Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem gáz vagy jól...

Csak szerintem gáz vagy jól csinálja a nővérem?

Figyelt kérdés
Nővérem kisfia augusztusban lesz öt éves, és már takarítani tanítja, porszívózni, felmosni, meg arra, hogy hogy kell rizst főzni vagy rántottát csinálni, tojást feltörni, szóval ilyen alap dolgokra. Meg élest kést ad neki, hogy felvágja a zöldségeket. Közben nyilván ott van mellette, de szerintem akkor is veszélyes, meg semmi értelme. De amikor ezt elmondtam neki, akkor teljesen kiakadt, hogy figyel rá, és legalább nem lesz életképtelen, mint sok mai férfi. A gyerek egyébként lelkes, meg okos-ügyes nagyon, de szerintem ez akkor is korai. Anyukám azon is ki van akadva, hogy néha egyedül hagyja, amíg leszalad a boltba húsz percre, de én ezt még megértem, hogy néha így gyorsabb.
2023. jún. 27. 19:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
43%
A főzés kicsit túlzás, de a többi oké. Ha besegít már most a házimunkába, később se lesz neki idegen. Hogy mennyire megbízható, nővéred tudja, csak ne pont akkor jusson eszebe rántottát készíteni!
2023. jún. 27. 19:38
 2/29 anonim ***** válasza:
86%

Egyedül biztos nem hagynám és kést se adnék neki,de ott van vele figyel ra akkor baj nem lehet .

Csak ha nincs ott pl abba a húsz percbe es akkor veszi el a kest akkor nem tudom mit csinálna

Egyébként bele kell vonni a házimunkába hogy megtanulja

2023. jún. 27. 19:38
 3/29 anonim ***** válasza:
81%

Rizsfőzést meg rántotta készítést nem biznám rá a 6 éves gyerekemre sem. Takarítás-felmosás oké szerintem, egy tojás feltörése is. Egyedül soha nem hagynék egy majdnem 5 évest, max annyi időre, amíg átveszem az ajánlott postát vagy kihúzom a kukát...

Zöldségvágást igaz én korainak érzem majdnem 5 évesen de nem annyira gáz azért.

Persze az enyém is csak egy vélemény, mindenki maga tudja mi fér bele.

2023. jún. 27. 19:43
 4/29 anonim ***** válasza:
81%

Az hogy egyedül hagyja az tényleg naaagy felelőtlenség. Ha ezalatt a 20 perc alatt csinál egy hülyeséget ( márpedig simán fog) akkor a rendőrség őt vonja majd felelősségre gondatlanságért. Az éles kés is túlzás,gyerek kést is adhatna neki. A többit viszont megértem.

De basszus nem gayunk egyedül egy 5 éves gyereket...

2023. jún. 27. 19:44
 5/29 anonim ***** válasza:
76%

2 éves koruktól segítenek sütni a lányaim, 4 évesen már tojást is feltörtek (néha így kupisabb, de ügyesednek)

2 hete a 8 éves egyedül állított össze egy gyúrós-nyújtós kiflit én csak a sütőbe tettem. Szombaton pedig a 6 éves csinált bögrét mákost úgy, hogy mellette álltam. Semmi bajuk nem lesz tőle.

Mindketten tudnak szendvicset kenni maguknak, uborkát szeletelni a házi csigáknak.

Törölgetni és porszívózni is szoktak.

A ruháikat összehajtják és elteszik mosás után.

Időben be kell ezekbe vonni a gyerekeket, mert 10 évesen kamaszodni kezdenek és sza.nak bele az ilyesmibe.

2023. jún. 27. 19:48
 6/29 anonim ***** válasza:
66%

Egyáltalán nem korai. Kést nem hagytam neki de egy időben sokat főztünk együtt a 3 évesemmel. Azért szoktam le róla, mert így nagyon lassan haladtunk, és egy idő után már mindent ő akart csinálni, a veszélyesebb dolgokat is, így már nem volt nagy buli a főzés.

De nagyon fogékony volt, ilyenkor kell őket elkapni, mert később már egyáltalán nem akarnak majd segíteni semmiben.

2023. jún. 27. 19:52
 7/29 anonim ***** válasza:
72%
3 éves kisfiam legkedvesebb szórakozása a háztartásba besegíteni, imád söpörni, törölgetni, porszívózni. Az egy dolog, hogy sok köszönet azért egyelőre nincs benne, mert egyrészt baromi rövid ideig köti csak le, másrészt nem veszi túl komolyan, de szerintem ezt tök jól "meg lehet lovagolni", amikor már kicsit nagyobb - és főleg azzal, ha az ember nem töri le kiskorában ezt a lelkesedést, hanem hagyja, sőt támogatja, hogy segítsen. Az éles kés véleményes, az én kisfiam kezében is volt már olyan kés, amivel akár el is tudta volna vágni magát, de ott voltam vele és figyeltem - szuperül félbevágott 8 koktélparadicsomot. (Én meg büszke voltam rá, hogy milyen szép a finommotorikája.)
2023. jún. 27. 20:06
 8/29 anonim ***** válasza:
78%
Kérdezte egyébként a véleményedet, vagy csak osztogatod ha kell, ha nem?
2023. jún. 27. 20:16
 9/29 A kérdező kommentje:
Azzal szerintem sincs baj, ha bevonja kicsit a házimunkába, elmondja, mi hogy készül, és mondjuk egyszerűbb feladatokba is besegít, pl gyümölcs-zöldség mosás, de a tojásfeltörés is ilyen. Viszont éles, nagy kést adni neki, meg hagyni, hogy ő tegyen-vegyen a forrásban lévő víz vagy a forró olaj fölött az szerintem veszélyes egy tíz év alatti gyereknek. De lehet én gondolom rosszul és másképp csinálom majd, ha saját gyerekem lesz.
2023. jún. 27. 20:16
 10/29 anonim ***** válasza:
73%

Igazából tök mindegy, te hogy csinálod majd. Más gyereknevelésébe beleszólni jó nagy bunkóság, főleg ha nem is kérdezik. Gyerektelentől meg pláne.

Az én fiam is öt éves, ugyan egyedül még nem hagyom, és mostanában nem is tervezem, de a főzésben segíteni nem most kezdett, ahogy a testvérei sem. Az oviban is kapnak kést, ha olyan a feladat, legalábbis nálunk volt rá példa.

Teljesen igaza van abban is, hogy nem életképtelen férfit akar nevelni.

2023. jún. 27. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!