Belföldi utazástól (csak egy hétvége) borulhat a baba alvása?
6 hónapos a kisfiam, lassan, hogy jön a nyár szeretnénk legalább 1 hétvégére vízközelbe menni valahova.
Nagyon mániám a napirend ezt tudom, szinte már kényszeresen is és félek, hogy borulhat az alvása, ha nem itthon vagyunk.
Ugyanakkor tudom, hogy így élni nem lehet, hogy csak ugyanabban a lakásban penészedjünk ki tudja hány éves koráig.
Szüleim azt mondják butaság bárhová menni, anyósomék szerint is. Mert, hogy ilyenkor nem jó kiszakítani a környezetéből. Nyilván a jó tanácsokat megfogadjuk, de ők is nyomasztanak, hogy a gyerek lemondással jár és bizony ők ki sem mozdultak a gyerek 2 éves koráig. Tisztában vagyok mit vállaltam így 30 éves fejjel, de szerintetek is el kellene vonulni a vilàgtól csak mert gyerekünk van, vagy lehet élni is vele együtt?
Borult az alvás valakinél?-most még szépen alszik éjszakánként, félek elcseszném ezt.
Kiskorban fejlődnek ki az idegpályák, minél több inger éri, annál jobb.
Lehet egy picit felborul a napirend, de majd visszaáll, nem nagy kaland.
4 hónapos koruk óta visszük mindenfelé magunkkal pihenni.
A gyerek akkor alszik mikor álmos. Ha otthon van ha máshol. Egyik gyerekemnek sem borult fel az alvása.
Attól hogy máshol vagytok még a fix pontok meg maradhatnak a napban.
Ne legyel mar ilyen merev !
Vagy ha ilyen vagy legalabb ne add majd at a gyereknek mert tonkreteszed egy eletre.
3 hetes volt a kisfiam amikor hétvégére elmentünk anyukámhoz és ott is aludtunk.
2 hónaposan Ausztriába vittük a férjem édesanyjához, ott 3 napot és 2 éjszakát töltöttünk. Sőt ott nem is fürdettük, csak a csap alatt mostam meg a popóját meg a fütyijét. Semmi baja nem lett, itthon ugyanúgy ment minden a megszokott rend szerint.
Bár én nem ragaszkodom görcsösen a napirendhez, mert az élet úgyis sokszor felülírja. Legyenek meg a főbb oszlopok (reggeli közös, játék meg a szőnyegen elmatatása amíg rendbe teszem magam, délutáni hosszabb bohóckodás, éneklés, táncolás és az esti fürdés) De hogy aztán ezek elcsúsznak 1-2 órát az nem érdekel.
Később lehet ezen finomhangolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!