Miért akarja minden anya, hogy kék legyen a gyereke szeme? (Tisztelet a kivételnek)
Akárhol szó van róla, hogy kinek hogy változott a szeme színe a gyerekének, a kommentelők megmutatják a pár hónapos gyereknek a kék szemét, és odairjak, hogy reméli kék marad.
A barna is lehet ugyanúgy szép szem, mi ez a kék szem mánia??
Nekem barna, férjemé kék. Én is szurkoltam a kékért, szimplán azért mert mindenki barna nálunk.
Kék maradt, gyönyörű. De tuti ezt mondamám akkor is, ha barna lett volna :)
#9 vagyok.
Látom a sok okostojás szereti nyomkodni a piros kezet.
Egyrészt egy vicc volt, másrészt szerintetek 2 kékszemű embernek milyen színű lesz a gyerekének a szeme? Persze hogy kéket vártam, és akartam mert ha barna lett volna néztem volna mint Rozi a moziban hogy akkor ki a fene az apja? A szentlélek?
Szerintem azért mert feltűnőbb, kifejezőbb mert jobban látszik a pupilla állapota, esetleg ritkább, emiatt különlegesebb (de ez nagyon egyedi, mert az én környezetemben minimum fele-fele de inkább több a kék/zöld). Szebbnek tartja a közvélemény és hát mindenki szép gyereket akar, akire büszke lehet és akit dícsér mindenki.
Nekem egyébként barna szemem van, és jobban is tetszik a barna, férjemé is barna. Számomra melegséget sugároz, bizalomgerjesztőbb (persze nem csak ez alapján dől el). A világos kékről a filmes zombik jutnak eszembe.
Én barna hajú, barna szemű kisbabát képzeltem el magamnak, de a fiam nagyon szőke és világos kék szemű 1 évesen. Kicsit olyan mintha nem a mienk lenne. De annyira nem meglepő mert sok ilyen típus van a családomban is. Teljesen elfogadtam úgy ahogy van, de azért én reménykedek még, hogy be fog barnulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!