Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem gáz vagy jól...

Csak szerintem gáz vagy jól csinálja a nővérem?

Figyelt kérdés
Nővérem kisfia augusztusban lesz öt éves, és már takarítani tanítja, porszívózni, felmosni, meg arra, hogy hogy kell rizst főzni vagy rántottát csinálni, tojást feltörni, szóval ilyen alap dolgokra. Meg élest kést ad neki, hogy felvágja a zöldségeket. Közben nyilván ott van mellette, de szerintem akkor is veszélyes, meg semmi értelme. De amikor ezt elmondtam neki, akkor teljesen kiakadt, hogy figyel rá, és legalább nem lesz életképtelen, mint sok mai férfi. A gyerek egyébként lelkes, meg okos-ügyes nagyon, de szerintem ez akkor is korai. Anyukám azon is ki van akadva, hogy néha egyedül hagyja, amíg leszalad a boltba húsz percre, de én ezt még megértem, hogy néha így gyorsabb.
2023. jún. 27. 19:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
95%

kérdező, lehet hogy te vagy az unokahúgom helyettes óvónénije, aki a gyámügyet akarta hívni maikor megtudta, hogy a kislány az ötödik születésnapjára varródobozt kapott ollóval és valódi tűkkel? (miután közölte a gyerek hogy köszöni de nem kér több kifestőt és matricát könyvet a ruhákról, mert az már dedós, az előrelyuggatott filcalpokból összerakható cuccok meg unalmasak, mert túl gyorsan kész lesz velük)

vagy az én dadusnénim tanítványa, aki felháborodott rajta annó, hogy a kiscsoportos gyerek miért akar késsel-vilával enni?

2023. jún. 27. 22:39
 22/29 A kérdező kommentje:
Egyik sem vagyok, és a válaszok alapján belátom, hogy én gondoltam rosszul. Ebből látszik, hogy még nincs gyerekem. A nővérem egyébként jó anyának tartom, nagyon sokat foglalkozik a kisfiával, látom rajta, mennyire szereti. Csak én veszélyesnek gondoltam azt, hogy éles kést ad a kezébe, egyedül odaengedi a tűzhelyhez és otthon hagyja rövid időre, de belátom, tévedtem.
2023. jún. 27. 22:58
 23/29 anonim ***** válasza:
95%
Egyedül otthon hagyni akkor is veszélyes és büntethető ha a gyereket baj éri. Csak emlékezzünk arra q kislányra aki több emeletet zuhant, pedig elvileg aludt és csak 30 percre hagyták egyedül. Meg is halt szegény. de le is nyelhet valamit,találhat valami veszélyes tárgyat,konnektorba nyúlhat vagy csak felmászik a székre és rosszul esik le stb. 5 éves gyereket nem hagyunk egyedül!!!! Ez az egy tényleg nem normális nővéred részéről.
2023. jún. 27. 23:20
 24/29 anonim ***** válasza:
Egyedül otthon hagyni valóban veszélyes. A főzésnél lehet minimalizálni a veszélyeket. Lehet a rizst sütőben, fedő alatt stb, a forró olajat is sok esetben el lehet kerülni. Amióta biztonsággal állni tudnak a gyerekeim, segítenek a konyhában. Sokkal érdekesebb nekik, mint bármilyen játék, és tényleg sok minden van, amit meg tudnak csinálni, ha a szülő engedi. Miért ne ügyeskedhetnének?
2023. jún. 27. 23:52
 25/29 anonim ***** válasza:
90%
Ennyi idősen lányom is szívesen segített de most 13 évesen nincs kedve már mindig velem sütni fözni takarítani tud meg megcsinálja ha szólok neki.
2023. jún. 28. 06:30
 26/29 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljesen rendben van, én is mindig bevontam a gyerekeimet,nyilván nem egyedül főzött egyik sem ilyen kicsiként, a nagyobb 8 évesen már simán megcsinált egy rántottát vagy pudingot egyedül, nagyon szeret sütni főzni. Amúgy szeretem mikor gyerektelen okoskodik a témában, kb annyira vicces,mint mikor egy terhes vagy max 1-2 eves gyerek anyja gyereknevelési tanácsokat oszt...
2023. jún. 28. 06:48
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém csak puha dolgokat vághatott késsel, puha és nagy dolgokat, pl óriásgomba:) de akkor én nem voltam ott, tök egyedül csinálta, a kés nagy volt, bár nem olyan éles. Ezt már 3 évesen is csinálhatta, akkor még csak négybe kellett vágni.

A forró vízbe szerette berakni a tésztát, meg a fűszereket, ezen kívül mást nem csinált, olajhoz nem engedtem, utálom én is, ha csapkod, de pl mikor nem volt benne semmi, és be akarta szórni a vágódeszkáról az általam felvágott hagymát, beszórhatta ovisként is.

Én korábban is hagytam egyedül 5 percre, de csak úgy, hogy volt egy szoba, amelyik teljesen üres volt, semmi bútor, csak falak, ablak nagyon magasan) beraktam a telefont mesével és bezártam a szobába, nálunk a bolt az épület aljában volt, beszaladtam és vissza. Meg se mozdult soha, amíg visszajöttem. Rendes lakásban szerintem is ijesztő 5 évest egyedül hagyni, bármit csinálhat, azt nem mertem volna, de csupasz falakkal már kicsinek is hagytam, max a nyálától tudott volna megfulladni.

2023. jún. 28. 07:35
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a fura,hogy az zavar hogy felügyelet mellett csinál egy rántottát,az nem hogy egyedül hagyja,míg leugrik a boltba...ami lehet hogy 20perc,ha nincs hosszú sor,de ha mondjuk útközben megcsuszik elájult,félrelép eltöri a lábát,vagy be adj isten elgázolja az autó akkor ott marad a gyerek hosszú órákra úgy hogy azt se tudja a szerencsétlen,hogy mi lett az anyjával. Azért egy gyerekkel nem olyan nehéz boltba menni,főleg,ha olyan megbízható hogy kést is lehet a kezébe adni.
2023. jún. 28. 12:03
 29/29 anonim ***** válasza:
0%
A kés kivételével egyikkel sincs nagy gondom. Azzal még bőven van ideje barátkozni. A 20 perces egyedülhagyás... azért 5 éves, ha jól nevelik már értelmes, lerakni egy film elé és a lelkére kötni hogy addig próbáljon meg nem csinálni semmi egyebet, nem olyan nehéz. Gondolom a telefont is bőven tudja már használni. Nyilván nem órákra, és állandóan, de pár perc alatt ugyan mi történne.
2023. jún. 28. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!