Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Már most leszoktassam? És...

Már most leszoktassam? És hogyan ? Kinek milyen tapasztalata volt?

Figyelt kérdés

Azokat kérdezek akiknek már nagyobb gyerekei vannak És tapasztaltak ilyet.

Két hónapos kisbabám már megtalálta a kezét szopogatja és sajnos a hüvelykujját jobban is szereti. Próbálom neki a cumi t adni néha lis fogadja de jobban szereti a kezét. Attól tartok rászokik a hüvelykujjára és azt nehezebb tőle elvenni amikor eljön az ideje hogy már a foga is nő stb.. vajon igazam van próbáljam a cumi t inkább erőltetni? Kinek milyen tapasztalata volt?

2023. ápr. 8. 09:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Hiába próbálod elvenni az ujját, a cumi úgysem fog kelleni neki. Nekem mindkét gyerek elfogadta eleinte a cumit, amint megtalálták az ujjukat, már nem kellett nekik a cumi. Ne erőltesd rá egyiket sem, ő tudja, neki mi a jó. Nehogy azt hidd, hogy a cumi sokkal jobb. Lányom kiscsoportos, több csoport társa van, aki még mindig nem hajlandó letenni a cumit, és nem csak alvásnál használják, többször láttam már, amikor ment érte a szülő, vagy a buszt várták, hogy cumizott. A lányom csak alvásnál szopja az ujját.
2023. ápr. 8. 09:26
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Az ujjszopással/cumizással a szorongást enyhíti a gyerek. Egészségesen fejlődő gyerek magától is elhagyja ezeket a szokásokat. Ha elhúzódik a leszokás, az egy tünet. A gyerek szorong. A szorongás okát kell megoldani.
2023. ápr. 8. 09:31
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Anyatejes vagy tápszeres?

Tapasztalatom szerint csak anyatejesnél lehet azt elérni, hogy se a cumi, se az ujja ne kelljen, ha egyébként van rá hajlandósága. De ehhez anyukának kell átvenni a cumi szerepét. Ha minden orális inger kielégül, azaz cumizni is hagyja a mellén, akkor nem kell más.

Tápszeressel viszont ki...ás nem adni cumit. Nekik is van cumizási ingerük, s ha nincs cumi, ott van a kezük.

2023. ápr. 8. 09:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét gyerekemet csak szoptattam és alkalmazkodtam hozzájuk.

A nagyobbik csinálta azt, hogy szopott, elfordult és bedugta az ujját majd elaludt. Másfél évesen aztán magától szokott le fokozatosan a cicizésről. Később is csak egyedül akart aludni, engem ki is küldött. Az ujjszopás viszont szerintem titokban iskolás korig megmaradt.

A kisebbik bezzeg csak rajtam akart aludni. Kicsivel két éves kora után én elválasztottam, mert már minden bajom volt (csontritkulás is). Ment végre a saját ágyába, de még 3 éves koráig kelt többször éjszaka és kergetőztünk. Ő sosem evett cumisüvegből se.

Na a kisebbiknek jobbak a fogai valamivel, de mindkettőnek kelleni fog fogszabályozó évekig. Úgyhogy nem tudom, mi a tanulság :D

2023. ápr. 8. 09:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy szopni fogja az ujját, lányom ritkán szopta, féléves kora után már nem.
2023. ápr. 8. 10:49
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Semmi baja nem lesz tőle, örülj neki, hogy van egy önmegnyugtató eszköze, és nem téged akar hozzá igénybe venni folyton.

(Mielőtt bárki kioktatna az ujjszopás káros hatásairól: öcsém is, én is 6-7 éves korunkig szoptuk az ujjunkat, nyilván nem közönség előtt, és se a beszédfejlődésünkre, se a fogainkra nem volt az égvilágon semmilyen hatással.)

2023. ápr. 8. 12:39
 7/11 anonim ***** válasza:

A cumit ne erőltesd, jobb, ha nem szokik rá.

Amúgy az ujjszopás lehet átmeneti csak, az én kisfiam is kb két hónapos korától szopta, de pár hétig csak, azóta semmi, se ujj, se cumi, és lassan 3 éves.

2023. ápr. 8. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:

6-os: én óvodás koromban még szoptam az ujjamat, testvérem kisiskolás koráig. Egyikünknek sem lett semmi fogászati problémája, a beszédünk is szép, tiszta volt már óvodásan. Másik testvérem cumizott, ő nála sem voltak ilyen gondok. Szerintem itt a genetikai is sokat számít. Nem kell rögtön sem a cumizást, sem az ujjszopást az ördögtől valónak gondolni, természetes, nyugtató folyamat babáknál, már az anyaméhben csinálják.

1-es voltam.

2023. ápr. 8. 13:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Kisfiamnál 4 éves korában megbeszéltük, hogy már csak alváshoz kellene szopiznia az ujját. Azt mondta akkor, hogy 5 évesen le szeretne róla szokni teljesen. Először délutáni alvásnál, majd az éjszakai alvásnál kezdte elhagyni. 3 hónapja volt az 5. szülinapja és már egyáltalán nem szopizza az ujját.
2023. ápr. 8. 15:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Kb ennyi idősen a fiam is megtalálta az ujját. De pár hónap múlva már magától leszokott róla. Nem csináltunk semmit ezügyben.
2023. ápr. 8. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!