Csak nekem furcsa ez a viselkedés ? Ti mit szólnátok
ehhez ?
Figyelt kérdés
Itthon maradt a gyermekem mert kicsit gyanús volt nekem ,folyt az orra gondoltam itthon tartom mert lehet megint haza hozott valamit,ki is írtam az osztályfőnöknek facebookon .
Aztán délután meglátott ez egyik kis osztálytársa az utcán és anyja szinte futva haladt el mellettünk, gyerekét hajszolta nehogy köszönjön , nehogy megálljon haladjon tovább induljon .Úgy éreztem magam mintha leprásak lennék miért kell ezt így közölni ? Nyilván azért nem vittem nehogy fertőzzön, nyilván nem küldöm betegen rá a gyerekem egy másikra ,nem értem ezt a bunkó stílust.
Arra tanítani és ösztönözni, hogy ne köszönjön az osztálytársának, nagy bunkóság és szégyen.
Az más dolog, hogy nem akarta, hogy a gyereke elkapjon valamit, ebben önmagában nem látok problémát, de azért köszönni akkor is kell
2023. márc. 28. 17:06
2/11 anonim válasza:
Nem vagy te egy kicsit paranoiás?
Mondjuk simán lehet, hogy siettek valahova, azért nem álltak meg.
Azért iskolára az ember szülőként túl van pár száz betegségen, 1, tudja hogy napokkal előbb fertőz, 2, alapból nem tojik be egy náthától
2023. márc. 28. 17:07
3/11 A kérdező kommentje:
Ja és pont egy olyan szülő aki egy hónapja kiírta ,hogy lázas a gyerekek ,aztán másnap pedig bevitte .
2023. márc. 28. 17:08
4/11 NTBS válasza:
Igen furcsa, de sok hipohonder él.
2023. márc. 28. 17:09
5/11 anonim válasza:
Amúgy ti nyilvánosan kiírjátok a gyerekek betegségeit, hiányzások okát? Legközelebb a jó öreg régi módszer szerint hívd fel az osztályfőnököt, vagy egész egyszerűen ha nem megy, akkor tudni fogja az osztályfőnök, hogy beteg, visztek igazolást.
2023. márc. 28. 17:10
6/11 A kérdező kommentje:
Így lesz ezentúl.
2023. márc. 28. 17:12
7/11 anonim válasza:
Én emailt szoktam írni az osztályfőnöknek. Azt csak ő látja és nyoma is van, hogy mit írtam.
2023. márc. 28. 17:40
8/11 anonim válasza:
Nekem is ez szúrt szemet, hogy minden szülő tudja, hogy a másik gyereknek éppen mi a baja? Azért ez adatvédelmi szempontból érdekes, itt van rá az élő példa, hogy miért fontos ezekre figyelni. Senkinek semmi köze hozzá, hogy miért van éppen otthon a gyerek, max akkor, ha járványügyi szempontból értesíteni kell másokat is, de akkor az meg nem nevesítve szokott történni (most nem a covidra gondolok elsősorban, rengeteg olyan fertőző betegség van, aminél kötelező értesíteni az érintetteket, de ezek meg szerencsére ritkák).
2023. márc. 28. 17:58
9/11 anonim válasza:
Miből gondolod hogy ez volt az oka? Lehet hogy siettek és nem akart leállni beszélgetni vagy csak ilyen típus. Én is menekülök az ismerősök elől, nincs különösebb bajom senkivel csak nem szeretem ezeket a kényszerbeszélgetéseket.
2023. márc. 28. 18:48
10/11 A kérdező kommentje:
Talán mert pont mellettünk lettek sietősek a lépteik, a gyerek oda akart jönni és erélyesen rá szólt, hogy induljon ,gyerünk, annyira nyilván való volt ,hogy oda merjen jönni hozzánk.Majd két éve osztálytársak és semmi köszönés vagy szia hanem ilyen stílusban elvágtázni mintha leprás lennénk, nagyon bántó volt számomra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!