Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a fokú hiszti még normális?

Ez a fokú hiszti még normális?

Figyelt kérdés
Legkisebb gyerekünk extrém hisztis. Verekedik, rúg, harap lefejel napjában 20x. Olyanokért, hogy elveszem tőle a veszélyes dolgokat, vagy nem kap nasit ebéd előtt 5 perccel meg úgy kb mindenért. Bölcsiben is mindenki néz reggel mikor a lábánál fogva húzom be a földön az öltözőbe mert máshogy nem megy és a földön fetrengve vetkőztetem.Szeret járni, csak néha bekattan, hogy ő most inkább sétálgatna kint, nincs kedve bemenni. Délután ugyanez, csak hazamenni nem akar. Vagy mennénk haza játszóról, na az ördögúzés, az egész környék az ablakban van olyankor. Kapál, rúg, lefekszik, lerúgja a cipőjét, sapkáját. Én még ilyet nem láttam. Volt már úgy lefejelt, hogy vérzett az orrom. Másnál is ilyen durva? Nagyon türelmes vagyok, de van, hogy elfogy a türelem, főleg ha hirtelen fájdalmat okoz. Van, hogy odacsapok, de ez sem érdekli. A szép szó, figyelem elterés meg végképp nem. Most is ülünk a nappaliban és játszunk, mert ő ugyan nem álmos, már a végkimerülés határán vagyok. 2,5 éves lány. Mikor szokik le erről?

2023. márc. 11. 03:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
56%
Biztosan elvinnem egy gyerekpszihiaterhez h nezzen ra, nem lat e vmi rendelleneset ezen a viselkedesen. Nekem ez mar tul megy a normalis hiszti hatarain. Lehet, h egy enyhe autizmus vagy hasonlo bejatszik.
2023. márc. 11. 13:16
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz időszakot éltek. Az én kisfiam is kemény dió (volt), bár nem verekedett, de ugyanígy eszméletlen hisztikből álltak a napok. Ahogy írod, minden ponton volt valami hiszti: ébredés, öltözés, ivás, pisilés, evés, játék, indulás, fogmosás... Szörnyű volt.

Voltunk vele a védőnőnél, gyógypedagógusnál, pszichológusnál és TSMT terapeutánál. 1 évig minden szakember minden tanácsát próbáltuk betartani (pl. Hagyjuk, hogy a hisztieseményeknél 2 dolog közül dönthessen: öltözésnél piros vagy fehér zokni, evésnél kék vagy zöld kanál, játéknál kicsi vagy nagy labda. Indulásnál előtte 10, majd 5 perccel szóljunk.), de semmi sem vált be.

Hogy mi segített? Az idő. Egyszerűen kinőtte nagyjából 4.5 éves korában. Képes lett meghallani a hangunkat, amikor mérges. Könnyebben össze tudja már rendezni a gondolatait.

2023. márc. 11. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!