Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinál most nyári szünetbe...

Mit csinál most nyári szünetben a 7-8 éves gyereked?

Figyelt kérdés
Aki túl van az elsőn, szokott gyakorolni?
2021. júl. 19. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Napközis táborban van, mert én sajnos dolgozom.

Igen, itthon néha ha van időm, szoktam vele gyakorolni. 8 éves a gyerekem.

2021. júl. 19. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Napközis táborban és nagyszülőknél van. 2 hetet leszünk szabin. Nem kell neki gyakorolni.
2021. júl. 19. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:
42%
Az én fiam augusztus végén tölti a 8-at, de szeptemberben harmadikos lesz (nem Magyarország). Viszont ebben az évben is csakùgy mint tavaly, kapott két könyvet a nyári szünetre. Az egyikben történetek vannak (olvasásra), a másikban 7 hétre feladatok. Egy hétre kb. olyan 20 oldal, minden oldalon más-más tantárgyból (matematika, olasz, angol, történelem, biologia stb.). Majdnem minden nap csinálunk ebből a könyvből 4-5 oldalt (olyan 1-1,5 óra délelőttönként). Délután pedig fél óra olvasás + az ahhoz tartozó feladatok. Ja, és 10 perc szorzótábla minden nap, így remélhetőleg nem felejti el szeptemberre....
2021. júl. 19. 17:37
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

Fiam most lesz harmadikos 8 éves.

Minden nap 2-3 órát tanul mert felvételire készül előre. Ha végzett akkor fortniteozok, minecraft, olvas filmezik.

2021. júl. 19. 18:22
 5/11 anonim ***** válasza:
22%

Mama, tábor, másik mama, voltunk együtt a Balatonon egy hetet. Amúgy ha idehaza van, akkor főleg a haverjaival nyomatja a telefonos játékokat meg messengereznek. Foci, bicikli, játszótér, strand is befigyelhet.

Nem, nem gyakorolunk, már óvodában folyékonyan olvasott, számolni is stabilan tud, nincs rá szüksége.

2021. júl. 19. 18:47
 6/11 anonim ***** válasza:
38%

3! Ez a gyerek teljesen kifáradva megy vissza az iskolába.

De a többi választoló gyereke sem fejlődik semmit fizikailag, ha nem sportol, kirándul egész nyáron csak a képernyőt bámulja.

2021. júl. 19. 19:06
 7/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Nekem mondod, én is ott ülök vele. :) A viccet félre téve, ez az olasz iskolarendszer. Tavaly az első amit ellenőriztek nyári szünet után (és akkor még csak elsős volt) ez a könyv volt. JEGYET kaptak rá. Egyébként a feladatok természetesen az ő szintjén vannak, nem kell nehéz dolgokra gondolni. Kis számolás, egyszerű szöveges feladatok, alap olasz nyelvtan, angol szavak, egy kis kísérletezés stb. Nem tudom a te gyerekeid mikor kelnek 6-os, az enyémek 7-kor, és este 8 körül mennek aludni, akkor még olvasás van meg egy kis összebújás (8 és 6 évesek). Nem alszanak délután. Ha számolsz egy kicsit az 13 óra, abból ha levonod az evésre szánt időt, ami náluk ugye 3 perc, na jó összesen 2 óra max., még mindig marad 11 óra. Ha a 11 órából levonod a 2,5 órát, még mindig marad 8,5 óra amit azzal tölt amivel szeretne. Ma este például Apával focizott másfél órát, a nagyszülőkhöz rengetegszer megyünk. Hatalmas kert van, kutya. Még így is jut idő (sőt) kirándulásra, strandolásra vagy bármi másra (esetleg egy mesére délután a tv-ben) meg egymást nyúzni a húgával, játszani. Az iskola itt egyébként jún. 8-án ért véget, és csak szeptember 13-án mennek vissza. Addigra háromszor befejezzük az összes feladatot, szóval nem nem hiszem, hogy teljesen kifáradva fog visszamenni. Sokkal hasznosabbnak gondolom pl. ezt, mint ha nincs semmi feladatuk, és a szülő gyakran a tablet, számítógép előtt hagyja, mert nem tudja egész nap lekötni.
2021. júl. 19. 20:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Más iskolarendszer, de a probléma ugyanaz. Egy percre sem felejtheti el az iskolát.
2021. júl. 19. 20:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem értek veled egyet, de nem is kell, hogy egyet értsünk. A kérdésre válaszoltam, ennyi. Ha ti nem csináltok semmi ilyesmit egész nyáron, és Magyarországon nem is adnak, akkor szuper, mert te ezzel értesz egyet. Nem értem miért kell mindig egymást kritizálni, főleg a gyerekkel kapcsolatban. Csinálja mindenki úgy ahogy jónak látja.
2021. júl. 19. 21:05
 10/11 anonim ***** válasza:
2 hét napközis tábor volt, azóta lógnak egymással hol nálunk hol valamelyik barátnőjénél (osztálytársak), ha az apja pihenő napos, elmennek strandra, játszóházba, kirándulni stb, akkor is mindig többen mennek. Nyáron megyünk még egy hetet majd nyaralni. Én itthon vagyok a kishugával, így jöhetnek hozzánk is a lányok. 8 évesek, harmadikasok.
2021. júl. 20. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!