Normális, hogy a gyerekem más anyukákat ölelget?
Valaminek a hiányát mutatja ez, nem kap tőlem elég figyelmet? Vagy normális ez?
Járunk egy csoportos foglalkozásra, ahol van 5 másik anyuka is a gyerekeikkel, ott mindig beleül az egyik anyuka ölébe, meg simogatja, ölelgeti, csibészkedik vele. Felém nincsenek ilyen megnyilvánulásai. A játszótéren ugyanezt csinálja azokkal az anyukákkal, akiket már egy ideje ismer és akik a nevén szólítják, beszélnek hozzá. 20 hónapos.
Az enyém 9 hónapos a szeparációs a közepén, és múltkor felkéredzkedett a védőnő ölébe és rálapult.
Szerintem az jó, ha nem csak veled érzi magát biztonságban és ott mer hagyni. Izgalmas neki, amit az a másik ember máshogy csinál, nem őt szereti jobban. :) Az ő és a másik anyuka kapcsolata alkalmi érdekesség, a tietek kevésbé látványos alkalmi szinten, de mély kötődés
Nekem fura lenne, egyik gyerekem se csinált sose ilyet.
Olyan volt csak, hogy bóklászott a játszótéren, majd véletlenül más lábát ölelte át. Ő volt a legjobban megdöbbenve, amikor rájött, hogy "upsz, ez nem apa/anya".
#5-nek van igaza. Ha az anyjátől, szülőjétől nem kapja meg a várt figyelmet szeretetet a gyerek, akkor keresi másik embernél. Sok ilyen gyerek van, ezért gondolják némelyek normálisnak, de az, hogy idegeneknél keres intimitást, az annak a jele, hogy a szüleitől (főleg az elsődleges gondozótól, általában az anyjától) nem kapja meg.
Az ilyen gyerekeknek lesznek felnőtt korban kötödési problémái.
Lehet engem is lepontozni, de ez az igazság. Olvassatok utána pszichológia könyvben.
#5 vagyok
Mindig az van itt lepontpzva,aki esetleg ért is ezekhez a dolgokhoz. Aki beszél össze vissza sületlenségeket az meg 100%os, mert az ugye jobban hangzik. Az igazság meg fáj.
Én is barátságos vagyok másokkal mégsem ölelgetek mindenkit aki tudja a nevem. És esetleg a főiskolán elég sok pszichológiát tanultam, de nem baj...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!