Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki várja el a rokonságtól,...

Ki várja el a rokonságtól, hogy játékot adjanak a gyerekének gyereknapra? Ovis korú gyerekre gondolok

Figyelt kérdés

Én nem vagyok a híve annak, hogy minden alkalomra tárgyi ajándékot adjunk a gyereknek. A fiainkat tegnap fagyizni vittük, lófráltunk.

A családnak korábban már 1-2 alkalommal mondtam, hogy a gyereknapra és hasonlókra nem kérünk ajándékokat, játékokat.

Karácsonyra, születésnapra is limitáltuk az ajándékok számát, mert kezelhetetlen volt a mennyiség.

Ennek tudatában a fiaim kaptak tegnap ajándékot, mi viszont nem

vettünk a családban egy kisfiúnak, és úgy érzem, sértôdés lett belôle.

Ti elvárjátok, hogy a gyereketek kapjon ajándékot gyereknapra?

2023. máj. 29. 06:56
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Én sem várom el, a család mégis vesz a 2,5 évesemnek. Már próbáltam mondani nekik tavaly, hogy nincs rá szükség, de nem értik meg, mert szerintük ez kell. Így hát beletörődtem, hogy tovább halmozzuk a játékokat, de legalább én mondom meg, hogy mit vegyenek és így kevésbé haszontalanok.
2023. máj. 29. 07:01
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Én már eleve azt nem értem, hogy gyereknapon miért jelennek meg a rokonok? Ez nem olyan ünnep, amire családi bulit kéne tartani.
2023. máj. 29. 07:04
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

A gyereknap pont az amikor egy játék hatalmas öröm tud lenni.

Egy fagyizás bármikor lehet..

Én sem vagyok az aki mindenre játékot vesz de a gyereknap az

2023. máj. 29. 07:28
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Ha sértődés lett legalább most megjegyzik és jövőre nem vesznek ők sem. Én azbunokatesós születésnap, névnap kérdést rendeztem így. Gyerekeimnek van 9 unokatesója, az 18 szüli-és névnap. Egy vagyon menne el más gyerekének az ajandekára, cserébe azért hogy kap a gyerekünk 18 értelmetlen kacatot. Többször próbáltam értelmesen elmagyarázni sógornőimnek, tesóknak, hogy abból a pénzből, a sajátunknak millió értelmes dolgot lehetne venni, de süket fülekre találtam. Aztán megoldottam, többet nem vettem semmit és átért az üzenet. Azóta ők sem vesznek nekünk.
2023. máj. 29. 07:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Rokonságban nem ajándékozunk gyereknapra egymásnak.

És a saját gyerekeimnek sem vettem sose egy gyereknapra egy huszadik kacatot, hanem ilyenkor mindig élményajándék van, tegnap pl élményfürdőben voltunk.

2023. máj. 29. 07:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyereknapon gyereknapi program van. Ők mondhatják meg, hogy mit csináljunk. Még soha nem volt olyan, hogy helyette játékot kertek volna. Imádják. 9 és 7 evesek.
2023. máj. 29. 09:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Mi gyereknapon kirándulunk,csavargunk,azt játszunk amit ők akarnak,addig ameddig akarják,stb.Nincs ilyenkor ajándékozás.Nálunk nem erről szól,de mondjuk egyik ünnep sem.Persze szülinapra,karácsonyra van tárgyi ajándék,de akkor is az együtt töltött időre fektetjük a hangsúlyt.
2023. máj. 29. 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel ki mit vár el. Egyedül karácsonyra kapnak a rokon gyerekek valamit, akkor is max 10 ezer értékben.
2023. máj. 29. 10:51
 9/9 A kérdező kommentje:

szerintem nem a Lego-tól lesz boldog egy gyereknap. Mi programozunk ilyenkor. Az édességtôl nincsenek eltiltva, írtam, hogy fagyiztunk.

Egy évben ott van a születésnap, névnap, karâcsony, mikulás, húsvét, gyereknap minimum. Szoktak kapni a gyerekeim tárgyi ajándékot, de igyekszünk az élményre helyezni a hangsúlyt és nem arra szoktatni ôket, hogy ôk maguk elvárják az ajándékot

2023. máj. 29. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!