Belföldi utazástól (csak egy hétvége) borulhat a baba alvása?
6 hónapos a kisfiam, lassan, hogy jön a nyár szeretnénk legalább 1 hétvégére vízközelbe menni valahova.
Nagyon mániám a napirend ezt tudom, szinte már kényszeresen is és félek, hogy borulhat az alvása, ha nem itthon vagyunk.
Ugyanakkor tudom, hogy így élni nem lehet, hogy csak ugyanabban a lakásban penészedjünk ki tudja hány éves koráig.
Szüleim azt mondják butaság bárhová menni, anyósomék szerint is. Mert, hogy ilyenkor nem jó kiszakítani a környezetéből. Nyilván a jó tanácsokat megfogadjuk, de ők is nyomasztanak, hogy a gyerek lemondással jár és bizony ők ki sem mozdultak a gyerek 2 éves koráig. Tisztában vagyok mit vállaltam így 30 éves fejjel, de szerintetek is el kellene vonulni a vilàgtól csak mert gyerekünk van, vagy lehet élni is vele együtt?
Borult az alvás valakinél?-most még szépen alszik éjszakánként, félek elcseszném ezt.
Mi félévesen vittük először nyaralásra. Akkor nem volt gond, igaz velünk aludt, nem a kiságyba (mint otthon), de egyébként nem zavart be. Tartottuk nagyából a napirendet.
Most voltunk pár hete, 5 napra üdülni, azóta 16 hónapos.
Hát nagyon megborította, az alvását. Legalábbis azokra a napokra. Nem hogy a kiságyban, de mellettünk is alig aludt, csak dobálta magát, sírva kelt. Iszonyú keveset és rosszul aludt. De napközben meg nagyon jó kis programjaink voltak, és élvezte is, ezért nem hagytam volna ki! :)
Egy 6 hónaposnak még halál mindegy, hol van, a lényeg, hogy vele legyetek. Fél évesen amúgy is mindent szeretnek felfedezni (az én 6 hónaposom legalábbis nagyon ebben a szakaszban van), határozottan jót tesz neki, ha nem csak ugyanazt látja maga körül mindig.
A napirendet meg nem kell befolyásolnia az utazásnak, főleg belföldön simán lehet úgy időzíteni, hogy a napirendbe beleilleszkedjen. Nyilván ha alkalmazkodni kell a repülő vagy a hajójárat menetrendjéhez, az kicsit más, de ha nem tömegközlekedéssel mentek vagy akár vonattal, ahol azért kézbe lehet venni, kényelmesen lehet szoptatni, stb, akkor ott nem kell gondnak lennie a napirendben, simán ehet-alhat amikor szokott utazás közben is.
Ugxan mar.
Nekunk 4 honapos volt a fiunk amikor egy hosszuhetvegen elmentunk kirandulni.harom nap aludtunk mashol,de ez a fiamat egyaltalan nem viselte mwg...nem volt sem nyugosebb sem rosszabb mashol mint otthon szokott lenni.
Nekem is azt mondta anyam,hogy hogy kepzeljuk az utat egy ilyen kicsi mellett.
Mondtam neki,hogy gurulva kepzeljuk el,mivel autoval megyunk...azota nem nagyon szol bele semmibe
Imádom ezeket a mártír tanácsokat (semmi szükség bárhova is menni, mi sem mentünk anno veletek). Hát köszi. :D És ha nekem igényem menni??? Ne rendeljünk már tényleg ilyen szinten mindent a gyerek alá, tényleg...
Igen, megborulhat. És? Majd helyreáll. Próbáljatok hozzá igazodni. Mi pl. alvásidejében megyünk mindig hosszabb útra, mert akkor tudom, hogy aludni fog az autóban is és viszonylag kipihent lesz mire odaérünk az úticélunkra. Mellesleg fél éves korában bőven nem volt még olyan napirendünk, aminek akkora baj lett volna, ha borul. Borult az magától is hetente kb. Most egy éves. Mostmár problémásabb, mert ha valahova megyünk, úgy kell ráerőszakolni, hogy napközben aludjon egy kicsit. Ha nem alszik, akkor viszont egyszercsak kidől és ha az későn van, este is későn fog elaludni... de nem baj, mi ezekkel együtt is nagyon szeretünk programozni, mert jó élmény!
2 hónapos kora óta megyünk ide-oda, rokonokhoz stb, egy hétvége egy hét mikor mi. Sőt hétközben sem minden nap teljesen ugyanaz, mert időnként el kell menni vásárolni vannak nagyobb tesók, programok, sport ahova vinni kell Őket, felújítunk így rohangálunk a házunkhoz is stb.
A napirend amit mindig tartok a reggeli ébredési rutin, az evések időpontja az adott napi igényeihez igazítva pl áltaĺában 3 óránként eszik így kiszámolom mikor esedések úgy viszek magammal forró és hideg vizet és tápszert, bárhol vagyok tudjon enni. Illetve este fürdés, evés és alvás. Ennek az időpontja is változó 7-8 között szokott lenni. A többi napközbeni alvás mikor hogy, ha álmos alszik bárhol és bárhogy.
Ráadásul azt figyeltem meg miután visszajövünk egy egy ilyen hétvegéről sokkal észrevehetőbb a fejlődés legyen az fizikai,mentális stb.
Ami fontos vannak nyugis napok is, én ott vagyok,mint biztos pont ha elmegyünk valahova ahogy a kedvenc játékai is, takarója, cumija stb.
Köszi szépen mindenkinek.
Igen inkább lelkiismereti kérdést csinálok ebből ne mozduljunk ki sehova dologból. De ugyanazt tapasztalom, ha megyünk vendégségbe stb többet van emberek között nyugisabb utána. Szerintem is megyünk egy hétvégi nyaralásra, csak tényleg idegesítő, hogy kárognak a rokonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!