Más gyereke is így ölelgeti a többieket?
A 2,5 éves lányom nem bölcsis, gyerek közösségbe nem igazán járunk, de játszikra igen. Ekkor minden neki szimpatikus gyereket megölelget. Állatokat is ölelgetni akar, sőt a boltban még a gyümölcsöket/zöldségeket is. Múltkor a ruhákat is meg akarta puszilni. Itthon főzni alig tudok, mert lelopja a zöldségeket és azokat is szeretgetni, játszani akar velük.🙃
A felnőtteket nem tartja cukinak.😁 Meg-megölel, puszilgat, de olyan átlagos szinten.
Más gyereke is ennyire ölelgetős? Mindig csak azt látom, hogy csak az enyém üldözi a többieket és az állatokat a szeretetével.😅
Semki baj a kislanyoddal. Az en fiam is gyakran igy fejezi ki a szeretetet/gondoskodasat. Azert mert ezt latja mintanak. Emellett roppantul fius, muszaki dolgok, autok legok erdeklik. Sportos, es felesege van az oviban. A masik oldala meg az, hogy bolcsitol kezdve minden ertekelesnel kiemelik, hogy az erzelmi inteligenciaja atlag folotti, empatikus es gondoskodo. Bolcsiben a kisebbeket etette az asztalnal ha nem annyira ment nekik , ugy beszeltek le, hogy a sajat kanalaval ezt ne tegye es egyebkent is majd a gondozo segit… Oviban is a haverokkal a nap vegen gyakran megolelik egymast, es azokat a tesokat megoleli akikkel joban van (o egyke). A targyakat is. Az aktualis kedvenc plusst is megpuszilja, es ha erdekes/cuki targyat lat megsimogatja es mar olyan is volt hogy puszit adott. Neki ilyen a szeretetnyelve, mert a targyak puszilasatol eltekintve o is ezt tapasztalja otthon :). Sztem a lanyod is ilyen.
Egyebkent egyfajta szimpatia jele is az oleles a fiamnal. Az egyik ovo nenit szinten gyakran oleli, a masikat nem. de igy tett a leendo tanito nenijevelnis akivel parszor talalkozott elotte, legutobbi alkalommal olelessel udvozolte. En ezt jo jelnek vettem a szeptemberi iskolakezdes elott…
Köszönöm szépen!😊 Igazából én mindenen izgatom magam és szinte mindent túlagyalok, ami a gyerekkel kapcsolatos, de ezt én teljesen normálisnak érzem, bárki bármit is mond. Csak azért tettem fel a kérdést, mert kiváncsi voltam rá mások gyerkőce is csinálja-e ezt.😊
Annyira cukik lehetnek a gyerekeitek!😍
Szerintem is utánozza a lányom, amit itthon lát. Megkérdeztem tőle 2 napja, hogy miért ölelgeti a gyerekeket, erre a válasza az volt, hogy: "Mert anya". 1 nap múlva újra kérdeztem és azt mondta: "Mert anya ölel". Oviban szerintem ha majd látja, hogy más gyerekek játékkal fejezik ki a szimpátiájukat szerintem le fog erről szokni. Bírom az ilyen témáknál a kommenteket. Tömény rossz indulat. Mintha a szeretgetős gyerekek rosszak lennének. (Oké, privátszféra, de b*szki, nem 16 évesekről beszélünk...) Akkor ezek a szülők akkor mit szólnának, ha terrorizálnák a gyereküket? Ne adja az Isten, hogy ilyen anyukákba belefussak egy-két ölelés közepette...🙄😁
Én is rengeteget ölelgetem rengeteget a kisfiam, ő is engem, lételeme a testi kontaktus (2,5 éves). De soha eszébe nem jut idegeneket ölelgetni.
Viszont van egy unokatesója aki boldog boldogtalant ölelget, zaklat. Mi nagyon ritkán találkozunk velük,kb évente 2-3 alkalommal, és állandóan ölelgetni akarja, szorítja a nyakát. Szabályosan retteg tőle a kisfiam, nem tud vele mit kezdeni. Anyuka meséli, hogy a játszótéren is mindenkit állandóan ölelget, fut utánuk, hogy rájuk tapadjon. Mindenki menekül előle.
Személy szerint én sem örülnék, ha az utcán random emberek ölelnének, de szerintem te sem. Ez cuki meg minden, de meg kell neki tanítani, hogy nem illik idegeneket ölelni, hogy kik azok akik olyan közel állnak hozzá,hogy ez belefér.
Van egy két éves öcsém, ő a plüssállatait, a labdáját szokta ölelgetni. Meg néha olyan tárgyakat amik tetszenek neki , például múltkor a fogkrém dobozát :D
A kisgyerekek furák, de aranyosak :)
Előbb utóbb majd csak kinövi, minden gyereknek megvan a maga dilije, úgymond. Én három éves koromban madárnak képzeltem magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!