Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Emlékezni fog rám?

Emlékezni fog rám?

Figyelt kérdés
Exem kisfiát egyedül neveltük, rám tekintett sokáig apaként, négy és fél éves volt, mikor szakítottunk az anyukájával. Sajnos haragban váltunk el, mindkettőnknek van új párja, de egyébként sem tartottam volna egészségesnek, hogy a gyerekkel tartsam a kapcsolatot, mert csak összezavarta volna. Viszont nagyon kedveltem, hiányozni fog nagyon, és érdekelne, vajon később még fog-e rám valamennyire emlékezni? Vagy ehhez még túl pici, és már nem maradok meg neki, legfeljebb halvány emlékképként?
2023. máj. 7. 15:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, hogy kötődni fog hozzád, esetleg halvány emléke lesz rólad. De még az sem biztos. Akkor lenne rá esély ha beszélnének neki rólad , de nem mivel írod hogy haragban váltatok el, ez sem fog megtörténni.
2023. máj. 7. 15:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 4.szülinapom után 1 héttel halt meg az apukám. 5 éves voltam, mikor anya meg nevelőapám összejöttek.

Most 30 vagyok, apára egyáltalan nem emlékszem. Semmit. Hiába akarom.

A nevelőapámmal való első találkozásról egy emlékfoszlányom van. De az első időkről sincs semmi.

2023. máj. 7. 15:22
 3/14 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem igazán :(
2023. máj. 7. 15:53
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
4 éves voltam, amikor nagymamám meghalt és egyáltalán nem emlékszem rá. (Együtt élt velünk.)
2023. máj. 7. 15:54
 5/14 anonim ***** válasza:
20%
Nekem ez egyébként tök nagy parám,6,4 és 1 évesek a gyerekeim, nem szeretnék meghalni úgy, hogy nem is emlékeznek rám.
2023. máj. 7. 15:57
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos nem fog emlékezni. Egy ennyi idős gyerek még az óvónőjére sem emlékszik igazán, akivel 3-4 évig naponta találkozik…
2023. máj. 7. 16:13
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

Anyosom a nagyobbik tyerek 2,5 eves koraban halt meg. 2 evvel kesobb talalkoztunk egy egyebkent ismeretlen novel, aki jott hozzank (venni akart valamit, mindegy), es a gyerekem vegig rajta csungott, hogy itt a nagymamaja, es ugye nem megy el. Szivszorito volt. Nagyon szerettem anyosom egyebkent. A gyerekem mar 7 eves, es ugyan felnottkent nem hiszem, hogy emlekezni fog ra tudatosan, de tudatalatt biztosan ott van benne a hianyerzet, es a kozos emlekek, megha felidezni nem is tudja.

Marcsak a gyerek miatt is, meg mert irod, hogy hianyzik beszeloviszonyba kerulnek az anyjaval, es akar aktivan tartanam vele a kapcsolatot. Ha bizonytalan vagy, kerd ki esetleg gyerekpszichologus velemenyet.

2023. máj. 7. 16:29
 8/14 anonim ***** válasza:
93%
Tudatosan nem, de a pozitív apakép alapjait lerakhatta a Kérdező, nem?
2023. máj. 7. 16:30
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
Emlekezni nem fog, ha most teljesen megszunik a kapcsolat, de 4,5 evesen nem olyan kicsi mar, hogy ne erezze meg. Biztos vagyok benne, hogy rengetegszer rakerdezett az anyjanal, hogy hol vagy, es hianyzol neki.
2023. máj. 7. 16:39
 10/14 harebell ***** válasza:
92%
Nekem vannak halvány emlékeim pl szomszédokról olyan helyről, ahonnan 3 évesen költöztünk el, és olyan rokonról is, aki 4 éves koromban hunyt el. Arcokat nem nagyon tudok felidézni, de vannak emlékképek. Szóval van rá esély, hogy valamilyen szinten emlékszik rád, ez nagyon emberfüggő.
2023. máj. 7. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!