7-8 évesed nyári szünetben meddig maradhat fent?
Meddig engeditek ilyenkor, hogy fent legyen a gyerkőc? Ameddig akar, vagy van egy “fix” idő?
Nekem nincs gyerekem, páromnak van egy 7 éves kisfia, aki most szinte mindennap nálunk lesz augusztusig… ami nem gond, mert szuper a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást, imádok vele lenni.
Csaaaak, hogy én nagyon nem tudok fent maradni este, 5 után kelek mindennap, fél 7-re járok dolgozni.
fél 10-kor max én már ágyban vagyok és sokszor alszom is, így is nagyon nehezen kelek reggel.
A párom 11 után ér haza, mert ő mindig délutános.
A gyerkőc ovis korában is simán fent volt sokáig, az anyukája megengedi. Amikor nálunk volt akkor is sokszor megvárta az apját este, de ez inkább hétvége volt, nem is rendszeresen, így annyira nem zavart, de a véleményemet elmondtam már akkor is.
Most, hogy sulis lett korábban elaludt, nyilván korábban kelt, fáradtabb volt…stb.
De most itt a nyár és a párom szerint simán fent lehet 11-ig, vagy ameddig szeretne, ami nekem nagyon nem tetszik, mert én mosott sz@r leszek és szerintem nem is normális egy ilyen kis gyereknek éjjel fent lenni, de szerinte ki lehet bírni, ne hisztizzek, szünet van…
Max 10-ig endegném de 9-kor már álmos, korán kelő típus, szinte sose alszik 6-ig sem. Ősszel lesz 8 éves.
De ez rajtad nyilván nem segít. Szerintem nem fair, hogy a párod ezt elvárja több, mint egy teljes hónapon keresztül.
Kislányom 8 éves. Maximum 10-ig lehetnek fent. De ez sem jó mindennap. Én úgy vagyok, hogy attól még, hogy nyári szünet van,egy kis minimális rend/rendszer akkor is kell, az ő és a mi érdekeinket is.
Persze lazábbak a napok. Nincs megfeszített tempó, később mennek fürdeni is,vacsi is tolódik, alvás is. De nem esünk át a ló túlsó oldalára azért.. Hiába a nyári szünet, nekünk felnőtteknek is kell a pihenés, én idő. 😊
Lazábban veszem, de max 9 óra és fekvés.
Van 2 kistesója akik hozzá hasonlóan xar alvók. Így én is fél 6kor kelek reggel velük.
Egyébként mióta sulis azóta tényleg könnyebb ágybadugni emberi időben.
Egyenlőre még most sincs gond, de ez ugye csak az első het a szünetből 😅
A 10 körüli idővel még nem lenne bajom, de 11-fél12-közt ér haza még simán nekiállnának játszani, mert egész nap ezt várja, ami azt jelenti h kb. éjfélre aludnék, az nekem nagyon nem ok.
Amúgy figyelmes, egyek a nézeteink, de ez… huh.
Valahol megértem, mert nagyon keveset vannak együtt, főleg, hogy dolgozik is, nem is látja jóformán, de vannak határok.
Tudom, hogy enyhülni fog, csak elsőre van ez a reakció, de kell egy kis megerősítés, hogy nem ez a normális.
Amúgy, a gyerek nem hisztizős egyáltalán, nem is akaratos, de nyilván próbálkozik, hogy de így úgy…
Nálunk nincs telefonnyomkodás az ágyban órákig és azt sem akarom, hogy tv-t bámuljon.. amúgy sem tudnék aludni így nyugodtan.
Max 10.
Ha az apja játszani akar, keljen fel hozzá reggel munka előtt, játszanak akkor.
Ugyanúgy 8-9 mint máskor, de nem is bír tovább fent lenni, mivel koránkelő, legkésőbb 6-kor még hétvégén is fent van.
Pont mint a 4 éves testvére.
Augusztusban lesz 8.
Egyébként nem hagynám tovább, ha akarna se, mert akkor reggel hiszti lenne.
Nyaralás alatt szoktunk csak "lazábbak" lenni, amikor nekünk se kell kelnünk.
7 éves.
Mivel nyáriszünete van, nem kell koran kelnie, addig marad fennamíg akar.
Suliidőben is 10kor alszik,most 11kor. 7helyett 8kor kel.
Nálunk annyiból szerencséje van, hogy én fél6kor kelek, de ha 11kor alszok el, is kipihenem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!