Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a fokú hiszti még normális?

Ez a fokú hiszti még normális?

Figyelt kérdés
Legkisebb gyerekünk extrém hisztis. Verekedik, rúg, harap lefejel napjában 20x. Olyanokért, hogy elveszem tőle a veszélyes dolgokat, vagy nem kap nasit ebéd előtt 5 perccel meg úgy kb mindenért. Bölcsiben is mindenki néz reggel mikor a lábánál fogva húzom be a földön az öltözőbe mert máshogy nem megy és a földön fetrengve vetkőztetem.Szeret járni, csak néha bekattan, hogy ő most inkább sétálgatna kint, nincs kedve bemenni. Délután ugyanez, csak hazamenni nem akar. Vagy mennénk haza játszóról, na az ördögúzés, az egész környék az ablakban van olyankor. Kapál, rúg, lefekszik, lerúgja a cipőjét, sapkáját. Én még ilyet nem láttam. Volt már úgy lefejelt, hogy vérzett az orrom. Másnál is ilyen durva? Nagyon türelmes vagyok, de van, hogy elfogy a türelem, főleg ha hirtelen fájdalmat okoz. Van, hogy odacsapok, de ez sem érdekli. A szép szó, figyelem elterés meg végképp nem. Most is ülünk a nappaliban és játszunk, mert ő ugyan nem álmos, már a végkimerülés határán vagyok. 2,5 éves lány. Mikor szokik le erről?

2023. márc. 11. 03:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Csomószor van, hogy nem akar enni. Ooyankor földjöz vágja pl a szendvicset őrjöngve. Felhúzza magát megy a hiszti, nem veszek róla tudomást, erre elkezd azon hisztizni, hogy mégis kér szendvicset, csináljak másikat. Ilyenek mennek egész álló nap. Egyszerűen nem tudom hogyan kellene reagálnom. Ami valamennyire működik az a trükközés. Pl szerrtném hogy egyen. Leülök jóízűen enni, jön, hogy mit eszem, akkor mondom neki, hogy ebből nem adok, akkor már rögtön kell, sőt, lehetőleg az én tányéromból, hogy nekem ne legyen, ha szedek másikba ugyanazt, az nem jó. De nem bánom, mert legalább így eszik, de nagyon fárasztó ez így már. Folyton mindent fordítva csinálni, aztán vagy beválik vagy nem.
2023. márc. 11. 04:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Most is kezdődik. Bölcsibe akar menni. Mondom szépen, hogy sötét van, alszik xy néni, alszanak a gyerekek, de csak mondja és már hergeli magát.
2023. márc. 11. 04:15
 3/12 anonim ***** válasza:
84%

a leírásodból nekem úgy tűnik, hogy nem vagy következetes. ha azt mondod hogy B, akkor B, nincs más, pont.

a bölcsiben mit mondanak? ott is így viselkedik, vagy csak neked szól ez? apukának, nagyszülőnek is ilyen?

kisgyermeknevelő vagyok, 10 év alatt nem találkoztam ennyite dacoló gyerekkel. vagy h.lyére vesz, mert tudja, hogy lehet, vagy idegrendszeri éretlenség is lehet a dolog szerintem. nevelési tanácsadóban érdemes lehet kérni egy vizsgálatot, ahol neked is tudnak segíteni kezelni ezt, vagy magánúton akár egy gyermekneurológust, akár gyógypedagógust, konduktort felkeresni, hogy látnak e valami eltérést.

2023. márc. 11. 04:51
 4/12 anonim ***** válasza:
13%

- "mikor a lábánál fogva húzom be a földön az öltözőbe mert máshogy nem megy és a földön fetrengve vetkőztetem"

- "van, hogy odacsapok"

- "megy a hiszti, nem veszek róla tudomást"

Hát, én elgondolkodnék azon, hogy jó nevelési módszereket használsz-e. A gyerek "hisztije" legtöbbször nem ok, hanem tünet. Kap elég figyelmet? Meghallgatod, vagy ignorálod? A fizikai erőszak semmiképp sem megoldás. Ez a gyerek figyelemhiányban szenved. Szerintem sürgősen látogassatok meg egy gyermekpszichológust, te pedig kezdj el terápiába járni, mert szegény gyermeket tönkre fogod tenni mentálisan.

