Erre mi a jó válasz?
2 hét múlva lesz 4 éves a fiam. Van egy 1.5éves húga.
A napokban rengetegszer feljött benne a szülés/születés téma. Hogy ő meg a huga az én hasamból jöttek ki? Igen, nyilván ezt elmondom neki.
De ma már rákérdezett, hol a hasamon a vágás? Hát sehol. Hogy arról is honnan tud, nem tudom. Eddig sosem volt téma. Mondtam nekik, hogy őket nem úgy vágta ki a doki. De akkor hogy?
Basszus erre nem tudtam mi a jó válasz. 4 éves lesz még csak. Nem akartam "sokkolni" azzal, hogy a punusból. (Így hívjuk a hugiét is).
Inkább tereltem a témát, de ez nem megoldás. Tuti legközelebb is rákérdez. De nem tudom egy ekkora gyereknek mi a jó válasz.
Na meg a hogy került oda a hugi?
Nekem anyám kb semmi ilyen témáról nem beszélt, nem beszélhetek vele a mai napig. Nem tudom mi a jó megoldás.
Ti ekkora gyereknek mit mondanátok erre? Nem szeretném, hogy ne tudjunk ilyenekről beszélgetni, ahogy én anyámmal nem tudtam. De nem tudom 4 éveseb mi az a szint amit "tudnia kell"
Köszönöm a válaszokat!
Igazából még olyan kicsinek látom, meg "csak" 4 éves lesz. Nem akartam beavatni még ezekbe a dolgokba. De látom, az egyenes út a legjobb.
Meg megmondoom őszintén, attól is félek, hogy annyira izgi lesz neki rz a válasz, hogy pl holnap az oviba erről fog beszélni, mas gyerekek meg majd néznek rá hülyén. Vagy nem is tudom.
Hogy került oda: anya es apa együtt rakták össze. Szeretik egymást, szeretkeztek és úgy. Szeretkezni, gyereket csinálni csak a felnőttek tudnak.
Ha technikai reszletekre kívancsi, akkor a puncin keresztül ment be apa magocskája, es odabent anya hasában talalkozott egy aprócska petesejttel. Ebből lett a baba, 9 honapig növekedve. Igazi csoda!
Ennyi. Egyik gyerekem se traumatizálódott ettől.
Nem kesz neki izgi a valasz, azt csak te látod bele, mert neked traumás a szex valószínűleg, mocskos dolognak erzed, a nemi szervet is. Ő még nem. Ne ültesd ezt el benne. Ez egy sima valasz lesz neki, semmi mas.
Ha meg veszélnek róla holnap az oviban, annal jobb. Gondolod, hogy az óvónők még soha nem talalkoztak ilyen szituval?
Miért lenne nekem traumás a szex? Ha traad lenne nem csinálnám, nem lenne 2 gyerekem.
A nemi szervre sem gondolom, hogy mocskos. Miert lenne az?
Csak nem gondoltam, hogy egy 4 évessel ilyenekről kell/lehet már beszélni
A gyerek olyat és úgy kérdez amire már megérett. Nem értem hogy nem lehet ráérezni, hogy az ő szintjén hogyan kell válaszolni őszintén. Eddigos beszelgettetek gondolom, te tudod miket tud , mennyire értelmes.
De ezt a tesze tosza jajj mit mondjak hozzaallast megerzi es6vagy nem fog semmit kérdezni, vagy úgy fogja érezni ez valamiért kényes, kerülendő, szegyenteljes tena6.
Felnőtt nő vahy és nem tudsz erről a saját gyerekeddel beszélni. Nem bántás de számomra ez elkepeszto.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!