2,5 éves kislányomnál enyhe autizmusra gyanakszunk. Kihez lehet,kell fordulni?Érden lakunk.
Pedagógiai Szakszolgálat, az én fiamat 6-7 alkalommal vizsgálták, 3 hónapon keresztül, többen is, enyhe autizmus. Jól beszél, de késő tanult meg, 4évesen, szemkontaktus hol van, hol nincs,okos, ép intellektusú, nem fogyatékos, de a viselkedése sokszor zavarta a többi gyereket, ez miatt rágták a fülemet az óvónők, 2 éven át.
Nem sorolom, sok apró jele van az enyhe autizmusnak, amit most már tudok, hogy az, a lényeg, hogy az enyhén autisták még be tudnak illeszkedni a társadalomba, dolgozni, házasodni, szakmákat tanulni, pénzt keresni, eltartani magukat. Szerintem az exem, az apja is enyhén auti volt, de én csak különcnek vagy "furának" gondoltam, több szakmája is volt, okos ember volt. A kapcsolatnak vége lett, 5év után, azóta eltűnt, se velem, se a gyerekkel nem tartja a kapcsolatot.
Visszatérve a fiamra, hiába enyhén auti, nem mehetett normál suliba, a Benedek Elek Speciális Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe kellett beiratni.Ott a hasonló intellektusú gyerekek közé teszik be, azaz ott minden gyerek jól beszélő, ép intellektusú (normál vagy magas IQ-jú) enyhén autista.
A súlyos, beszédképtelen,vagy agresszív, dühöngő autistákat a Török Bélába teszik be, ez egy másik intézmény, ezt hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!