Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha 2 óvodába járna, az felborí...

Ha 2 óvodába járna, az felborítja egy gyermek állandósság, rendszerigényét?

Figyelt kérdés

Csanába is szeretném íratni, mert zavar, ahogy a bölcsiben bánnak vele. Gondoltam ezt a pár évet még kibírom, csak mert a gyermek érdeke, olyan szempontból, hogy beilleszkedett a közösségbe, van nagy barátja is, látom, hogy a gyerekek örömmel fogadják, megismerik, és az egyik gondozóhoz ragaszkodik, a másikat már megszokta.

a hátrányait nem tudja, azt hiszi ilyen az élet, de ódákat zenghetnék a panaszaimról, másikba nem vették át túljelentkezések miatt, és meg is győztek, hogy a gyereknek nem érdeke.

ahogy feltérképeztem az óvodákat(jövő szeptembertől menne), messzire nem akarom hordani, a közeliekben meg befásult nevelők vannak, ill sok egyéb miatt nem szimpatizálok velük, viszont nincs havi 60 ezrem csak a csanára, így valahogy kombináltan szeretném megoldani, pl 2-3 önkormányzatis ovi, 2-3 nap csana, esetleg csak délutánonként, vagy összevissza, mert összevissza dolgozom.

A gyermek érdekeit szem előtt tartva, és hogy olyanokat olvaok, mennyire ontos nekik a rendszer, meg miegyéb, így úgy tűnhetne az ő szemszögéből, hogy szinte sehol nem lehetnének elmélyültebb gyerektársi kapcsolatai esetleg, mert úgy is csak 2-3 napot van, a csanában ráadásul még akadhat jó pár gyerek, akit csak beadnak heti pár órára és ennyi, szóval legtöbbször új arcok..de ott jobban bízom a nevelőkben viszont...

ami tortúrán, depresszión, vitákon a bölcsi miatt már keresztülmentem, én ezt szeretném megelőzni már az oviskorban.

2016. nov. 14. 23:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem csinálnám ezt. A többiek által sorolt okok miatt sem, illetve még két okot sorolnek hozzá. Egyrészt az óvónők szemében tuti szálka lesz ez a rendszer, főleg ha ennyire nincs jó véleményed róluk. Másrészt mit csinálsz, ha a gyereknek az egyik (mindegy melyik) hely jobban tetszik, és majd hisztizik reggel, hogy nem akar a-ba menni, csak b-be.

Egyébként szerintem te vagy az a kérdező, aki már kismillió kérdést tett fel a szerinted szörnyű bölcsiről, ami szerintünk nem is olyan szörnyű, csak te csinálod a fesztivált állandóan.

2016. nov. 15. 06:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Az én nagyobbik fiam járt bölcsibe, nem érezte magát jól- már bánom hogy nem erősködtem és irattam át csanába vagy másik bölcsibe. Nehezen értettem meg a jeleket mert még nem beszélt, miután kivettem a bölcsiből kinyílt a gyerek.

Az ovival nincs problémája, szépen beilleszkedett, heti 2-3 délután járunk különórára, amiket nagyon szeret, igényli (persze nem 3 évesen mentünk először).

Szerintem szükségtelen hogy két oviba járjon. A gyereknek szüksége van a szokásokra, rendszerre és ő is jobban viszonyul ha csak egyfajta módszert kell megszoknia, biztonságban érzi magát ha ugyanazok az emberek veszik körül. Van köztes megoldás is, alapítványi ovi, de szerintem az sem jön ki anyagilag jobban - nem biztos hogy jobb sem a csana, sem az alapítványi. (én úgy vagyok vele, hogy aki az önkormányzatiból átviszi gyermekét fizetősbe, ritkán vallja be hogy közel ugyanolyan a szolgáltatás csak havi 60 ezret kell érte pluszban fizetni). Óvodán belül is vannak csoportok, ha nem megfelelő a nevelő, át lehet menni másik csoportba. Ovin kívül pedig olyan szolgáltatást veszel a gyerkőcnek amit szeretnél (torna, nyelv, lovaglás, tánc, kézművesség...) csak ugye oda el kell menni vele pluszban, ez időben nem kevés, de legalább a hosszú téli hónapokban nem ül a négy fal között otthon ovi után.

2016. nov. 15. 08:51
 13/15 A kérdező kommentje:

köszi a tanácsokat, jut eszembe az alapítványi ötletről, hogy van felénk valamiéle keresztény óvoda is.

majd velük is beszélek, mert ha olyan a rendszer, mint a filmekben, hogy egy nyikkanás nélkül kell csendben ülni, akkor az sem lesz megoldás.

ma megint bőgni tudnék a bölcsi miatt. és mé én bonyolítom túl...??

ma a gyermek hasfájós volt éjszaka, reggel, nagyon, de nagyon sír, alig bírtam átadni, erre a drága gondozó, neki áll húzott szájjal bírálni, hogy "úristen", meg "őrület", ahelyett, hogy kedvesen higgadtan nyugtatóan átvette volna a gyereket. állítom hagyja magában bőgni a sarokban.

hogy miért nem lehet legalább egy pillanatig, míg átveszi, törődést mutatni a gyermek felé, fel nem foghatom.

legszívesebben beteleonálnék, hogy sír e még, csak visszafogom magam, hogy ne csináljam már megint a "balhét".

bocsi, csak kiöntöttem

2016. nov. 15. 09:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Csanába ugyanúgy 3 éves korig ill. nevelési év végéig járhat a gyerek mint bölcsibe. Tehát csak magánovi jöhet szóba, de sem a magánovi sem az állami nem fogja jól tolerálbi hogy csak x napot viszed a gyereket oda.

Nálunk egyébként a csanába is csak a kaját kell fizetni ill. mielőtt nem vállalta az önkormányzat 60 Ftos óradíj volt. Szóval ha egész hónapban volt is még simán megfizethető volt. Én egyébként nem hurcolásznám ide oda inkább egy jó ovit keresnék és sok múlik a közösségen.

2016. nov. 15. 10:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy az óvodák állami finanszírozási formája nem teszi lehetővé az általad elképzelt agymenést. Eleve ahogy az előző írja, csanába már nem, csak magánoviba mehet, de a magánovik, csanák is kapnak általában valamennyi normatív hozzájárulást. Ezt nem tudják "kettébontani" adott gyerekre nézve.

A gyereked szempontjából vett számtalan ellenérvet előttem már felsorolták. Szerintem egyébként "akkor kell átlépni a folyón ha mar odaértünk", ha tényleg nem jön majd be a gyerekednek (és nem neked!) a kiválasztott óvoda akkor váltani kell, még ha ez adott esetben több utazással is jár.

És csak egy utolsó megjegyzés, a katolikus ovikban sem ülnek vigyázzban a gyerekek......

2016. nov. 15. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!