Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amikor hétvégén felborítják a...

Amikor hétvégén felborítják a bioritmusát a gyereknek a késői altatással és hétfőn kedden hullaként megy suliba az alsós, akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

2023. máj. 23. 07:24
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
94%
Semmit. Majd hétfőn elfárad és este hamar elalszik, így a hét további részében nincs probléma.
2023. máj. 23. 07:26
 2/60 A kérdező kommentje:

Hat nem aludt el hétfőn hamar. Be nem állt a szája az ágyban is órákig.

Kedden ugyanez.

2023. máj. 23. 07:30
 3/60 A kérdező kommentje:
Reggel meg alig bír felkelni suliban hiperaktív, éjszakai izzadásai is vannak hogy a vegetatív idegrendszer is meg van zavarodva.
2023. máj. 23. 07:31
 4/60 anonim ***** válasza:
75%
Beszéljetek a gyerek orvossal. Nem pici baba már, hogy ennyire kikészítse.
2023. máj. 23. 07:54
 5/60 A kérdező kommentje:

Nem kell ahhoz orvos hogy időben le kell fektetni aludni. Tamogatni kell az idegrendszerét, pihenéssel, kiegyensúlyozottsággal, vitaminokkal egy normális életritmussal és életvezetessel (pl nem a tiktok elé ültetni hétvégéken hogy vakulásig nézze.)

Olyankor összeszedett ügyes okos nem hiperaktív nincsenek csuromvizes pólóátázós izzadós éjszakái sem.

De amikor valakinek hülyék a rokonai, hogyan védheti a gyerekét?

2023. máj. 23. 08:12
 6/60 anonim ***** válasza:
95%
Nem hagyod a hülye rokonoknak, hogy beleszóljanak. Optimális esetben egy kisiskolás hétvégén is otthon, a saját ágyában alszik. Ha a szülők elváltak, akkor a másik szülőpárral meg kell egyezni, hogy a gyerek érdekében erre figyeljen oda, amikor nála alszik.
2023. máj. 23. 08:16
 7/60 anonim ***** válasza:
91%
Esteleg beszélni a gyerekkel is, hogy neki ez miért nem tesz jót és, ha a felnőtt nem képes időben lefektetni, hátha elmegy magától vagy mondja azoknak, akiknél van. Jó, tudom, álomszerű, de más megoldást nem nagyon látok.
2023. máj. 23. 10:14
 8/60 anonim ***** válasza:
78%

Vasárnap este már gondolom nálad alszik el. Akkor miért nincs időben ágyba dugva? Mert a hétfői ébredése azon múlik, nem a péntek-szombat estén!

Nálunk is hétvégén később kerülnek ágyba a gyerekek és értelemszerűen reggel hagyjuk őket aludni, amíg maguktól föl nem ébrednek.

Az meg, hogy átizzadnak éjjel, annak ezer és egy oka lehet. Én is átizzadtam a minap, aztán rájöttem, hogy egyszerűen későn vacsoráztam, rengeteg vizet ittam hozzá, elég meleg volt a takaróm, ezért csuromvizesre izzadtam a pizsamámat.

Eléggé az az érzésem, hogy a kákán is keresed a csomót, hogy beleköthess a rokonaidba, akik feltételezésem szerint a volt férjed ill. szülei. Akiket gyűlölsz a válásod miatt és bármit tesznek a gyerekkel, az csak rossz lehet.

2023. máj. 23. 10:23
 9/60 anonim ***** válasza:
70%
Nem gondolom. Sztem vasárnap azért nem sikerül, mert olyan állapotban kerül haza. Mondjuk nekem van egy olyan érzésem is, hogy otthon sem mindig sikerül...
2023. máj. 23. 11:03
 10/60 A kérdező kommentje:
Otthon mindig sikerül. Nyugodt környezet es napirend.
2023. máj. 23. 11:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!