Ez a fokú hiszti még normális?
a leírásodból nekem úgy tűnik, hogy nem vagy következetes. ha azt mondod hogy B, akkor B, nincs más, pont.
a bölcsiben mit mondanak? ott is így viselkedik, vagy csak neked szól ez? apukának, nagyszülőnek is ilyen?
kisgyermeknevelő vagyok, 10 év alatt nem találkoztam ennyite dacoló gyerekkel. vagy h.lyére vesz, mert tudja, hogy lehet, vagy idegrendszeri éretlenség is lehet a dolog szerintem. nevelési tanácsadóban érdemes lehet kérni egy vizsgálatot, ahol neked is tudnak segíteni kezelni ezt, vagy magánúton akár egy gyermekneurológust, akár gyógypedagógust, konduktort felkeresni, hogy látnak e valami eltérést.
- "mikor a lábánál fogva húzom be a földön az öltözőbe mert máshogy nem megy és a földön fetrengve vetkőztetem"
- "van, hogy odacsapok"
- "megy a hiszti, nem veszek róla tudomást"
Hát, én elgondolkodnék azon, hogy jó nevelési módszereket használsz-e. A gyerek "hisztije" legtöbbször nem ok, hanem tünet. Kap elég figyelmet? Meghallgatod, vagy ignorálod? A fizikai erőszak semmiképp sem megoldás. Ez a gyerek figyelemhiányban szenved. Szerintem sürgősen látogassatok meg egy gyermekpszichológust, te pedig kezdj el terápiába járni, mert szegény gyermeket tönkre fogod tenni mentálisan.
Az a baj, hogy nálatok a gyerek diktál és nem te. Ugyanilyen korú lányom van, dacos ő is de nem ilyen szinten. Evésnél sztem felesleget a trükközés. Lányom is eljátszotta, hogy leültünk ebédelni jött a hiszti, hogy ő joghurtot kér ebéd helyett, persze nem adtam, folytatta a hisztit. Mondtam neki ha nem eszel akkor felállsz és mész játszani de joghurt nincs. El is ment játszani. Következő evésnél belapátolta az egész kaját.
Nevelési tanácsadó jó ötlet lehet.
Nevelési tanácsadó nem jó ötlet. Pszichiáter az. Nem tudod úgy elcseszni, hogy ilyen legyen a gyerek, a többieké nem azért normális, mert fene következetesek. A te gyerekedet több dolog zavarja, sokkal intenzívebben éli meg az érzéseit és teljesen kikel magából, kontroll nélkül, többször, jobban, tovább. Ez több, mint dackorszak. Valószínűleg semmi komoly amúgy, csak impulzívabb vagy szenzorosabb, vagy valami pervazív zavar legrosszabb esetben.
Tessék vinni TSMTre a gyereket, ahol együttműködést tanulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!