Engednétek ezt? Nagy dilemmában vagyok!
Figyelt kérdés
Kisfiam 5 éves. Már 3 éves kora óta nem az apjával élünk, de szoktak találkozni, ismerik, szeretik egymást. Mi sem vagyunk rosszban, csak sokat volt külföldön, megromlott a kapcsolatunk, de nem ez a lényeg. Sajnos a volt férjem halálos beteg, agydaganata van, kb egy éve diagnosztizálták nála, eddig még viszonylag "jól" volt, viszont az utóbbi 2 hétben nagyon leromlott az állapota. Epilepsziás rohamai vannak, félrebeszél, nem ismeri meg a közeli hozzátartozóit. Vannak jó pillanatai, amikor teljesen "normális", a másik percben meg a földre vágódik, akkora rohama lesz. Ő szeretné látni a kisfiát, de én nem tudom, hogy engedje-e. Jó-e neki ilyen állapotban látni az apját? Vagy esetleg megijed, hogy az apja elvágodik és habzik a szája, remeg, vagy, hogy nem ismeri meg. Én nem szeretném, hogy ezt lássa, viszont azt se szeretném, mert ha meghal (sajnos nincs már sok neki hátra), akkor meg bűntudom lesz/van, hogy nem adtam nekik elég időt... Kérlek, segítsetek, hogy mit tegyek!2023. ápr. 15. 16:16
11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! Megpróbáljuk megoldani, hogy méltóan búcsuzhassanak egymástól. A kisfiam tudja, hogy apa beteg, csak hát látni azért más, mint beszélni róla.
2023. ápr. 15. 18:08
12/14 anonim válasza:
Vidd el hozzá és figyeld kisfiad reakcióit. Ha elborzad, ki akar menni, ne erőltesd. Mikor megérkeztek köszönjetek be jó hangosan, hogy apa hallja ott a fia. Aztán vidd be hozzá.
13/14 anonim válasza:
Ezt megkönnyeztem... Istenem, szegény volt férjed... 😭
Felügyelet mellett nyugodtan lássa a kicsit. Lelki megnyugvás ez neki.
A kicsinek pedig magyarázd el hogy apa beteg, nagyon szeret téged, de a betegsége miatt lehet nem ismer meg néha és összeeshet.
Ha ennyire rossz szegénynek az állapota, akkor lehet tenyleg nincs sok hátra, találkozzanak, legyél ott velük, végtelenül sajnálom szegény férfit és a fiadat is, hogy elveszti az apukáját. Sok erőt, kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!