Ez autizmusra utal?

Figyelt kérdés
Ha egy gyerek az iskolában amikor túl sok inger éri vagy megüti egy másik gyerek akkor sírva fakad és odaáll a falhoz eltakarja az arcát és úgy sír? Ez sokszor előfordul. Van egy erőszakos gyerek. Hogy lehet ezt kezelni?
2023. ápr. 23. 13:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
6: Ha egy gyerek sír, az normális. Nem túlérzékeny. Kíváncsi lennék, ha téged ütnének, mennyi idő után kezdenél el sírni. Az, hogy a falhoz megy azért van, mert iskolában azt szajkózzák, hogy ne sírjon, csak a babák sírnak, stb stb. Így szégyelli, ennyi. Ez a gyerek emiatt nem túlérzékeny. Itt néhányan nincsenek tisztában pár fogalommal.
2023. ápr. 24. 07:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Elhiheted, hogy a gyerekem osztályában és oviban is rengeteg verekedés volt, illetve ott is, ahol dolgozom. Az àtlag gyerek ha megütik visszaüt VAGY szól a tanárnőnek.

Szinte egy sem fakad sírva, csak ha sebes lett.

Illetve a kérdező ezt írta: “amikor túl sok inger éri vagy megüti egy másik gyerek “

Olvastátok az elsőt is? A gyerek sírós, nem csak ha megütik, túlérzékeny, ami nem autisztikus tünet, de manapság annak veszik(nehezen kezeli az érzelmeit). Az, hogy szégyelli magát egyértelmű, írtam is, ez a túlérzékenység hozadéka

2023. ápr. 24. 07:32
 13/13 anonim ***** válasza:
Én konkrétan emlékszem gyerekkoromból olyan esetre, hogy falnál sírtam ilyen miatt. Nem ütöttem vissza, mert nagyobb volt az illető gyerek, és féltem, hogy kapok még. Tanítónőnek nem mertem szólni a már említett okok miatt, otthon természetesen igen. Apukám intézte el az ügyet végül. Több konfliktusom ezzel a gyerekkel nem volt. Köszönöm szépen, nem vagyok/voltam azért túlérzékeny, természetes gyerekviselkedést produkáltam. Autista végképp nem vagyok. Szóval erről a teóriáról ennyit. Ebben a történetben a bántalmazót kellene nagyon gyorsan leállítani!
2023. ápr. 24. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!