Mit csináljak, hogy csak egy kicsit kevesebbet beszéljenek?
Szigszalag a szájukra...
Keress nekik mindenféle különórákat, táborokat, passzold le őket nagyszülőknek. Próbálj kicsit megszabadulni tőlük.
Nem idegesítem magam, csak fittebb lenne az agyam, több kérdésre tudnék válaszolni, ha hagynának kicsit csendben is. Nem tudunk sajnos akkor megbeszélni mindent, mikor alszanak, mert mi is alszunk. Ha a párom délelőttös, akkor fél5-kor kel, este ugyanakkor elalszik, mint a kicsik. Ha délutános, akkor meg este 11-re ér haza, akkor meg én alszom. Napközben pedig csak a kicsi alszik ebéd után, a nagy már nem.
A csendkirály tök jó, köszi megpróbálom 😅
Tudom, hogy velem van a gond, de ezen nem tudok változtatni, pedig nagyon igyekszem, gyakran már azt sem értem mit mondanak nekem, hallom hogy beszélnek, de totál értelmetlennek tűnnek a szavak.
Megértelek.
Nem tudom, segít-e a válaszom, de én bármit megadtam volna, hogy ennyit beszéljen a gyerekem. Nálunk még "miért" korszak sem volt. De sajnos ez nem normális, megkésett beszédfejlődése volt, 4 évesen kezdett beszélni, majd a fejlesztéseknek köszönhetően behozta a lemaradást. 13 éves, de vannak következmények, és előjelezte a zavarokat maga a beszéd ilyen szintű kimaradása.
Tudom, fárasztó, de ez a normális, a gyerekeid a megfelelő ütemben fejlődnek, és ez hatalmas áldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!