Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig normális hogy a kisgyer...

Meddig normális hogy a kisgyerek folyton elesik?

Figyelt kérdés
Kisfiam augusztus végén tette meg az első lépéseit, szeptember közepe-vége környékén hagyta el a mászást. Most 16 hónapos, nagyon nagyokat esik még mindig, teljesen egyenletes talajon is. Tegnap a laminált padlón sétálva esett akkorát hogy kitörte az egyik metszőfogát. Időnként járás közben is csak úgy megtántorodik, hirtelen meg kell kapaszkodnia egy bútorban. Nagy rohanásban simán nekimegy bútoroknak. Eddig betudtam annak hogy még csak tanulja a járást, de már elkezdtem aggódni miatta hogy valami nem oké.
2023. febr. 16. 17:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem megijeszteni akarlak,de ez szerintem sem normális.Védőnő,gyerervos mit mond?
2023. febr. 16. 17:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Simán sétálva úgy pofára esni,hogy kitörik a foga nem normális.Az,hogy szaladgálas közben esik,nekimegy valaminek,az lehet normális is,de a járás közben megtántotodás sem annyira.Meg a sem mindegy,hogy mikor esik,vagy neki megy valaminek,át hogyan teszi,tehát próbál tompítani pl,vagy simán dől mint a zsák,lassítani próbál legalább mielőtt nekimegy a szekrénynek,vagy téli erőből nekifut.Én biztos megnézetném orvossal,max kiröhögnek.
2023. febr. 16. 18:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Vidd orvoshoz,és ne hagyd magad lerázni!
2023. febr. 16. 18:09
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenképp beszélek orvossal. Eddig úgy voltam vele hogy még gyakorolnia kell, még kicsi.

Amikor nekimegy dolgoknak próbál tompítani, ma pl majdnem nekiment az ajtófélfának épphogy sikerült kikerülnie. De a mamánál simán nekimegy a dohányzóasztalnak, vagy séta közben egyszercsak hasraesik, mindegy hogy beton, laminált padló vagy akármi van alatta.

De olyan is sokszor van hogy megy, egyszercsak elveszti az egyensúlyát egy pillanatra, de nem esik el csak megimbolyog majd megy tovább.

A fogkitörés úgy volt hogy sétált és nekiment az apja lábának, elesett és beütötte a fogát egy játékba, ami sajnos ki is ütötte neki.

Szemészetre ma kértem neki beutalót, holnap felhívom a védőnőt hogy ő mit gondol...

2023. febr. 16. 18:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nm ez nagyon nem oké. Mindenképp irány a doki. Lehet a fülével tehát az egyensúllyal van gond.
2023. febr. 16. 18:24
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a szemészet jó ötlet, rögtön azt akartam javasolni. Plusz neurológiára beutaló se árt. Ha sokára kaptok időpontot, akkor magán.
2023. febr. 16. 18:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben a fülét is megnézetném az egyensúly miatt.
2023. febr. 16. 18:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 16hónapos a lányom. Nekem 10hónaposan indult el,12hónaposan már stabilan járt, esés nélkül.

Én is megnézetném.

2023. febr. 16. 18:38
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Holnap reggel kérek időpontot fül orr gégészhez, meg felhívom a háziorvosunkat hogy mit gondol.

Remélem semmi komoly, nagyon megijedtem :(

2023. febr. 16. 18:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj lehet csak gyengébben lát vagy csak valami kis kellemetlenséggel járó dologgal pik pak meggyógyítják. Kitartást majd írj, hogy mi volt hátha segít másoknak is a válaszod.
2023. febr. 16. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!