Rosszabb/nehezebb, ha a gyerekek között kicsi a korkülönbség még amikor picik?
Mondjuk hogy van egy 4 hónapos baba meg egy 2 éves totyogó.
Valakinél, ahol két pici gyerek van, hogy telik egy napotok, tényleg nagyon nehéz így?
Őszintén? Igen.
Majd később kifejtem részletesebben, csak most épp rákezdett mindkettő...
2.5 év van köztük.
Az első 1-2 hónap, míg eszik alszik volt a kicsi, semmi gáz nem volt. Azt egyre nehezebb lett.
Most 1.5 a kicsi, 4 a nagy. Brutál.
En minden estére egy idegroncs vagyok, bőgök.
A nagy féltékeny, irigy. Amióta ovis, szofogadatlan, visszabeszél.
A kicsi dackorszak. Mindenen ordít, visít, földhözvágja magát. Emellett a szepa is tombol, éjjel nem alszunk. Nappal rajtam lóg.
Nekem 1000x nehezebb, mint gondoltam.
Nálunk pont az a felállás, amit írsz: 4 hónapos a kicsi, 2 (és fél) éves a nagy.
Nem könnyű, de őszintén szólva én rosszabbra számítottam. Rengeteg minden múlik a gyerekek természetén is. Nálunk dackorszak meg "mindentmostazonnalakarok" időszak mellett is jól, könnyen kezelhető a nagy, a kicsi meg békés, nyugis baba. Később lehet, hogy nehezebb lesz, de (és most lehet, hogy le leszek pontozva) a nagyobbik gyerek születésétől kezdve várom, hogy mikor lesz nehéz, és egyelőre még azt mondom, hogy nem vészes. Nyilván vannak jobb meg rosszabb napok, de összességében eddig tényleg nem az a fajta borzalom, amitől tartottam. Könnyű gyerekekkel úgy érzem, a szülőség is könnyebb, szóval ez szerencse kérdése is talán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!