Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet ennek a kislánynak a...

Mi lehet ennek a kislánynak a baja? Mit csináljak vele, ameddig én vigyázok rá?

Figyelt kérdés
Szomszédaim 2 gyerekére én vigyázok most, már 2 hete és még 2 hétig velem lesznek napközben. Én is anya vagyok, a gyerekek egyidősek, 4 és 2 évesek. A lány olyan furcsa, szegénykém egész nap csak áll és bambul mint a tök. A lányommal egy oviba jár, de nem egy csoportba (vegyescsoportok vannak). Semmilyen játékba nem lehet bevonni, alig beszél, azt is furcsán. Ha valamit mégis játszani szeretne, akkor addig eljut, hogy megfogja aztán csak bambul. Olyan lassú, mint a csiga. Nem akarok rosszat mondani rá, de tényleg nem tudok mit kezdeni vele. Lányom hiába hívja játszani, nem jön. Néha átjön még egy kislány, akivel szinte együtt nőttek fel, vele sem csinál semmit, csak megmondja neki, hogy nem játszhat a lányommal és ameddig a másik meg nem unja, csak állnak egyhelyben. Hallottam, amikor az óvónő azt mondta, hogy szerinte valami nincs rendben, de a szülők szerint egy hihetetlen jó képességű, szuper kisgyerek. A szülőknek amúgy nem örül, amikor hazaérnek, nem úgy mint az öccse.
2023. júl. 7. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:
28%
Autista.
2023. júl. 7. 16:53
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Sztem semmit. Hagyd. Persze, kérdezd meg, de nem kell erőltetni. Inkabb üljön le és hagyjátok. Mást nem tudsz.
2023. júl. 7. 17:15
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Semmit ne csinálj vele

Örülj neki hogy nem egy csibész akit folyton szemmel kell tartani

Ha neki az a jó h bambul akkor tegye azt.

Ha az óvónők szavára nem adnak a szülők, a tiédre se fognak

2023. júl. 7. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
62%

Első körben értelmi fogyaték ugrik be az embernek, ők a lassabb, passzívabb gyerekek, nehezen beszélnek(és nehezen érthetően is). A mozgásukon is látszik sokszor, de a legárulkodóbb a szegényes játéktevékenység. Ami még lehetne: talán skizofrénia, ha nem is nagyon látsz érzelmeket az arcán, csak egyfajta hangulata van folyton, teljesen be van fordulva, érzelmileg sivár, nem helyzethez illő viselkedése van..lehet képzelődik is vagy ilyesmi, azért bámul folyton, ez csak később fog kiderülni.

Szóval ha tippelnem kéne, akkor értelmi sérülést mondanék, az sokkal gyakoribb, mint a skizofrénia vagy az autizmus, autizmusnak ennyi édeskevés, nem is hasonlít, legalább magában játszana vagy furcsán játszana, ha mással nem is.

Nem baj, ha a kislány nem a legélesebb kés a fiókban, legalább nem kiabál, nem verekszik, az ilyen passzív gyerekeket szokták szeretni, kevés velük a konfliktus, probléma. Ha értelmi sérülése van, már most kellene fejleszteni, azon kevés terület egyike, ahol ilyen korán sokat számít a fejlesztés, nyilván zseni nem lesz, de az életminőségén javíthat.

Szépen rajzol, vagy miben jó képességű? Meddig áll egyhelyben? Lehet túlreagálod és csak pár pillanatig, de ha sokáig, akkor az nagyon bizarr is lehet.

2023. júl. 7. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem, ha a szülők nem akarnak lépni, te se igazán fogsz tudni. Add meg neki is a lehetőséget, önálló játékra is (pl. tegyél ki papírt, ceruzát). Ennyit tudsz tenni.
2023. júl. 7. 21:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!