Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2,5 éves kislányomnál enyhe...

2,5 éves kislányomnál enyhe autizmusra gyanakszunk. Kihez lehet,kell fordulni?Érden lakunk.

Figyelt kérdés
2023. jan. 28. 19:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kérlek az auti.hu oldalon érdeklődj. [link]
2023. jan. 28. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek orvos ad beutalót vizsgálatra. Mi Agárdon voltunk a tóparti szakambulancián, ott vizsgálták a kisfiam.Konduktor,gyógypedagógus,neurológus,pszihiáter.
2023. jan. 28. 19:37
 3/12 A kérdező kommentje:
Szóval kezdésnek a gyerekorvos elég. Igazából nem beszél,csak hümmögve magyaráz el mindent,sorba rendez,és a gyerekekkel nem igazán akar játszani.Amúgy vidám,megcsinál mindent amit kérünk tőle,megért mindent,de az idegenektől fél,és kell egy kis idő hogy feloldódjon.Ajtot szereti ki be csukogatni.Mindent rendberak pl a párnákat Nagyon más mint a nagyobbik gyerek.Sokkal okosabb de a kommunikáció az nem megy.1 szava sincs.A gyerekorvos csak legyintett,hogy majd fog beszélni,a mai gyerekek későn kezdenek beszélni
2023. jan. 28. 19:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne ennek utánajárni. Csak az Autizmus Alapítványt és a Vadasparkot ismerem, de ezek Budapesten vannak. Lehet, hogy valaki más ismer közelebbit.
2023. jan. 28. 20:35
 5/12 A kérdező kommentje:
Bp az jó. A lènyeg az,hogy tudjam honnan induljak el.Mert mondanak védőnőt,gyermekorvost ,nevelési tanácsadót ..
2023. jan. 28. 20:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Ingyen megnézik a helyi nevelési tanácsadóban. Mivel oda sokat kellett várni, elvittük a budapesti korai fejlesztőbe, ez pénzbe kerül, de viszonylag hamar megnézik és megmondják mi a baja. Voltunk még egy olyan helyen is felmérésen, hogy fejlesztőház, nekik van több epuletuk, de mind Bp.
2023. jan. 28. 23:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Pedagógiai szakszolgálat
2023. jan. 29. 16:27
 8/12 Thunderfairy ***** válasza:
Én is 4 és fél éves koromig nem beszéltem. De végül csak megszólaltam.
2023. jan. 30. 13:25
 9/12 anonim válasza:
100%

Pedagógiai Szakszolgálat, az én fiamat 6-7 alkalommal vizsgálták, 3 hónapon keresztül, többen is, enyhe autizmus. Jól beszél, de késő tanult meg, 4évesen, szemkontaktus hol van, hol nincs,okos, ép intellektusú, nem fogyatékos, de a viselkedése sokszor zavarta a többi gyereket, ez miatt rágták a fülemet az óvónők, 2 éven át.

Nem sorolom, sok apró jele van az enyhe autizmusnak, amit most már tudok, hogy az, a lényeg, hogy az enyhén autisták még be tudnak illeszkedni a társadalomba, dolgozni, házasodni, szakmákat tanulni, pénzt keresni, eltartani magukat. Szerintem az exem, az apja is enyhén auti volt, de én csak különcnek vagy "furának" gondoltam, több szakmája is volt, okos ember volt. A kapcsolatnak vége lett, 5év után, azóta eltűnt, se velem, se a gyerekkel nem tartja a kapcsolatot.

Visszatérve a fiamra, hiába enyhén auti, nem mehetett normál suliba, a Benedek Elek Speciális Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe kellett beiratni.Ott a hasonló intellektusú gyerekek közé teszik be, azaz ott minden gyerek jól beszélő, ép intellektusú (normál vagy magas IQ-jú) enyhén autista.

A súlyos, beszédképtelen,vagy agresszív, dühöngő autistákat a Török Bélába teszik be, ez egy másik intézmény, ezt hallottam.

2023. ápr. 9. 00:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Kerdezo kiderult azota valami?
2023. ápr. 26. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!