Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tsmt torna bevált nektek...

Tsmt torna bevált nektek beszedinditas szempontjából?

Figyelt kérdés
Másfél éves múlt a kislányom, mondta a védőnő, hogy érdemes lenne elmennünk. Háp-háp, brümm-brümm, nem. Ennyit mond eddig, 20 honapos lesz, mire kaptunk időpontot.

2023. máj. 12. 15:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a fülét nézesd meg, mást még nem érdemes, tényleg kicsi még. Nem fog együttműködni.
2023. máj. 12. 16:26
 12/23 anonim ***** válasza:
78%
Azért ne hazudjunk össze-vissza, hogy 3 éves korig lehet várni. Miért kéne értékes időt vesztegetni? Ez már nagyon a ló túloldala. De szerintem másfél évesen tök oké ez. Lehetne egy mama, apa vagy inni enni benne, hogy a nagy könyvet nézzük, de ez lehet jövő hónapban úgy beindul le sem lehet állítani. Az időpontot ne mond le, mert legjobb esetben megnyugtatnak, ha meg kell fejlesztés sokkal jobb korán. De nem aggódnék ha a saját gyerekem lenne :)
2023. máj. 12. 16:33
 13/23 anonim ***** válasza:
49%

12!

Igen. Eleve a korai fejlesztés is 3 éves KORIG van.

3 éves kor után már mindent késő elkezdeni igazság szerint.

2023. máj. 12. 16:58
 14/23 anonim ***** válasza:
56%
De a korai fejlesztés az nem TSMT-torna. A TSMT-ben elvileg a gyerek együttműködése szükséges. Ami nekünk még 3 évesen sem volt meg, szóval 1,5 évesen ne gondoljuk, hogy majd fél lábon fog ugrálni, mert anyuka azt kérte.
2023. máj. 13. 12:22
 15/23 anonim ***** válasza:
63%

14!

Nem kell együttműködés a gyerek részéről.

Mint írtam,mi 1 évig csináltuk az autista lányommal.

2-3 éves koráig. Semmilyen együttműködés nem kell. Ő passzívan vett ebben részt. Megkaptuk a konduktortól a feladatsort, kb 60-70 perces torna volt. Dalokat kellett énekelnünk,mondókákat mondanunk és közben hintáztatni plédben,emelgetni széken ülve, akkor terpeszállásban is emelni a fejem fölé...ilyesmiket.

2023. máj. 13. 12:29
 16/23 anonim ***** válasza:
15-ös, de ez az első lépcső. Ha ezek mennek, után már kell a gyerek részéről az együttműködés. Mi is csináltuk, a 3. feladatsornál akadtunk el, mert a gyerek semmire nem volt hajlandó.
2023. máj. 13. 12:41
 17/23 anonim ***** válasza:

Tsmt-n mi sosem voltunk, így nincs véleményem róla. Viszont logopédus segített. De az én lányomnak 2 évesen volt kb ennyi szava. Lassan egy éve járunk hozzá, eleinte minden héten, de mióta megindult a lányom beszélőkéje, már csak havonta nézi meg. Épp a héten voltunk nála, de igazából a kicsi már pont ugyanúgy beszél, mint a többi (átlag) 3 éves, úgyhogy legközelebb csak nyár végén megyünk. Nagyon szépen behozta magát.

Azért azt tudd, hogy akár a tsmt, akár a logopédia nem azt jelenti, hogy heti 1 alkalomtól várjuk a csodát. A szakemberrel töltött foglalkozáson kaptok feladatokat, amiket szépen otthon is csinálni kell, rengeteget számít.

De amúgy szerintem is korai még másfél évesen pánikolni. Sok gyerek nem beszél még ennyi idősen, ahová mi járunk, ott pl 2 év alatti gyerekekkel nem is "állnak szóba" ilyen probléma miatt, mert nincs még elkésve.

2023. máj. 13. 13:38
 18/23 anonim ***** válasza:

16!

Mi így csináltuk 1 évig. Passzívan.

2023. máj. 13. 13:57
 19/23 anonim ***** válasza:
17%
Persze mellé megküldtük homeopátiás gyógyszerekkel,meg egy boszorkánnyal levetettük a rontást róla 🤣🤣🤣
2023. máj. 14. 15:01
 20/23 anonim ***** válasza:
Szia, nem tudom itt vagy e meg, de megkerdezhetem azota hogy alakult nalatok a beszed? Remelem jol, koszi, ha valaszolsz
márc. 11. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!