Most akkor hogyan futkossak a meló és a bölcsi között?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, bölcsibe íratáskor már munkaviszonynak kell lenni, hiszen be kell mutatni az igazolást róla. Ha viszont dolgozom, akkor hogyan fogom beszoktatni a fiamat? Nem értem... Valaki elmagyarázná, hogy hogyan lehet összeegyeztetni az első heteket a bölcsiben a munkával? Köszönöm!
2010. okt. 8. 09:13
1/9 anonim válasza:
Pontosan nem tudom, de esetleg megelégednek a bölcsiben egy olyan papírral is, hogy "x hó, enyiedikén" munkába fogsz állni az adott helyen. Kérdezz rá nyugodtan!
2010. okt. 8. 09:17
2/9 anonim válasza:
Nincs felgyülemlett szabid?
Én úgy tervezem, hogy amikor betölti a 2 évet a kisfiam, akkor lemondom a gyedet, visszamegyek dolgozni, és akkor veszem ki a szabimat (nekem kb. 36 nap). Ezidő alatt beszokik, aztán kezdődhet a móka :-)
2010. okt. 8. 09:21
3/9 A kérdező kommentje:
Uh, kapásból szabival kezdeni? :) Pedig nagyon csábító! Új munkahelyre mennék, nem a régihez, így elég rossz fényt vetne rám! :)
2010. okt. 8. 09:26
4/9 anonim válasza:
Szinte mindenki úgy csinálja, hogy kiveszi a megmaradt szabadságát és az alatt szoktat. Mert akkor már adnak ki igazolást. Tehát ne az új munkahelyen vegyél ki szabit (ott szerintem még nem is lehet rögtön az elején), hanem a régi munkahelyeden, és onnan kérj igazolást. Ha lejárt a szabid, akkor menj az új munkahelyre (ha ezt meg lehet beszélni velük).
2010. okt. 8. 09:42
5/9 anonim válasza:
Hát, új munkahelynél ez tényleg nem olyan, mintha a régire mennél vissza.
Én is új munkahelyre jöttem és úgy csináltam, hogy előre megbeszéltem a főnökömmel, hogy a beszoktatás ideje alatt hogy tudok jönni. Mondjuk én 4 órában dolgoztam az első hónapokban és a munkámat rugalmasan tudtam beosztani a beszoktatás a 2 hete alatt (meg utána is).
Szerintem mindenképp előre tisztázd az új munkahelyeden, hogy az első 2-3 hétben nem tudsz 100%-osan kezdeni.
Amúgy nálunk csak akkor lehetett a bölcsiben elkezdeni a beszoktatást, ha vittem a papírt arról, hogy már nem jár a GYED, mert dolgozom.
2010. okt. 8. 09:44
6/9 anonim válasza:
Ja, mégvalami. Nálunk ez úgy volt, hogy én bár szabadságon voltam GYED után, de nem dolgozni mentem vissza, hanem elkezdtem egyetemre járni nappalira. És ott nincs mese, nekem nem kezdődhetett később a tanítás mint másnak, ott nincs szabadság, én meg nem akartam rögtön az első hetet hiányzással indítani (hiszen minden fontos dolgot akkor mondanak), a beszoktatást meg pont akkorra ütemezték nálunk, így én megkértem anyukámat, hogy ő menjen szoktatni (mondjuk ezt nálunk egyrészt azért lehetett megcsinálni, mert a kisfiam anyukámmal is szinte napi kapcsolatban van, nem egy ritkán látott rokon a számára, másrészt azért, mert anyukám pont szabadságon volt akkor szintén).
2010. okt. 8. 09:45
7/9 A kérdező kommentje:
WOW, nagyon hasznos válaszokat kaptam, mindet be fogom tartani! Köszönöm!
2010. okt. 8. 09:51
8/9 anonim válasza:
Én is új munkahelyen kezdtem. Nem kérik rögtön a mun káltatóit. Én is ráértem akkor vinni mikor ténylegesen elkezdtem a munkát. Elég rugalmasan kezelik a dolgokat-már amelyik.Mindenképpen kérdezd meg. Új munkahelyen ne kezdj rögtön szabival-lehet nem is engedik.
2010. okt. 8. 15:18
9/9 anonim válasza:
A felgyülemlett szabit,kötelező kivenni!!! És meg sem lehet szakítani! Nekem akarták,hogy egy pár nappal előbb vissza menjek,de a munkaügyön azt mondták,hogy szó sem lehet róla!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!