Olyan majomszeretetet a harmadik nem fog kapni, mint amit sok elsőszülött kap manapság. Tehát ő lesz sírva hagyva, amíg a nagyot elviszed wc-re, lesz magára hagyva a játékaival, amíg ebédet adsz a nagynak. Nem fog minden körülötte forogni.
De a gyerek igényeinek kielégítésére általában van azért idő, ha jól szervezed a napod.
2023. márc. 29. 08:18
2/23 anonim válasza:
Ugyan még csak két gyerekem van. De az elsővel rengeteget tudtunk foglalkozni. Aztán megszületett a második. Így mindkettőre kevesebb időnk jut már, mint amíg egy volt csak. Szóval teljesen logikus, hogy ha 3 vagy 4 lenne még ennyi figyelem se jutna.
2023. márc. 29. 08:19
3/23 anonim válasza:
Nem feltétlen a legkisebbre lesz a legkevesebb idő.
Nálunk pl én vagyok a legnagyobb, mi 4en vagyunk tesók.
Itt én voltam leszarva, mert nagy vagyok, nem kell annyi segítség címszóval le lettem rázva mindig.
Ferjemék is 4en tesók. Ott ő a 2. Náluk a 3.gyerek volt aki a "feketebárány". De a mai napig megvan ez.
Nem ismerek olyan csaladot, ahol 3 vagy több gyerek van és mondenkire jut minőségi idő
2023. márc. 29. 08:20
4/23 anonim válasza:
Egyáltalán nem igaz, hogy pont a legkisebbre nem jut idő. Én vagyok hármónk közül a legidősebb, Én voltam elhanyagolva.
2023. márc. 29. 08:32
5/23 anonim válasza:
Minden esetben megsínyli a gyerek, igen. Mind a 3, vagy 4.
2023. márc. 29. 08:39
6/23 anonim válasza:
Dehogy sínyli meg, csak oda kell figyelni,hogy mindegyikre legyen idő, és ez simán megoldható.
2023. márc. 29. 08:40
7/23 anonim válasza:
Persze, simán van az embernek 50 óra a napjában :D egyértelmű.
2023. márc. 29. 08:47
8/23 anonim válasza:
Mi is négyen vagyunk. Nem tudsz mindig mindenkire ugyanannyi időt szánni, priorizálni fogsz. Nálunk is ez volt. Ha a legnagyobb gyereked épp érettségizik és az ő gondjai kerülnek előtérbe, akkor nem fogsz úgy rácsodálkozni az elsős gyereked rajzára mint kéne, mert más a prioritás stbstb. Nálunk megsínylette majdnem mindegyikünk így vagy úgy.
2023. márc. 29. 08:50
9/23 anonim válasza:
Többször leírtam már, hogy az egészségesen elhanyagolt gyerekekben hiszek. Aki körül nem repked a szülő a nap 24 órájában, megtanulta, hogy az amúgy jogos igényei néha ütköznek a tesói szintén jogos igényeivel, de ha kell, a szülők teljes érzelmi és fizikai támogatást tudnak nyújtani.
Én is lehet, hogy jobban tudnám követni, ki mikor ír témazárót, ha nem hárman lennének, de arra mindig van idő, hogy megkérdezzem, mmi újság, és meg is hallgassam, amíg elmondják.
2023. márc. 29. 08:52
10/23 anonim válasza:
Igen 9-es, ez szerintem is teljesen oké, egészségtelen folyton a gyerek hátsójában lenni. De kevesek képesek erre amit leírtál. Egy kisgyereknek pl sokkal fontosabb az ő rajza, nem fogja fel, hogy a tesónál most valami nagy dolog történik. Ő csak azt látja, hogy anyu ma is azt mondta, hogy majd holnap megnézi, vagy hogy épp rápillantva annyit mondd, hogy szép és már fordul is vissza a másikhoz. Melegágya a testvérutalatnak, önbizalom-, és figyelemhiánynak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!