Miért akarja minden anya, hogy kék legyen a gyereke szeme? (Tisztelet a kivételnek)
Akárhol szó van róla, hogy kinek hogy változott a szeme színe a gyerekének, a kommentelők megmutatják a pár hónapos gyereknek a kék szemét, és odairjak, hogy reméli kék marad.
A barna is lehet ugyanúgy szép szem, mi ez a kék szem mánia??
Egyszeruen Mo.-n tobb a barna szemu, a kek ritkabb, persze, hogy olyat szeretnenek. Nincs ebben semmi meglepo.
En is mindig kek szemu gyereket akartam, es az lett. Igaz en barna szemu vagyok, de az exem eszaki orszagbol valo, igy o kek szemu, es nagyon feher boru, ra utott a lanyom.
A kék ritkább.
Az én családomban mindenkinek kék a szeme, így nyilván kékre is vártunk :D
Sok ember szín ízléséhez közelebb áll a kék, mint a barna. Az égre is szokták mondani, hogy milyen szép kék, azt még sosem hallottam, hogy milyen szép barna annak a fának a törzse. :)
Én személy szerint pont azt reméltem, hogy olyan barna lesz a lányunk szeme, mint a férjemé. Fél éves koráig teljesen sötétkék volt, azt hittem, már úgy marad, aztán olyan gyönyörű gombfekete szeme lett (mint a férjemnek), nagyon jól áll neki. Az enyém kék.
Mert ritkaság, legalábbis egyes családokban. Pl. húgomnak 3 éves koráig kék volt, aztán lett barna.
Ő igazi ritkaság volt a szőkés hajával, kék szemével a családban, mert apám, anyám sötétbarna hajú és szemű, bátyám és én szintén. A nagypapák voltak csak kék szeműek, de senki sem örökölte. Anyámék ezért reménykedtek a kék szemben.
Nekem barna szeműként is van ilyen kék és zöld szemszín mániám. A férjem kék szemű, szóval a kisfiunknál (10 hetes) szinten drukkolok a kék szemnek. 😆
Nem vágytam sosem kék szemű gyerekre, nem is gondoltam, hogy nekünk lehet, mert full barna szemünk van. Erre itt az 1 éves fiam, és vakítóan kék a szeme. Azért mondogatom, hogy remélem így marad, mert szép és különleges. Nyilván ha bebarnul, akkor is szeretni fogom, és akkor is csodaszép lesz.
Egyébként apukámnak volt kék szeme, de fel sem merült bennünk, hogy esetleg örökli a kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!