Tsmt torna bevált nektek beszedinditas szempontjából?
12!
Igen. Eleve a korai fejlesztés is 3 éves KORIG van.
3 éves kor után már mindent késő elkezdeni igazság szerint.
14!
Nem kell együttműködés a gyerek részéről.
Mint írtam,mi 1 évig csináltuk az autista lányommal.
2-3 éves koráig. Semmilyen együttműködés nem kell. Ő passzívan vett ebben részt. Megkaptuk a konduktortól a feladatsort, kb 60-70 perces torna volt. Dalokat kellett énekelnünk,mondókákat mondanunk és közben hintáztatni plédben,emelgetni széken ülve, akkor terpeszállásban is emelni a fejem fölé...ilyesmiket.
Tsmt-n mi sosem voltunk, így nincs véleményem róla. Viszont logopédus segített. De az én lányomnak 2 évesen volt kb ennyi szava. Lassan egy éve járunk hozzá, eleinte minden héten, de mióta megindult a lányom beszélőkéje, már csak havonta nézi meg. Épp a héten voltunk nála, de igazából a kicsi már pont ugyanúgy beszél, mint a többi (átlag) 3 éves, úgyhogy legközelebb csak nyár végén megyünk. Nagyon szépen behozta magát.
Azért azt tudd, hogy akár a tsmt, akár a logopédia nem azt jelenti, hogy heti 1 alkalomtól várjuk a csodát. A szakemberrel töltött foglalkozáson kaptok feladatokat, amiket szépen otthon is csinálni kell, rengeteget számít.
De amúgy szerintem is korai még másfél évesen pánikolni. Sok gyerek nem beszél még ennyi idősen, ahová mi járunk, ott pl 2 év alatti gyerekekkel nem is "állnak szóba" ilyen probléma miatt, mert nincs még elkésve.
16!
Mi így csináltuk 1 évig. Passzívan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!