Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lakásban élők, mit csináltok...

Lakásban élők, mit csináltok tavasztól őszig a gyerekkel bent a lakásban?

Figyelt kérdés

Ne vegyétek bántásnak, szimplán felmerült bennem ez a kérdés most, hogy kisgyerekeim vannak. Szerencsére még az első babánk születése előtt sikerült családi házat venni (mi is lakásban láttunk előtte), így mondhatni a zord idők elmúltàval majdnem egész nap kint vagyunk.

Most nyáron pl. medencézünk, grillezünk, a veteményest szedegetjük a gyerekekkel, van hinta, homokozó, kinti játékok. Van árnyék, a teraszon akár egész nap kint lehetünk, nem olyan az idő ott, mint a tűző napon.

Olyan nehéz elképzelnem, mi a tökömet csinálnék kisgyerekekkel bent a házban, ha még egy sima játszóterezéshez is már reggel 8-kor neki kéne indulnom, felpakolnom és aztán kánikula idején csak bent lehetnénk.

2023. júl. 9. 09:21
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
91%
Ezt én sem nagyon értem, hogy érted, hogy tavasztól őszig mit csinálnak a lakásban. Aki lakásban lakik, jó esetben az is jár nyaralni, rokonokhoz, kirándulni, strandra, játszótérre, boltba, stb. Főleg, ha olyan helyen lakik, ahonnan max. 20 percre van mindenféle lehetőség.
2023. júl. 9. 16:24
 42/56 anonim ***** válasza:
80%

Mi kertesben élünk, de közel sem vagyunk kint egész nap.

Reggel el megyünk a boltba, kicsit a játszótérre aztán haza.

Itthon bent olvasunk, társasozunk, játszunk.

Én utálok kint lenni, a férjem viszi ki a 3 évest ha haza ér, hat óra körül. Kint vannak kb nyolcig.

Sokat vagyunk anyukámnál, Ő panelban lakik. Ha ott vagyunk akkor is le foglalom bent, késő délután megyünk kicsit játszótérre.

2023. júl. 9. 16:45
 43/56 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, te kezdtél el dicsekedni a fantasztikus életeddel a kertes házban. Erre kiderült hogy sokan remekül elvannak gyerekkel lakásban, sőt nem is akarnak kertesbe költözni.
2023. júl. 9. 18:05
 44/56 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem borzasztó mikor azt is hallja az ember, hogy ki mikor húzza le a wc-t... Az meg egyenesen undorító, hogy a lakásomon keresztül folyik le más szennyvize is. 🤢
2023. júl. 9. 20:22
 45/56 anonim ***** válasza:
100%
Hála Istennek nem zárták ránk az ajtót. Szóval tudunk jönni-menni.
2023. júl. 9. 20:48
 46/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden panel ugyanolyan, nálunk soha nem lehetett hallani ilyeneket, pedig 3-ban is laktam.

Szomszédokat se lehetett soha hallani.

(Wc lehúzást nem hazudok, lehet hallani de csak a wc-ben, ott valamiért terjed a hang is, de a lakás többi részében csend van)

2023. júl. 9. 22:04
 47/56 anonim ***** válasza:
77%
44# és mi a megoldás? Mindenki lakjon családiban? Foglaljuk el a holdat is ? Vagy hol fèrnènk el?
2023. júl. 10. 08:10
 48/56 anonim ***** válasza:
68%

Örök parázs vita más topikokban is.

Mi nagyon jövős-menős pár voltunk, aztán megszületett a kislányunk, aki utált minden hordozó eszközt, úgy ordított az autóban, a babakocsiban és a hurciban is, mint akit nyúznak. 8 hónapra a lakásba szegezett kb., ami nagyon megviselt. Mentünk, ha menni kellett, vagy ha akartunk, de gyorsan minimalizálásra került ezek száma, mert egyszerűen idegtépő volt egy bolti séta is. Ölni tudtam volna egy udvarért. Végül megadatott (ez volt az eredeti terv is).

A reeeennngeteg meló kimerül abban, hogy két hetente le kell nyírni a füvet, meg le kellett már kezelni a külső felületeket, ami egy hétvége alatt megvolt. Nem muszáj virágokat ültetni, sem konyhakertet csinálni. Mi szeretünk molyolni vele, így nekünk van és szeretnénk egy szalonnasütő sarkot saját kezűleg barkácsolni, így annak is nekifogtunk, de ez sem kötelező. Számomra hatalmas minőségi ugrás ez az életforma.

Az emberek hajlamosak végletekben gondolkozni. A lakás sz*r, abban semmit nem lehet csinálni kontra az udvar maga a kánaán. A családiház állandó meló, kontra a lakás maga a nyugalom szigete. A ház kint van a halál f*szán kontra a lakás a belváros közepén.

Csak hogy nem csak a végletek léteznek, fenti állítások totális ellenkezője is létezik. És amiért nem szoktam népszerű lenni: Az alap különbség NEKEM az, hogy ugyanúgy jöhetünk-mehetünk, de ez egy házban igény marad, míg egy lakásban sok esetben kényszer. Ha van az udvaron minden, akkor lehet dönteni, hogy van-e kedvünk elmenni strandolni, játszótérre, vacsorázni, stb., vagy éppen kielégít a terasz, medence, udvari játékok is. Nem kell, hogy mindig az udvarra essen a választás, de ha éppen úgy jön ki a lépés, akkor is lehet bármikor csobbanni egyet.

Ettől függetlenül, aki nem vágyik családi házba, az ne költözzön, tényleg nem való mindenkinek. A kérdés pedig önmagában blődség. A lakásban élők ugyanazt csinálják egész nap, mint a házban élők...

2023. júl. 10. 08:55
 49/56 anonim ***** válasza:
77%
Utalom a csaladi hazat.ott elunk,de mar banom,hogy nem lakast vettunk anno,hanem családi házat.
2023. júl. 10. 09:03
 50/56 anonim ***** válasza:
29%

"Az emberek hajlamosak végletekben gondolkozni. [...] A ház kint van a halál f*szán kontra a lakás a belváros közepén."

Ez nem véglet, hanem tény.

Ha létezne az iskola-óvoda közelében csaladi házas övezet, kvázi a belvárosban, akkor szívesen élnék ott, de ilyen egyszerűen nem létezik.

Halálfaszakettőre kellene költöznünk ahhoz, hogy családi házhoz jussunk.

A kertvárosi övezetekben itt semmi nincs. Egy kisbolt, orvosból max. felnőtt, óvoda elvétve, iskola egy se. Napi ingázásunk 2 óra felett lenne.

És most egy megyei várost "jártam körül".

Lakásban élünk, de nem panelben.

2023. júl. 10. 11:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!