Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális ha a kisgyerek nevet...

Normális ha a kisgyerek nevet azon ha a másik sír?

Figyelt kérdés
Ha egy 2-3 éves gyerek megsiratja a kisebbet és ezen nevet, ez normális? Nem vagyok otthon ebben a témában, de nekem olyan gonoszkodásnak tűnik felnőtt fejjel, de lehet tök normális ilyen idős babáknál, kisgyerekeknél, hogyha megüti, elveszi a játékát egy kisebbnek és az elkezd sírni akkor kineveti. Nem tudom hogy lereagálni a dolgot, mert nem tudom hogy ez így normális-e vagy tényleg genyózás.
2023. jún. 22. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Normális. Ilyenkor a sértett felet vigasztald meg, a nagynak meg elnondod, hogy nem szabad a kicsit bántani. Attól még fogja bántani, sok idő kell, hogy ez megoldódjon.
2023. jún. 22. 19:41
 2/7 qborka ***** válasza:
84%
Szerintem néha kifejezetten gonoszak tudnak lenni az ilyenkorúak, nem csak az őszinteségükkel tudják megbántani a másikat,akár felnőtteket is,szóval van a kicsik közöt is köcsög.
2023. jún. 22. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Igen. Teljesen átlagos dolog.

3,5 éves ikreim vannak. Piszkálják egymást ezzel, direkt "nyigatja" egyik a másikat.

De ha valamelyiküket más piszkálja, akkor bevédik illetve megvígasztalják egymást.

2023. jún. 22. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Normális. Ebben a korban még nem képesek az empátiára, együttérzésre. Még óvodás korban is csak kialakulóban van.
2023. jún. 22. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Abszolút normális. Ugyan az enyém épp nem nevet, de szándékosan macerálja a kistesóját, amíg nyüsszögni nem kezd.

Bizony a gyerekek időnként igazi kis rohadékok egymással, főleg a tesók. :D Ez mind teljesen természetes.

2023. jún. 22. 22:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Normális, 2 milliószor is el kell mondani, hogy nem szabad, miért, mi lenne a helyes magatartás, stb.

Nem felnőtt fejjel kell értékelni a gyermek viselkedését, hanem az életkorának megfelelő érettségi szintjéhez mérten nézni. Értsd, egy 2 éves agyi fejlettségi szintje nem tart ott, hogy összerakja, hogyha sír a másik, akkor ha kineveti, az neki rosszul esik. Egyszerűen nem fogja fel, nincs benne ennyi empátia még. De tanulja, folyamatosan. Így nem nevezném direkt gonoszkodásnak, szándékosság lehet mögötte, de csak abban az értelemben, hogy élvezi a cselekedetei által kiváltott reakciót. Felnőtt fejjel ezt nehéz másképp nézni, mert már hozzá társítjuk a saját tanult empátiánkat.

2023. jún. 23. 05:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Én őszintén viccesnek találtam a 3 évvel fiatalabb tesóm sírását,erre tisztán emlékszem. Olyan hülyén hangzott. Sokszor leszidtak érte. Aztán persze elmúlt olyan 7-10 éves koromra. Nem szép folog,de sztem nem kell túldramatizálni se.
2023. jún. 23. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!