Most már minden gyerek fog tudni írni és számolni iskolás évek előtt?
Nem, nem megy minden gyerek úgy iskolába, hogy tud írni-olvasni-számolni.
Lányom sem úgy ment. Idén kezdte az elsőt, semmilyen hátrányba nem került emiatt, nagyon szépen teljesített. Gyönyörűen, folyékonyan olvas (Meixner-módszerrel tanították), balkezes létére egész szépen ír és a matek is megy.
Egyébként 1991-ben, amikor én kezdtem, én se tudtam olvasni, "mégis" 2 diplomám, 2 nyelvvizsgám van. Nem ezen múlt akkor, se most.
A fiam úgy ment iskolába, hogy nem tudott olvasni. Semmilyen hátránya nem származott belőle. Idén érettségizik.
A lányom oviban megtanult olvasni. Máig nem tudom hogyan. Elsőben inkább hátrány volt, mint előny. Olvasás órán unatkozott, hiába kaptak külön feladatot az olvasni tudók.
2000-ben kezdtem a sulit, tudtam írni olvasni. Magamtól tanultam meg, nagyobb tesók mellett
Most 5 évesem van, én nem tanítom ilyenekre, nem is fogom direktben.
Angolra viszont jár 3 éves kora óta.
Kilencvenes években kezdtem az elsőt. Egy idő eltelt és szóltak a szüleimnek, hogy rajtam kívül már mindenki olvas, szóval legyenek szívesek megtanítani olvasni, főleg mert ez a szülők dolga, mert a tanároknak van huszonvalahány tanítványuk, nincs kapacitásuk arra, hogy mindet olvasni tanítsák.
Én már csak ezért is tanítgatni fogom majd a gyerekemet.
igazából ebben a rendszerben mindegy mit tanítasz a gyereknek iskola előtt, a következő tizenpár évet úgyis azzal kell majd töltened, hogy ápolod a lelkét, próbálod őt támogatni abban, amiben jó, és magyarázod neki, hogy az idegenek által adott kis számok szrt sem jelentenek olyan szempontból, hogy milyen ember.
98as születésű vagyok, nem tudtam írni-olvasni elsőben, amiből a tanító néni egyből kitalálta, hogy retardált vagyok, szegény anyámnak folyton szülőire kellett mennie. először azért, mert mi az hogy nem tudja leírni a nevét a gyerek, aztán egy év múlva már azért, mert felháborító szemtelenség történt, a gyerek megunta a szótagolva olvasást, és mesekönyvet olvasott helyette a pad alatt. az, hogy hatévesen már tudtam bútort összeszerelni, térképet olvasni, vagy felolvasás útján megtanultam az összes magyar királyok történeteit, természetesen nem érdekelt senkit. öcsém meg hiába tanult meg idő előtt olvasni (elirigyelte tőlem, négy évvel kisebb), szintén fogadóórák tömkelegét zúdította az anyánkra, mert mit ugrál a szülő, most nézze meg, a gyerek mindent tud amit ebben az évben kéne megtanulni, unatkozik, és sajnos ilyenkor olvas a pad alatt. vagy számol, mert azt szereti, ellenben a kézírása csapnivaló, ki kell vizsgáltatni, mert biztos ő is visszamaradott.
anyánkat meg nem érdekelte, egészséges gyerekként nevelt minket.
összesítve van két színötös érettségink, egy szakma, egy diploma, és öt nyelvvizsga, 3 felső és 2 középfok. még nem vagyok 25 se.
jól csinálni a mai iskolának ígyse-úgyse tudod, szeresd a gyerekedet, bármit akarjon is csinálni, támogasd benne, és tanítsd meg neki, hogy az iskola véleményét le kell szrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!