Normális ez, vagy aggódnom kéne?
Figyelt kérdés
Négyéves kis unokám leginkább csak kiskutyát akar játszani: ő a kiskutya, aki négykézláb mászik, elzavarja a gonosz bácsit, enni és inni kér, ugat, sétálni szeretne.... mondom neki, te már nagy kislány vagy, nem játszhatsz mindig kiskutyát, erre rövid ideig hajlandó mást játszani, de újra "kutyázni" akar. "Majd ha ebédelek, kislány leszek " - mondta ma is. Napközibe nem jár, gyerekekkel nagyon keveset érintkezett eddig. Egy hete született a kistestvére, de a kutyázós játék már hónapok óta tart.2022. júl. 1. 17:44
1/10 anonim válasza:
Persze hogy normális
Ilyen korban a szerepjátékok a "menők"
2/10 anonim válasza:
Én 7 évesen is ilyet játszottam. Lediplomáztam. Lett 3 kutyám és kutyakiképzéssel is foglalkozom.
3/10 anonim válasza:
Nekünk ez 7 évesen volt a kedvenc játékunk… kinőttük.
4/10 anonim válasza:
Normális. Emlékszem, kb ennyi idősen a testvéremmel sokat játszottunk olyant, hogy különféle állatok vagyunk. Kinőttük.
5/10 anonim válasza:
A lányomnak is volt egy időszaka (nekem is) mikor folyton kutyásat játszott.
2 éves kora óta közösségbe járt.
Nem hinném h van összefüggés. Egyszerűen csak tetszik neki ☺️
6/10 anonim válasza:
Az ovis csoportomban tavasszal hetekig kutya és macska volt majdnem minden gyerek. Volt akinek "igazi" farka is volt, amit az anyukája csinált neki. Cukik voltak, aztán lecsengett. 5 éves lányom is szokott kutyásat játszani, csak akkor zavar, ha túltolja a szerepet és nyalakodik.
7/10 anonim válasza:
Teljesen normális ebben az életkorban, az sem gond,ha még pár évig nem növi ki(azon kívül, hogy akik játszanak vele nem feltétlenül élvezik😅)
Az ilyen szerepjátékok teljesen normálisak
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy a gyerekek szeretik a szerepjátékokat, csak furcsállottam, hogy már hónapok óta tart. Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban állatost játszottam volna és a gyerekeim sem játszottak így (tizenegy hónap van köztük).
2022. júl. 1. 19:09
9/10 anonim válasza:
Enyém pont ma közölte teljesen komolyan, hogy vegyek neki egy kutyaházat a szobájába mert ő abban akar lenni.6 éves :D
10/10 A kérdező kommentje:
9-es: Ezt elmeséltem a lányomnak is :D.
2022. júl. 6. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!