Ijesztő dolgokat beszél a majdnem 3 éves lányom. Más is tapasztalt ilyet?
Először is mostanában össze-vissza beszél. Egy eseményre elmond kb 9 fajta forgatókönyvet és így nem tudjuk mi történt vele. Pl hogyan ütötte meg magát, amikor kerestem a kulcsot (kb 1 perc). Azt mondta tegnap gomb van a szájában és nyomta ki az ujjával a szájfalát. (Egyszer már csinálta ezt, akkor azt mondta gombóc van a szájában, de semmi nem volt benne.) Azóta sem tudom pontosan mi történt (már minden szörnyűség megfordult a fejemben, hogy mi van, ha egy elkeveredett gombelemet talált meg vagy hasonló, de azt pénznek hívta amikor megmutattam neki meg utána a levegővel felfújta a száját is nyomkodta, hogy az egy nagy gomb...), mellette álltam csak éppen takarítottam fel a levest amit kiöntött. Nem tudom kiszedni belőle mi történt.
A legújabb, hogy este az ágyban, félhomályban azt mondta, hogy egy "mümsz"-öt lát az ajtóban, aminek lába van. (Nincs ott semmi, bogár sem.) Azóta már mindenhol azt mondja ott a mümsz, ami elmondása szerint fehér színű és repül, de néha narancssárga, meg is csípte már őt, 2 lába van, kezei is vannak, mosolyogni szokott. A játékát is elvette a mümsz. A mümszet látta már a széken, a fán, a függöny mögött. Én persze semmit nem látok.
Másnak is beszél ilyesmiket a gyereke? Mikorra növik ki?
Én ennyi idősen folyton szines, hulló, rám eső üvegszilánkokat láttam éjszaka. Mondtam anyának, hogy érzem, hogy rámesnek.
Rendesen féltem. Emlékszem. Én sem tudtam néha különbséget tenni valóság és realitás között.
Aztán elmúlt. Ez egy természetes korszak, ne aggódj. :)
Egy kisgyerek sokkal érzékenyebb a szellemvilágra. Ö lathat dolgokat amit mi nem, mert másképp érzékeli a külvilágot. Nagyon nagyon érzékenyen, mivel ö frissen jött ebbe az érzéki világba, az ö szelleme még sokmindent érzékel amit később már nem fog.
Ezt mai nyelven ugy mondják kinövi, valójában csak erzeketlenek lesz/ leszünk a szellemi világra.
Alapból 12es 03 ora között a szellemi aktivitás a legaktívabb éjszaka, ha olyankor vigaszthatatlanul ordit akkor ez is ennek a jele.
23as kihez fordulj?
Sztem egyértelmű a válasz, csodalkozom hogy az embereknek hogx nem jut eszébe.
Mondjuk az én nagymamám sokat tanított erre, ezért az egyértelmű ésszerű válasz a jó Isten. Ki más segíthetne vagy oldozhatna fel
Kedves 25-ös
A hit valóban sokat és sokszor segít, de a hit nagyon sokrétű, és az hogy ki miben hisz az a magánügye. Amikor a saját gyerekedről van szó nem elég hinni, ott tenni is kell valamit, és senki nem fog helyetted tenni, max a hiteddel útmutatást kérhetsz. Aztán vagy kapsz vagy nem. Nem vagyok semmilyen hívő, de a vallások érdekelnek. Az összes érdekel. A hitet becsülöm amíg nem fordul fanatizmusba. A hithez kapcsolódó szervezeteket hagyjuk. A hithez senkinek nincs szüksége intézményes rendszerre. Az valami teljesen másról szól. De a 26-os hozzászólónak igaza van a hittérítésnek nem most, és nem itt van a helye és ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!