Eddig nagyon jó alvó kisfiam,aki nagyon ritkán kelt fel
éjszakánként, mostmár akár 3-4x felkel és alig lehet
vissza alatatni. Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
Mindig próbáltam törekedni arra,hogy egy nagyon jó altatási/alvási rutin alakítsunk ki. Sikerült. Hónapokig, 7 hónapig ez működött. Kialakult egy rutin, a jelenleg 18 hónapos kisfiam átaludta az éjszakát. Este 8-tól, körülbelül reggel 7-8-ig aludt. Viszont kb két hete, úgy hogy SEMMI, TÉNYLEG SEMMI nem változott éjjelente többször felkel. Külön szobában alszik régóta, külön nagy ágyban és sírás nélkül átjön hozzán éjszaka. Vissza kísérem az ágyában és ahogy el szoktam altatni mellé fekszem,de ő nem akar aludni. Talán első alkalommal sikerül vissza altatni,de utána 2-3 óra hossza is mire sikerül. Nagyon éber, egyszerűen nyitva van a szeme és nem akar aludni. Oké,hogy felkel, de az hogy majdnem lehetetlen hajnali 3-4-5 körül vissza altatni az zavar. Nagyon tanácstalan vagyok 2 hete. Hiába olvasok, agyalok,hogy mi történhet egyszerűen nem tudom. Jelenleg az öcsivel vagyok kismama 2 hónap múlva születik és eléggé kétségbe vayok esve,hogy két gyerekkel hogy fogok bírni az éjszakázást,merre szakadjak majd. Apa dolgozni jár,nem kérhetem hogy állandóan éjszakázzon. Nem tudom lesz e időm órákat altatni a nagyobb fiam. Bármilyen ötlet, tapasztalat nagyon jól jönne. Köszönöm.
Még annyit tennék hozzá...Mikor még jól aludt,akkor 8 óra körül általában aludt már. Próbáltuk azt ebben a kritikus időszakban,hogy 1 órával később altatni,de nem igazán láttunk változást.Este fél 10-10kor pedig már későnek gondolnám. Fél8 -8 között vacsizik tápszert. Éjszaka nem is éhes,nem is szomjas többször megkinaltam.
2023. ápr. 26. 04:21
2/6 anonim válasza:
Ez az a helyzet amikor kénytelen vagy rájönni hogy te hiába rutinozol meg szokatsz, a gyerek egy különálló lény saját személyiséggel, akarattal. Még sokszor sokminden fog változni. Amit tehetsz az az hogy törekedsz arra hogy elfogadod hogy nem mindent tudsz úgy irányítani ahogy te szeretnéd
2023. ápr. 26. 06:15
3/6 anonim válasza:
Napközben hányszor alszik, és mennyit? Átállt már a napi egy alvásra?
A szeparációs szorongás második felvonása pont ennyi idős korban van. Ezzel kombinálva rájött, hogy át tud menni hozzád most már. Az együttalvást próbáltátok? Akkor is felkel?
Nekem 2 sokat ébredő gyerekem van, és mindkettővel akkor oldódott ez meg, mikor az apjuk átvette az altatásukat. Őt már nem akarták annyira felébreszteni éjjel, ahogy azt sem, hogy ott maradjon velük, így kevesebbet keltek, és ha fel is ébredtek, gyorsan vissza is aludtak. Nálunk is dolgozik a férjem, de muszáj volt, mert zombi voltam.
2023. ápr. 26. 08:20
4/6 anonim válasza:
A szülésznőm a szülésfelkészítőn mondta a leghasznosabb tanácsot, ami valóban segített is nekünk a kevesebb ébredésben: ha az apa altat a gyerek sokkal kevesebbet fog minket ébreszteni.
2023. ápr. 26. 08:22
5/6 A kérdező kommentje:
Napközben 1x alszik már hónapok óta, napi 1-1,5 órát ebéd után.
Apa altatja minden este és ő is fürdeti, én csak éjjel szoktam legalábbis szeretném visszaaltatni ha apa reggel megy dolgozni. Apával az a baj,hogy sokszor előbb elalszik a gyerek ágyában mint a gyerek.
Nagy nehezen szoktattuk le 1 éves kora előtt a közöttünk alvasról,mert nem akart aludni és csak produkálta magát az utóbbi időbenn. Nem igazán szeretném közénk rakni,ha már át átszokott külön ágyba és szobába.
2023. ápr. 26. 12:59
6/6 anonim válasza:
Nekünk korábban is voltak ilyen időszakok. Éppen nem rég hallgattam egy kismamablogos tanfolyamot, ahol az hangzott el, hogyha nem változott semmi a rutinban és érezhetően nem az a baj, hogy túl sokat alszik napközben/nem fárad el, akkor ez a probléma általában az idegrendszeri fejlődéssel van összefüggésben. Megébred és nem tud visszaaludni. Újra lehet kezdeni az esti rutint és hátha... Csodaszer nincs rá. Kitartás, majd változni fog, ahogy minden.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!