Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7-8 évesed nyári szünetben...

7-8 évesed nyári szünetben meddig maradhat fent?

Figyelt kérdés

Meddig engeditek ilyenkor, hogy fent legyen a gyerkőc? Ameddig akar, vagy van egy “fix” idő?

Nekem nincs gyerekem, páromnak van egy 7 éves kisfia, aki most szinte mindennap nálunk lesz augusztusig… ami nem gond, mert szuper a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást, imádok vele lenni.

Csaaaak, hogy én nagyon nem tudok fent maradni este, 5 után kelek mindennap, fél 7-re járok dolgozni.

fél 10-kor max én már ágyban vagyok és sokszor alszom is, így is nagyon nehezen kelek reggel.

A párom 11 után ér haza, mert ő mindig délutános.

A gyerkőc ovis korában is simán fent volt sokáig, az anyukája megengedi. Amikor nálunk volt akkor is sokszor megvárta az apját este, de ez inkább hétvége volt, nem is rendszeresen, így annyira nem zavart, de a véleményemet elmondtam már akkor is.

Most, hogy sulis lett korábban elaludt, nyilván korábban kelt, fáradtabb volt…stb.

De most itt a nyár és a párom szerint simán fent lehet 11-ig, vagy ameddig szeretne, ami nekem nagyon nem tetszik, mert én mosott sz@r leszek és szerintem nem is normális egy ilyen kis gyereknek éjjel fent lenni, de szerinte ki lehet bírni, ne hisztizzek, szünet van…

2023. jún. 21. 16:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%
21.30 fele mar agygba kuldenem. Foleg ha masnap 5kor kelek. Olvasson ha akar de mar nincs kimaszkalas. Ejfel... még mit nem.
2023. jún. 21. 18:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekunk majdnem minden reggel ugyanugy kelni kell, mint iskolaidoben. Mert viszem oket reggel fel8ra taborba, vagy mamahoz munka elott, stb. Emiatt legtobbszor ugyanugy 8-fel9kor agyban vannak mint normal esetben. Ha nem kell reggel rohanni, akkor is 9, max fel10.
2023. jún. 21. 18:41
 13/18 anonim ***** válasza:
67%

7 éves enyhe autista kislány (pervazív zavar).

Most kezdi majd az iskolát (integrált).

Nála ugye minden nap nagyjából ugyanolyan. Az este különösen fix.

Szóval ha atombomba hullik az égből, ő akkor is 21-kor fekszik le aludni 2-3 esti mese felolvasása után.

Itt aztán nincs eltérés a napirendtől,mert akkor égszakadás-földindulás lenne 😀 .

2023. jún. 21. 19:01
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Irreleváns, kinek a 7 évese hányig van fent. Nálatok zavarja a pihenésedet, ha neked kell vigyáznod a saját alvásidődben a gyerekre. Nyilvánvalóan ez így nem mehet tovább. Ha te hajnalban kelsz, és te vigyázol rá, akkor ő is megy korán az ágyba, szünidő ide vagy oda. Apuka meg elmehet a sunyiba, véleményem szerint.
2023. jún. 22. 08:29
 15/18 A kérdező kommentje:

Megpróbáljuk úgy kialakítani, ami mindenkinek megfelel.

Én tudom, hogy nagyon korán fekszem, nem sok felnőtt embert ismerek, aki 9-kor alszik.

Csak kiváncsi voltam másnál hogy is megy.

2023. jún. 22. 09:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan alszanak 9-10 óra fele, akik hatra járnak dolgozni. És biztos lehetsz benne, hogy az ő kicsi gyerekeik nem pörögnek fejen éjfélkor.
2023. jún. 22. 09:47
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát az én 7 éves fiam pl nem maradhat fent tovább, mert hiába van neki szünet, nekem még ugyanúgy be kell érnem dolgozni 8-ra, úgy, hogy előtte őt és a 3 éves húgát még "leadom" a mamájukhoz. Tehát ugyanakkor kelnek reggel, mint iskola-és bölcsiidőben. Még ezzel sem lenne probléma, ha a fiam ellenne 1 órával kevesebb alvással is, de tapasztalatból tudjuk, hogy nincs el, rohadt hisztis lesz este 6-7 körülre, ha nem alussza le a megszokott óraszámát. Tehát 20:30-kor alvás van, a kicsinek 20:00-kor.

Pénteken és szombaton fent lehet tovább. A kicsi akkor sem, mert ha túl későn kel reggel, akkor nem alszik el ebéd után, és ő is hisztigép lesz késő délutánra.

2023. jún. 22. 09:49
 18/18 A kérdező kommentje:

Ertem, o nem hisztis egyaltalan.

Reggel sem alszik sokaig, max. 8, de ritka. Viszont mar tok onallo, elfoglalja magat.

2023. jún. 22. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!