2023. márc. 11. 05:13
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is a következetességgel lesznek itt bajok...vagy ha tényleg következetesen neveled akkor vidd el kivizsgáltatni mert ez már a véleményem szerint túlmegy a dackorszak fogalmán
2023. márc. 11. 06:04
 6/12 anonim ***** válasza:
55%

Az a baj, hogy nálatok a gyerek diktál és nem te. Ugyanilyen korú lányom van, dacos ő is de nem ilyen szinten. Evésnél sztem felesleget a trükközés. Lányom is eljátszotta, hogy leültünk ebédelni jött a hiszti, hogy ő joghurtot kér ebéd helyett, persze nem adtam, folytatta a hisztit. Mondtam neki ha nem eszel akkor felállsz és mész játszani de joghurt nincs. El is ment játszani. Következő evésnél belapátolta az egész kaját.

Nevelési tanácsadó jó ötlet lehet.

2023. márc. 11. 06:08
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

Nevelési tanácsadó nem jó ötlet. Pszichiáter az. Nem tudod úgy elcseszni, hogy ilyen legyen a gyerek, a többieké nem azért normális, mert fene következetesek. A te gyerekedet több dolog zavarja, sokkal intenzívebben éli meg az érzéseit és teljesen kikel magából, kontroll nélkül, többször, jobban, tovább. Ez több, mint dackorszak. Valószínűleg semmi komoly amúgy, csak impulzívabb vagy szenzorosabb, vagy valami pervazív zavar legrosszabb esetben.

Tessék vinni TSMTre a gyereket, ahol együttműködést tanulhat.

2023. márc. 11. 07:13
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg minden hiszti normális, nem egyformák a gyerekek, vki extrémen az, vki alig. A lányom is extrém hisztis, hasonlókat csinált. Már 4 éves, még mindig az, de szerencsére már nem olyan durván. Viszont nála egy éve SNI-t állapítottak meg agresszív viselkedés miatt az oviban. Evvel nem azt akarom mondani, hogy ő is az, de lehet érdemes beszélni védővel, ha ő is indokoltnak látja, akkor ajánlani fogja a kivizsgálást. De simán lehet hogy semmi baja nincs, csak ő ilyen akaratos személyiségű, akár az én lányom.
2023. márc. 11. 08:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Enyém is ilyen mint a tiéd. Én következetes vagyok soha nem engedek a hisztiken de ez sem vált be 1 év alatt sem. Mindig tele vagyok kék zöld foltokkal és elegem van.Most 3 éves, 2 éves kora óta ilyen. Engem az nyugtat valamennyire hogy a hasonló gyerekek 4-5 éves koruk körül lehiggadnak már kicsit legalábbis magam körül ezt látom. És nála azért vannak jobb napok, amikor csak 1-2 ördögűzés van. Amikor epp nem hisztizik okos kisfiu, szépen beszél, könnyen barátkozik, szeret nekem segíteni. Szóval szerencsére jó tulajdonságai is vannak.
2023. márc. 11. 09:02
 10/12 anonim ***** válasza:
38%
A "kap egyeten" kivül, hogyan szankcionálod a viselkedését? Szabályokhoz kellene szoktatni. Következetesség, nem ignoració. Nem akar lefeküdni, megfogod, beviszed a szobába és belerakod az ágyba. Ennyi. Üljel akkor ott. A viselkedésére meg szankciók: nincs jatek, be lehet allítani a sarokba, bünti szék. Ha hisztizik, durva abba kell hagyni a játekot, és majd rajön, hogy akkor van játék ha szépen csinalja..El kell neki mondani, hogy 1x szólsz valtoztasson a viselkedésén, másodszor bünti van. És tartsd magad a büntetéshez.
2023. márc. 11. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!