás nincs!

Azt viszont elvárni hogy a gyerekével ne tartson kapcsolatot baromi aljas dolog! Mind a pasival mind a gyerek anyjával de legfőképp a gyerekkel szemben

2023. júl. 20. 17:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Sanszos hogy pszichopata.
2023. júl. 20. 18:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Nekem a húgom pszichopata, nyilván ennél komplexebb a probléma, de külső szemmel első pillantásra a mesebeli gonosznak tűnik, akinek nincsenek érzései, az egyetlen tulajdonsága, hogy rossz. Lehet, hogy nem az a kislány, lehet figyelemhiány meg ezer dolog, a pszichopaták nem olyan gyakoriak.
2023. júl. 20. 18:33
 15/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a gyerekeim fontosabbak lennének. Ha tiétek az ingatlan, rakjátok ki az apját. Ha az apáé, akkor albérlet. Semmi nem ér annyit, mint a gyerekeim biztonsága. Ha a férjem nem támogatna, el is válnék.

És nem túlzok, én embert ölnék a gyerekeimért, ilyen elkerülhető veszélynek meg nem tenném ki őket, így se könnyű nekik.

2023. júl. 20. 20:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Küldd őket sétálni meg fagyizni, elmennek fagyizni, játszóra, otthonról visznek vizet, majd vesznek fagyit vagy ropit, ropival etethetik a galambokat is. Ez tök normális program. Otthon összedob pár szendvicset, az piknik. Visz ki papírt, ceruzát, lerajzoltatja a felhőket a gyerekkel, vagy más dolgokat. Vagy visznek ki labdát, parkban labdáznak. Visz ki valami maréknyi dolgot, eldugja, a gyerek megkeresi, majd cserélnek. Távolugrik vele, meg versenytfut, meg ilyenek. Annyi mindent lehet, küldd ki őket piknikezni. Ez az ember nem akar a gyerekével foglalkozni, ez nem pénz kérdése. Menjenek ki malmozzanak talált kavicsokkal papírra rajzolt pályán, barkóbázzanak kint, beszélgessenek, meséljen neki vicceket, játszanak szójátékokat meg ilyenek. Gyűjtsenek köveket, levelet, termést, játsszanak vele bankosat, homokozzon, a gyerek "főzzön" az apjának talált cuccokból. Az apa le akarja passzolni a gyereket, mert nem akar időt tölteni vele és könnyebb a pénzhiányra fogni.
2023. júl. 21. 06:57
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Otthon se tudná bántani a többieket, ha az apja tényleg ott lenne, lefoglalná. Kézmûveskednének, vagy bármi. Ha ott ül mellette a felnôtt, aki közbelép, akkor csak nem tudná nyúzni az állatokat.
2023. júl. 21. 09:01
 18/19 anonim ***** válasza:

Akárki is legyen, az én gyerekeimhez/állataimhoz nem nyúlhat és nem is banthatja őket.

És szólnék az apjának ha ilyen lenne.

2023. júl. 21. 12:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Elköltözött már a sógorod?
ápr. 7. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!