Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 2 óvodába járna, az felborí...

Ha 2 óvodába járna, az felborítja egy gyermek állandósság, rendszerigényét?

Figyelt kérdés

Csanába is szeretném íratni, mert zavar, ahogy a bölcsiben bánnak vele. Gondoltam ezt a pár évet még kibírom, csak mert a gyermek érdeke, olyan szempontból, hogy beilleszkedett a közösségbe, van nagy barátja is, látom, hogy a gyerekek örömmel fogadják, megismerik, és az egyik gondozóhoz ragaszkodik, a másikat már megszokta.

a hátrányait nem tudja, azt hiszi ilyen az élet, de ódákat zenghetnék a panaszaimról, másikba nem vették át túljelentkezések miatt, és meg is győztek, hogy a gyereknek nem érdeke.

ahogy feltérképeztem az óvodákat(jövő szeptembertől menne), messzire nem akarom hordani, a közeliekben meg befásult nevelők vannak, ill sok egyéb miatt nem szimpatizálok velük, viszont nincs havi 60 ezrem csak a csanára, így valahogy kombináltan szeretném megoldani, pl 2-3 önkormányzatis ovi, 2-3 nap csana, esetleg csak délutánonként, vagy összevissza, mert összevissza dolgozom.

A gyermek érdekeit szem előtt tartva, és hogy olyanokat olvaok, mennyire ontos nekik a rendszer, meg miegyéb, így úgy tűnhetne az ő szemszögéből, hogy szinte sehol nem lehetnének elmélyültebb gyerektársi kapcsolatai esetleg, mert úgy is csak 2-3 napot van, a csanában ráadásul még akadhat jó pár gyerek, akit csak beadnak heti pár órára és ennyi, szóval legtöbbször új arcok..de ott jobban bízom a nevelőkben viszont...

ami tortúrán, depresszión, vitákon a bölcsi miatt már keresztülmentem, én ezt szeretném megelőzni már az oviskorban.

2016. nov. 14. 23:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%

A gyereket nem zavarná, ők nagyon könnyen alkalmazkodnak. Én külföldön lakom, nálunk a nagyobb gyerek pl. úgy volt, hogy három napot óvodában, egy napot bébiszitterrel, egy napot pedig az apjával aki otthonról dolgozott. Így ment 1 éves korától 3 éves koráig.

Ha ez megoldható jogilag, akkor a gyereknek teljesen jó. Ugyanúgy megtanulja majd, pl. Ahogy tudja hogy mikor van hétvége .

2016. nov. 14. 23:23
 2/15 A kérdező kommentje:

de szóval hogy nem lesznek álladó gyerektársai....?

pl a kedvenc kismarciját(barátját) látja hétfőn kedden, ha épp nem beteg egyikőjük sem..., szerdán a kedvenc Zozóját (ilyen nevek mennek a bölcsiben manapság..)a csanában, aki viszont pl csüt, pénteken nem jár, helyette pl Domika van..

lehet egyáltalán így barátkozni...?lesz kedvenc játszótársa? vagy csak felületes, futó emberi kapcsolatokat tud majd teremteni?

2016. nov. 14. 23:32
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Először nézz utánna van-e erre lehetőség. Az óvodában minden hiányzást igazolni kell. Igaz, hogy a szülő igazolhat 3 napot, de azt sem heti rendszerességgel, főleg nem ilyen indokkal.
2016. nov. 14. 23:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Tulbonyolitod. Mint mindent. A te gyerekednek eppugy jo lesz az ovoda, mint a sokezer gyereknek a kornyeketeken.
2016. nov. 14. 23:44
 5/15 A kérdező kommentje:

úgy tudom csak óvodába kötelező járni, nincs megszabva, hogy csak egyetlenbe..szóval egy önkormányzatis igazol x órát, a csana y-t és kész, jogszabály kimerítve, heti 5 napot jár oviba a gyerek...

d mi van, ha lehetséges...? 2 nap itt, 3 ótt, vagy fordítva..nem először ennek kellene utánajárni, hogy az érdeke e a gyermeknek, hogy ingázzon, vagy pedig a beteg nevelők, de állandóság egy helyen..?

2016. nov. 14. 23:48
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Első vagyok, szerintem ez a barátkozással nincs gond. Aztán ki tudja lehet ha öt napot járna egy óvodába, ott nem lenne egy barátja sem.

Ő majd ugyanúgy el tudja különíteni, mint ahogy elkülöníti a Játszótér barátokat, a szomszéd kisfiút, nagymamánál lévőt, vagy épp az óvodait.

De mindenképp érdeklődd meg az önkormányzatnál, hogy lehet-e ezt így csinálni.

2016. nov. 14. 23:48
 7/15 anonim ***** válasza:
64%

Ez ugyanúgy tönkreteszi a gyereket,mint amikor az ostoba szülő kitalàlja, hogy 2 hét anyuval aztàn 2 hét apuval. Olvass utàna.

Aztàn mi lesz ha a gyerek olyan akar lenni, mint a többi, itt még csordaszellem van. Meg kismillió probléma lesz belőle.

Minden oviban voltàl? Az összes óvónővel beszéltél?

Akkor vagy beletörődsz,vagy messzebre viszed. De ez a legrosszabb amit kitalàlhatsz. Ha pedig neked ekkora trauma volt a bölcsi akkor vmit kezdj magaddal,mert igen nehéz évek jönnek most. Mindenhol van konfliktus, azt pedig tudni kell kezelni ha ez neked nem megy akkor a gyerek érdekében kösd föl azt a bizonyost, mert lehetnek még bajok.

2016. nov. 15. 00:53
 8/15 anonim ***** válasza:

Vannak az életünkben - életkortól függetlenül - személyek, akiket nem látunk minden nap, és túléljük. Pl. a nagymama, akit csak vasárnaponként lát, a másik nagymama, aki messze él, azt csak havonta egyszer, igaz, szombatonként skype a kamerával. És szereti őket, ragaszkodikk hozzájuk, nem érzem, hogy szocializációs problémái lennének.

Ugyanigy megtanulja a fiad is, hogy A két napig, aztán egy napig apa, aztán két napig B és C, sőt, még zt is megtanulja, hogy X néniéknél A-val találkozik, Y néninél meg B-vel ésC-vel.

A nevelők (gondozónők) minősége sokkal meghatározóbb szerintem.

Viszont, az óvodában ezt már nem csinálhatod, szóval...

2016. nov. 15. 00:59
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tartom jó ötletnek. Van egy rendszer, szokás az egyik helyen és lehrt, hogy teljesen ellentétes a másikon. Az ilyen helyzeteket még a felnőtt is nehezen mezeli , nemhogy egy kisgyerek. Kis dolgokra gondolok, pl. egyik hrlyen önállóan kell menni a wc-re, a másikon minden alkalommal kisérőnek kell szólni, mások az altatási dzkások, egyik hekyen sötétítenek másik helyen nem stb.... A gondozók személye már csak hab a tortàn. Egy közösségbe beszokni is sok egy gyereknek, nem kettőbe. Nemhiába beszélnek beszoktatásról, hisz meg kell szokni vmit. Az állandóság fontos a kisgyereknek. Ez y helyzet pedig a változásrs épül.
2016. nov. 15. 05:28
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy két iskolába sem járhat a gyerek, úgy két óvodába sem.
2016. nov. 15. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!